Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Designers & Heinen Delfts Blauw

Pepijn van den Nieuwendijk

De Blauwe Dodo collectie van kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk

“Bij het creëren van mijn kunstwerken word ik vaak geïnspireerd door oude verhalen, oude boeken, historische objecten en indrukken die ik tijdens reizen opdoe. De dodo speelt al lange tijd een rol in mijn werk. In mijn beleving leeft deze uitgestorven vogel voort als een tijdreiziger. Zo houd ik zijn herinnering levend.”

De Blauwe Dodo is een collectie sierobjecten die is ontworpen als eerbetoon aan de uitgestorven dodo. In dit kunstwerk laat Pepijn de geschiedenis van Delfts blauw aardewerk zien, die indirect gekoppeld is aan het tragische einde van deze legendarische vogel.

Victor de Bie

Foudamour collectie kandelaren met karakter van kunstenaar Victor de Bie:

“Wanneer je een kaarsje voor iemand brandt, dan denk je aan wat diegene nodig heeft. Zo zit de Foudamour collectie ook in elkaar.”

De markante kandelaren van Victor de Bie hebben elk hun eigen karaktertrekjes. Op een aandoenlijke manier brengen ze kinderlijke lichtheid in de wereld, maar tegelijkertijd herinneren deze ‘liefdes dwaasjes’ ons er ook aan dat elk mens een superkracht bezit. Deze handgemaakte kandelaren die met liefde zijn gemaakt door Heinen Delfts Blauw, wakkeren deze superkrachten aan.

Boris van Berkum

Kabra Blauw collectie van kunstenaar Boris van Berkum:

“In de Afro-Surinaamse winticultuur staan de kleuren blauw en wit voor de Kabra, de voorouders. Sinds de 17e eeuw is Delfts blauw een oer-Hollandse traditie. Wat gebeurt er als we die twee tradities samenbrengen in één pronkobject? Ontstaat er dan zoiets als Kabra Blauw?”

Kabra Blauw is een collectie sierobjecten die is ontworpen om de Afrikaanse beeldtraditie nieuw leven in te blazen. Boris van Berkum heeft de objecten ontworpen, die vervolgens door Heinen Delfts Blauw zijn geproduceerd. Het Kabra Blauw zoutvaatje is uitgeroepen tot hét aandenken van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden 2023-2024.

Loes van Delft

Wandborden collectie & Stapelgekte vazen van kunstenares Loes van Delft:

"Ik breng graag vrolijkheid, geluk en kleur in het leven van anderen." 

De eigenzinnige kunstwerken van Loes herken je meteen aan hun charmante cartoonstijl trekjes en soms zelfs vertederende blikken. Haar bekendste personage is 'Pjipje'. Het figuurtje met één groot oog en één klein oog prijkt zelfs op de jas van Justin Bieber en gaat de hele wereld over. Loes laat zich vooral leiden door haar gevoel bij het maken van haar collectie voor Heinen Delfts Blauw.

Redmer Hoekstra

Wandborden collectie van beeldend kunstenaar Redmer Hoekstra:

“Mijn geest zweeft en legt nieuwe verbindingen tussen dingen die ik zie en tegenkom. Wie ben ik? Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uitziet?”

Zijn creaties vloeien altijd voort uit een filosofische kijk op de wereld. Voor Heinen Delfts Blauw heeft Redmer een reeks wandborden geïllustreerd waarin zijn kenmerkende stijl van dieren, de natuur en de mensenwereld gecombineerd worden met herkenbare producten uit de Heinen Delfts Blauw collectie. 

Janny van der Heijden

Sharing Moments Tulp & Aapjes collectie van ontwerper Janny van der Heijden:

'Sharing Moments is een Delfts blauwe collectie die mensen samenbrengt om momenten te delen en nieuwe herinneringen te maken'.

Janny van der Heijden is een bekende presentatrice. Een belangrijk uitgangspunt van haar collectie is dat alles functioneel moet zijn en een mooie uitstraling heeft. In het ontwerp heeft Janny ervoor gezorgd dat alle producten anders zijn en toch met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Malika Novi

Vazen 'Magnolia' van ontwerper Malika Novi:

'De vorm van de vaas van bovenaf gezien, lijkt op de magnolia bloem, dus daar komt ook de naam vandaan.'

Malika haalt inspiratie uit de mensen om haar heen, de natuur, kunst of zelfs mode. Haar eisen voor haar creaties: ze moeten een esthetische aantrekkingskracht hebben en ze moet ze zelf in huis willen hebben.
Vanaf jonge leeftijd heeft Malika een liefde voor tekenen en ontwerpen. In combinatie met de bewondering voor de schoonheid van klassiek Delfts blauw porselein, heeft zij de Magnolia vazen ontworpen.

'Ik wilde een vaas maken waarmee iedereen op verschillende manieren kan bloemschikken. Tegelijkertijd wilde ik dat de vaas ook een coole, visueel intrigerende toevoeging aan een interieur zou zijn.'

