Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Richard Hutten

Wandborden

De collectie wandborden van Richard Hutten voor Heinen Delfts Blauw vallen meteen op door het ronde lijnenspel wat een retro aanblik biedt.

"Elk wandbord heeft als oorsprong een schilderij uit het Rijksmuseum", legt Richard uit over zijn ontwerp. "Zelfs het meest abstracte design is te herleiden naar een stilleven uit de 17e eeuw. Op sommige wandborden zie je nog een fragment van het originele schilderij. Door de schilderijen op deze manier te pixel stretchen als het ware, ontrafel ik de oude kunstwerken. De vele kleuren die er in zo'n schilderij verborgen zitten, tover ik tevoorschijn en vertaal ik naar de ronde vorm van het wandbord."

Wandborden

Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95

Nieuw Blauw collection

Direct leverbaar
€ 179,-
Direct leverbaar
€ 79,-
Niet leverbaar
€ 89,-
Direct leverbaar
€ 14.999,-

Richard Hutten

In zijn woning in Rotterdam kijk je je ogen uit. Richard Hutten, één van de meest invloedrijke Nederlandse designers, heeft elke hoek en kier gedecoreerd met bijzondere voorwerpen. "Traditie, ambacht en kunst hebben mij altijd al geboeid", vertelt Richard vanuit zijn stoel. De wand achter hem is behangen met een mengeling van design, kinderkunstwerken en bijzondere foto's. "Hier hangen ook een aantal wandborden die ik voor Heinen Delfts Blauw heb ontworpen. Het is een soort pixel stretching, waarbij ik 17e eeuwse schilderijen uit het Rijksmuseum als uitgangspunt heb genomen." De Nederlandse designer maakt vaker gebruik van deze techniek. "Zo heb ik ook oude tapijten ontrafeld en gemaakt en ook enkele foto's", vertelt Richard. "Op deze manier probeer ik het heden en het verleden met elkaar te verbinden in mijn werk. Een ronde vorm leent zich daar natuurlijk uitstekend voor."

Internationale designer

Richard Hutten studeerde af aan de Design Academy Eindhoven en staat bekend om zijn duurzame designs en innovatieve ontwerpen. Hij heeft zijn eigen studio in Rotterdam en zijn werk is te vinden in meer dan veertig musea wereldwijd, waaronder MoMA New York, Victoria & Albert Museum Londen, Stedelijk Museum Amsterdam en Vitra Designmuseum, Weil am Rein. 

Heinen Delfts Blauw werkt regelmatig samen met verschillende bekende Nederlandse designers en beroemdheden om zo nieuwe en unieke producten te ontwikkelen. Door de jaren heen hebben we met verschillende designers gewerkt zoals Richard Hutten, Marcel Waanders en Jacob Baan. Momenteel werken we samen met Debbie Wijskamp, Redmer Hoekstra, en Janny van der Heijden. Iedere ontwerper heeft zijn eigen stijl die we combineren met de moderne Delfts blauwe producten van Heinen Delfts Blauw.