Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Woontrend herfst 2023: natuur in huis!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Zwaai de zomer met haar zinderende temperaturen vaarwel en verwelkom de herfst met open armen. De dagen worden korter en de temperaturen dalen zachtjes, dus we zoeken steeds meer het comfort van onze huizen op. De woontrends voor de herfst van 2023 laten zien dat we geen afscheid willen nemen van het buitenleven. De nieuwste woonaccessoires zijn er dan ook op gericht om de rustgevende werking van de natuur in huis te halen. Buiten komt naar binnen! Weelderige bloemen, heel veel groen, vogels in vlucht, ruwe materialen en een kleine opleving van de "funky 70s".

Frisse wind in huis

Bomen staan voor leven en zuurstof en zij maken in de herfst de duidelijkste verandering door. Hun bladeren kleuren van alle tinten groen, naar geel, oranje, rood, paars en bruin. Een haast magisch proces waar we vol verwondering van mogen genieten. Dit zijn in 2023 dan ook de trendkleuren van de herfst. Voeg de basiskleur Vintage Green toe aan je huis en vul het aan met dramatische prints vol diepe, rijke herfstkleuren en prachtige bloemen. Houten meubelen met een warme, donkere tint mogen weer een prominent plekje in huis innemen en leven op met een schitterende grote vaas in het midden. 

De handgeschilderde Nature Design collectie is een ode aan de natuur en combineert het frisse groen met traditioneel Delfts blauw. Deze vazen vormen een stijlvolle blikvanger op een gepolijste tafel. Of stapel zelf de trendkleuren van de herfst bij elkaar, met een Stapelgekte tulpenvaas die uit drie lagen bestaat. Neem bijvoorbeeld groen als basis, voeg een modern middenstuk met een marmer-schildering toe en kies een matzwart bovenstuk als top.

2-4 weken levertijd
€ 1.149,-
2-4 weken levertijd
€ 699,-
Niet leverbaar
€ 1.500,-
Direct leverbaar
€ 21,-
2-4 weken levertijd
€ 232,-
Direct leverbaar
€ 46,95

Natuur aan de muur

De opvallendste trend deze herfst zijn de wandborden met weelderige bloemen en vogels voor aan de muur. De wandborden sluiten allemaal aan bij de trendkleuren van het moment zoals mosgroen, kaneelbruin, pompoenoranje en kobaltblauw. Lekker retro 70s, wat momenteel bezig is met een comeback in woondecoratieland! In het najaar lanceert de Nederlandse ontwerper Richard Hutten in samenwerking met Heinen Delfts Blauw een kunstzinnige retro collectie wandborden die deze herfsttrend belichamen. Stillevens, dramatische bloemen en vinyl langspeelplaten die rondspinnen en dat alles op één wandbord. Tijd voor wat eclectische funk aan de muur!

Direct leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 32,95

Warme, ruwe steen en porselein

Als de dagen korter en kouder worden, zoeken we automatisch de warmte op. Een heerlijk haardvuur, kaarsjes aan en eten en drinken wat ons verkwikt en troost. Ruwe stenen en de vormen van keien zijn deze herfst en winter ook een veel geziene trend, zoals dit serviesgoed Blauw Bloesem van designer Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw. Het servies lijkt op een ruwe steen die je doormidden slijpt: aan de buitenkant ruw en onbewerkt, aan de binnenkant stralend en gepolijst. Het dikke porselein houdt de warmte van de drank lang vast en ligt daarom als een heerlijk kruikje in de hand. Terwijl je op de bank geniet van een warme chocolademelk, zie je uit het raam de vogels in v-formatie de naderende winter ontvluchten. Eerst nog even genieten van de mooie herfst!

Direct leverbaar
€ 15,95
Direct leverbaar
€ 59,95
Direct leverbaar
€ 21,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95

Trendkleuren: vintage groen, pompoenoranje, kobaltblauw, kaneelbruin.

Trendmaterialen: ruwe steen, porselein, hout.

Trendstijlen: 70s, retro, natuur, oud-Hollandse schilderkunst.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

De leukste cadeaus voor meesters en juffen

Het einde van het schooljaar is in zicht. Bedank de meester of de juf met een leuk cadeau namens de hele klas of namens jezelf. Bij Heinen Delfts Blauw maken we graag een mooi cadeaupakket voor de meester of juf, zodat jullie het schooljaar feestelijk afsluiten en de zomervakantie kan beginnen. 
Delfts Blauwe souvenirs gepresenteerd op de souvenirs beurs Amsterdam

Souvenirbeurs 2019

De 65e editie van de Souvenirbeurs vond plaats van zondag 6 tot en met dinsdag 8 januari in de Passenger Terminal in Amsterdam. Een beurs waar bezoekers en vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en kennis maken met aanbieders van souvenirs en recreatie artikelen. 

Binnenkijken bij de keramisch specialist

Het maken van Delfts blauw aardewerk is een proces wat in de afgelopen vierhonderd jaar nauwelijks veranderd is. Kom binnenkijken in het atelier van Heinen Delfts Blauw waar nog op authentieke wijze Delfts blauw aardewerk wordt gemaakt. Loop stap voor stap mee met onze keramisch specialisten en ontdek hoeveel mensen een Delfts blauwe vaas in handen hebben gehad, voordat deze in de winkel staat.