Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Boris van Berkum

Kabra Blauw

Boris van Berkum is de ontwerper van de Kabra Blauw collectie die door Heinen Delfts Blauw geproduceerd is. De collectie sierobjecten zijn ontworpen om een kunstcollectie te ontwikkelen die de Afrikaanse beeldtraditie nieuw leven in blaast. Het Kabra Blauw zoutvaatje is inmiddels uitgeroepen tot hét aandenken van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden 2023-2024.

De sierobjecten zijn gebaseerd op het Afrikaanse Kabra masker en de traditionele Delfts blauwe dekselvaas en hebben als doel om een symbolische herinnering te maken voor het slavernijverleden van Nederland. “In de Afro-Surinaamse winticultuur staan de kleuren blauw en wit voor de Kabra, de voorouders. Sinds de 17e eeuw is Delfts blauw een oer-Hollandse traditie. Wat gebeurt er als we die twee tradities samenbrengen in één pronkobject? Ontstaat er dan zoiets als Kabra Blauw?”

Collectie

Direct leverbaar
€ 22,50
Direct leverbaar
€ 119,95

Boris van Berkum

Boris van Berkum is een typische neo-kunstenaar, die stijlen en vormen uit verschillende periodes, culturen en religies in nieuwe kunstwerken samenbrengt. Hij doet dit na uitgebreid onderzoek en in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van die culturen. Hij werkt in uiteenlopende media, keramiek en brons in combinatie met 3D-modelleringstechnieken.

Designers

Heinen Delfts Blauw blijft graag creatief bezig om Delfts blauw in leven te houden voor de komende generaties. Zo’n belangrijk cultureel erfgoed van Nederland moet natuurlijk blijven bestaan. Daarom is het belangrijk om samen te werken met verschillende bekende Nederlandse designers en beroemdheden en zo vernieuwende Delfts blauwe producten te ontwikkelen. Door de jaren heen hebben we met verschillende designers, BN’ers en kunstenaars samengewerkt, waaronder Loes van Delft, Redmer Hoekstra en Janny van der Heijden.