Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Pepijn van den Nieuwendijk

Pepijn van den Nieuwendijk

De Blauwe Dodo collectie van kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk

“Bij het creëren van mijn kunstwerken word ik vaak geïnspireerd door oude verhalen, oude boeken, historische objecten en indrukken die ik tijdens reizen opdoe. De dodo speelt al lange tijd een rol in mijn werk. In mijn beleving leeft deze uitgestorven vogel voort als een tijdreiziger. Zo houd ik zijn herinnering levend.”

De Blauwe Dodo is een collectie sierobjecten die is ontworpen als eerbetoon aan de uitgestorven dodo. In dit kunstwerk laat Pepijn de geschiedenis van Delfts blauw aardewerk zien, die indirect gekoppeld is aan het tragische einde van deze legendarische vogel.

Collectie

Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 59,95

Pepijn van den Nieuwendijk

Pepijn van den Nieuwendijk is zijn creatieve carrière op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag begonnen. Hier deed hij de opleiding Grafische en typografische vormgeving. Na zijn studie begon hij te werken als illustrator, werd schilder en maakt nu naast zijn schilderijen voornamelijk beelden van keramiek. In Pepijn’s kunstwerken is een kunsthistorische achtergrond herkenbaar. Zijn voorliefde voor Delfts blauw aardewerk smelt samen met geschiedenis en elementen uit comics en het circus. Het resultaat is een geheel eigen wereld, waarin de dodo nog springlevend is. Als een verdwaalde, Delfts blauwe scherf waarvan we maar een klein stukje zien en de rest mogen invullen met onze verbeelding.