Romy Kühne

Serviesgoed ‘Blauw Vouw’ van ontwerper Romy Kühne:

'Origami ontmoet Delfts blauw'

De keramische tradities van Azië en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ter ere hiervan ontwierp Romy Kühne het serviesgoed ‘Blauw Vouw’. Een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw.

Debbie Wijskamp

Debbie Wijskamp, ontwerper van het serviesgoed Blauw Bloesem:

“De schoonheid van het vergankelijke en imperfecte”

Volgens ontwerper Debbie Wijskamp ligt er veel schoonheid verscholen in het vergankelijke en imperfecte. Met het serviesgoed Blauw Bloesem levert ze daarvan het bewijs.

“Blauw Bloesem is geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk. Ik vind het mooi als je kunt zien dat aardewerk een geschiedenis heeft en dat het is gebruikt. En ik houd van de textuur van aardewerk dat lang onder de grond heeft gelegen. Bijzonder wat de tijd doet. Alsof je een ruwe steen in je hand hebt in plaats van een gepolijst bordje of kopje. Dat thema zie je terug in Blauwe Bloesem.”

Sylvain Tegroeg

Sylvain Tegroeg, ontwerper van De Blauwe Fiets:

“Delfts blauwe vazen die het verhaal van fietsen vertellen”

Niet alleen Delfts blauw is oer-Hollands, dat geldt natuurlijk ook voor de fiets. Het inspireerde de Franse ontwerper Sylvain Tegroeg tot de vazenserie De Blauwe Fiets. Sylvain legt zich toe op productontwerp en illustraties. Beide specialismen komen samen in deze vazenserie. “Mijn idee was om het Delfts blauw naar deze tijd te brengen en toch ook de traditie in ere te houden, qua kleurstellingen en het ambachtelijke maakproces. De decoratie van de fietsen staat symbool voor Nederland. De schetsmatige illustratievorm geeft de vazen een frisse en moderne uitstraling, wat aansluit bij de visie van Heinen Delfts Blauw: het creëren van nieuwe tradities.”

Richard Hutten

Richard Hutten, ontwerper van wandborden en de Nieuw Blauw vazencollectie:

"Zelfs het meest abstracte design op mijn wandborden, is te herleiden naar een stilleven uit de 17e eeuw. Door de schilderijen op deze manier te pixel stretchen, ontrafel ik de oude kunstwerken."

In de zoektocht naar vernieuwing vond Heinen Delfts Blauw de samenwerking met Nederlands topontwerper Richard Hutten. Deze samenwerking heeft imposante, speelse en conceptueel baanbrekende kunstobjecten opgeleverd in de vorm van opvallende wandborden en een reeks vazen. Terwijl het lijnenspel op de vazen zorgt voor een doorlopend, horizontaal landschap, loopt het lijnenspel op de wandborden oneindig rond. Deze collectie wandborden ontrafelt de schoonheid en de intrigerende kleuren van oud-Hollandse meesterwerken uit het Rijksmuseum.

Blauw Festival servies ontworpen door Geke Lensink voor Heinen Delfts Blauw

Blauw Festival

Serviesgoed ‘Blauw Festival’ van ontwerper Geke Lensink:

“Een visueel feest, met ode aan het gerecht!”

Alle items op tafel zorgen samen voor een feest. De serviesstukken hebben heldere belijningen en een minimalistische vormgeving. Opvallend zijn ook de hoge standringen, de strakke vormgeving en de dikte van het materiaal. Geke ontwierp Blauw Festival als ode aan het gerecht. “Met dit serviesgoed creëer ik een podium waarop een gerecht wordt gepresenteerd. Op tafel vormen alle items een visueel feest. De Delfts blauwe ornamenten maken cirkels op de gedekte tafel. En als de schalen, borden en kopjes rondgaan, geven die cirkels een levendige vrolijkheid.” 

Jacob de Baan is de ontwerper van de Blu Halo lamp

Jacob de Baan

Jacob de Baan, ontwerper van de verlichtingsserie Blu Halo:

“Blu Halo verlengt de dag en werkt rustgevend”

Jacob de Baan heeft een passie voor licht en de waarneming van licht door het menselijke oog. Voor Heinen Delfts Blauw ontwierp deze befaamde designer de verlichtingsserie Blu Halo, geïnspireerd op de witte gaten in het universum. De serie kenmerkt zich door de ronde, gesloten vorm, de holle binnenzijde en het witte ronde gat in het midden. Jacob: “De rondgetrokken trompetvorm zorgt voor een vrije lichtspreiding, naar zowel de bovenkant als de onderkant. Hierdoor lijkt de lamp te zweven en oogt de lamp lichtdoorlatend. De reflectie op de muur geeft het eclipsvormige effect van de ondergaande zon of van een kampvuur.”

