Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

PAAUW servies

Deze collectie brengt de geschiedenis van Chinees porselein, de Aziatische roots van de siervogel en het ontstaan van Delfts blauw aardewerk subliem met elkaar in verbinding. Een collectie waarin koninklijke allure, liefde en geluk samen komen, iets wat wij ook graag aan de eettafel terugzien. 

Een collectie waarin de koninklijke allure van de Paauw tot uitdrukking komt.

Hier vind je alle Paauw producten

Direct leverbaar
€ 17,95
Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Niet leverbaar
€ 15,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Niet leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 16,95
Niet leverbaar
€ 29,95
Direct leverbaar
€ 19,95

Paauw serviessets

Direct leverbaar
€ 67,95
Direct leverbaar
€ 75,50
Niet leverbaar
€ 44,95
Niet leverbaar
€ 37,50

PAAUW servies van Heinen Delfts Blauw

Net als Delfts blauw porselein zijn oorsprong vindt in het Verre Oosten, valt hetzelfde te zeggen over de pauw. De pauw is de oudst bekende siervogel die ruim vierduizend jaar geleden voor het eerst in Europa aankwam vanuit Sri Lanka. De imposante pauwen waren huisdieren die uitgroeiden tot statussymbool vanwege hun sierlijkheid. In het Keizerrijk China werd een pauwenveer op de hoed gedragen als teken van een hoge onderscheiding en in Nederland ontvingen de Gelderse hertogen witte pauwenveren voor hun helm van Kasteel Staverden, ook wel bekend als de pauwenburght. Om die reden vormt de pauw de inspiratiebron voor deze nieuwe serviescollectie van Heinen Delfts Blauw. Een servies gedecoreerd met sierlijke pauwen, in schitterende Delfts blauwe tinten met groene details. 

De PAAUW, de Delfts Blauw Fabriek

Daarnaast heeft Heinen Delfts Blauw een bijzondere verbinding met de pauw als symbool. Dit servies met dieren afbeeldingen is namelijk ook een eerbetoon aan onze voormalige Delfts blauw fabriek in Delft die de naam ‘De Paauw’ draagt. De fabriek is vernoemd naar de aardewerkfabriek die in 1651 werd opgericht en toen nog De Delftse Pauw heette, één van de weinige fabrieken die de traditie van volledig handgeschilderd Delfts aardewerk voortzette. Helaas heeft de fabriek de coronacrisis niet overleefd. Met dit elagante servies willen we de rijke historie van deze bijzondere Delfts blauw fabriek levend houden.