Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Victor de Bie

Foudamour kandelaren handgeschilderd Delfts Blauw van Victor de Bie

Foudamour

De Foudamours van Victor de Bie x Heinen Delfts Blauw, zijn een serie Delfts blauwe kandelaars die volledig met de hand gemaakt zijn door de keramisten en de meesterschilders van Heinen Delfts Blauw.

De Foudamour is een handgemaakte kandelaar die opgebouwd is uit twee kegels en een bol. Dit model ontstond uit restjes klei die Victor de Bie aan het einde van de dag verzamelde in zijn keramiekatelier. De figuren die hij zo maakte vormen het fundament van dit waardevolle geschenk. Elke kandelaar heeft een uniek uiterlijk en een eigen karakter met bijbehorende eigenschappen. Het zijn lichtdragers, die in alle rust en met stille kracht de ruimte vullen. De markante ‘liefdes dwaasjes’ zijn geïnspireerd op mensen uit Victor’s leven.

Foudamour

6-8 weken levertijd
€ 895,-
6-8 weken levertijd
€ 795,-
6-8 weken levertijd
€ 795,-

Victor de Bie

Victor de Bie studeerde in 2001 af aan de Gerrit Rietveld Academie als mode ontwerper. Hij wordt door zijn ouders tweetalig opgevoed, in het Frans en in het Nederlands, wat terug te zien is in zijn collectie. Na een veelzijdige loopbaan in de modewereld, besluit hij aan de slag te gaan als zelfstandig kunstenaar. Als beeldend kunstenaar creëert hij zijn eigen wereld door middel van tekeningen, schilderijen en objecten. Hij reflecteert op een autobiografische manier over zijn eigen belevingswereld, waarbij hij de grenzen opzoekt tussen kunst en design.

Designers

Heinen Delfts Blauw blijft graag creatief bezig om Delfts blauw in leven te houden voor de komende generaties. Zo’n belangrijk cultureel erfgoed van Nederland moet natuurlijk blijven bestaan. Daarom is het belangrijk om samen te werken met verschillende bekende Nederlandse designers en beroemdheden en zo vernieuwende Delfts blauwe producten te ontwikkelen. Door de jaren heen hebben we met verschillende designers, BN’ers en kunstenaars samengewerkt, waaronder Loes van Delft, Redmer Hoekstra en Janny van der Heijden.