Handbeschilderd kast stel beschilderd door meesterschilder Wilma Plaisier ontworpen door Heiko Balster voor Heinen Delfts Blauw

Heiko Balster & Merlijne Marell

Merlijne Marell, ontwerper van de illustraties op het kaststel voor Masterly Den Haag:

“De kringloop van het leven, eten én gegeten worden, daar is ons werk door geïnspireerd”

“Het kaststel is een ontwerp van ruimtelijk vormgever Heiko Balster en hij heeft mij gevraagd om de illustraties te maken”, legt Merlijne uit. “Van Masterly Den Haag kregen wij een kunstwerk toegewezen waardoor we ons moesten laten inspireren. Dit was een dramatisch schilderij, een soort stilleven over de jacht, met dode fazanten en trossen druiven. Dat zette ons aan het denken: voedsel, waar komt het vandaan en waar dient het voor.” Het resultaat is een driedelig kaststel met als thema de kringloop van het leven. “Bij het horen van de opdracht dacht Heiko meteen aan het maken van een ‘royal gift’ waarbij het klassieke Delfts blauwe kaststel naar voren kwam. Hier heeft hij een eigentijdse versie van gemaakt.”

Tabernacle een creatie van Marcel Wander voor Homo Faber

Marcel Wanders

Marcel Wanders, ontwerper van Tabernacle:

"Dit kunstobject laat het krachtige karakter van klei zien en de originaliteit van het ontwerp"

Een tabernakel is een verkleind object met een zichtbare ruimte binnenin, met een horizontale of verticale opening en een lichtbron. Speciaal ontworpen om iets waardevols in te bewaren. Tabernacle (2018) is geboren uit de samenwerking tussen ontwerper Marcel Wanders en Delfts blauw meesterschilder Wilma Plaisier. Het kunstwerk is met de hand gemodelleerd door Wanders en vervolgens tot in detail beschilderd door Wilma Plaisier, van Heinen Delfts Blauw. De mannelijke, ruwe vormen krijgen een elegante uitstraling door het vriendelijke bloemetjespatroon. "Delfts blauw is voor mij belangrijk omdat het onderdeel is van mijn land, het is mijn team. Het zijn mijn ooms en tantes die dit al honderden jaren maken. Het is mijn cultuur dat ik kan omarmen", zegt Wanders over zijn ontwerp.

In 2018 was Tabernacle te zien op de eerste editie van Homo Faber in Venetië. Deze nieuwe culturele beweging heeft als doel om meesters uit heel Europa, in verschillende ambachten, te steunen en te prijzen en wordt georganiseerd door de Michelangelo Foundation.

Delfts blauw design

Op zoek naar écht Delfts blauw design producten? Heinen Delfts Blauw heeft een ruim assortiment aan producten die voorzien zijn van een uniek design. In samenwerking met toonaangevende designers hebben wij diverse productlijnen aan het assortiment mogen toevoegen. Naast deze samenwerkingen maken wij zelf handgeschilderd Delfts blauw.

Design vazen

Heinen Delfts Blauw heeft diverse soorten design vazen beschikbaar. Eén van die vazen zijn ontworpen door designer Sylvain Tegroeg. Wonend en werkend in Amsterdam werd hij geïnspireerd door een oer-Hollands object: de fiets. Op deze wijze is de unieke fietsvaas ontstaan. Een oer-Hollands vaas design om de traditie van Delfts Blauw in ere te houden. Geproduceerd aan de hand van het ambachtelijke maakproces: handwerk. Delfts blauw in een modern jasje. Een ware toevoeging aan het interieur.
Richard Hutten, bekend Nederlands designer, heeft samen met Heinen Delfts Blauw Stapel Blauw geïntroduceerd. Een moderne tulpenvaas gebaseerd op onderdelen van de boerderij. 

Design servies

Servies om van te smullen. In samenwerking met twee toonaangevende designers heeft Heinen Delfts Blauw drie nieuwe servieslijnen mogen introduceren. Een design met ieder een uniek verhaal en een handbeschilderd ontwerp. Het Blauw Bloesem door Debbie Wijskamp is kenmerkend voor het imperfecte. In het serviesgoed is de style van ‘gebruikt aardewerk’ naar voren gekomen. Historie geeft een mooie textuur aan het serviesgoed en vertelt een bijzonder verhaal. Dit zie je terug in de borden, kopjes en bakjes. Het Blauw Festival van Geke Lensink, een eigentijds ontwerp van minimalistisch design en traditioneel Delfts blauw. Een waar feest op tafel. Blauw Vouw is gemaakt door Romy Kühne, gebaseerd op Japanse origami met kersenbloesem als decoratie.

Bestel online Delfts blauw design producten

U heeft de keuze uit een zeer ruim aanbod aan echt Delfts blauw design. Mocht je vragen hebben over onze producten of over levering, neem dan contact op met het enthousiaste en deskundige team van Heinen Delfts Blauw. Bekijk ons aanbod en laat je verrassen door al die verschillende Delfts Blauwe borden! Bestel doordeweeks voor 15:00 uur, dan ontvang je jouw bestelling morgen in huis! Profiteer van gratis verzending vanaf €75.