Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Drie handgeschilderde wandborden met boerderijdieren.

Nieuw: wandborden met dierportretten

Geschreven door Marita Op

Nederlandse landschappen hebben altijd centraal gestaan op Delfts blauw porselein. Met onze nieuwe wandborden collectie “Dierportretten” willen we de hoofdrolspelers uit deze oud-Hollandse vergezichten centraal zetten. Het resultaat is een prachtige serie wandborden die helemaal met de hand beschilderd is met zeer herkenbare gezichten.

Traditionele wandborden of vazen worden al sinds jaar en dag rijk versierd met dromerige vergezichten van typisch Nederlandse landschappen. Uitgestrekte weides, oud-Hollandse molens, vissersboten die langzaam voorbij dobberen en hier en daar een verscholen boerderij. Prachtige schilderingen vol details van een Nederland die we maar al te goed kennen, maar waar ook steeds minder ruimte voor komt doordat boerderijen plaats moeten maken voor nieuwbouw en molens die vaker ceremonieel draaien dan dat ze daadwerkelijk gebruikt worden om graan te malen.

Drie boerderijkatten handgeschilderd op een groot wandbord van Heinen Delfts Blauw

Creating new traditions

De slogan van Heinen Delfts Blauw is ‘creating new traditions’ en die overtuiging proberen we in al onze producten terug te laten komen. Dat betekent continue zoeken naar hele traditionele vormen van ons Delfts blauwe product en daar een verfrissende draai aan te geven. Dit zie je terug in onze moderne Delfts blauwe serviezen die razendpopulair zijn of de traditionele tulpenvazen die we in allerlei strakke en gekleurde uitvoeringen hebben uitgebracht. 

Wandborden met dierportretten

Onze nieuwste collectie wandborden hoort daar ook bij. We zochten een manier om de Nederlandse boerencultuur en de traditionele Delfts blauwe landschappen samen te brengen in een frisse, moderne collectie. Het resultaat zijn wandborden waarop dit keer niet het landschap zelf centraal staat, maar de hoofdrolspelers in dit landschap. Denk aan de oh zo nuttige boerderijkat die muizen en ratten wegjaagt bij de voorraden voer, het pasgeboren hertje dat met gesperde oren nieuwsgierig kijkt en luistert naar zijn eerste dagje in de groene weides of de alerte haas die vliegensvlug overal tussendoor hopt op zoek naar een vers hapje gras.

Nieuwsgierig Hertje op een handgeschilderd wandbord van Heinen Delfts Blauw Drie wandborden met handgeschilderde katten van Heinen Delfts Blauw Drie wandborden in 2 maten met handgeschilderde katten van Heinen Delfts Blauw Groot wandbord met de haas en middelgroot wandbord met een hert in een kleurrijk interieur. Drie handgeschilderde wandborden met dieren uit het bos en weide.

De dieren zijn stuk voor stuk met de hand beschilderd en de meesterschilders van Heinen Delfts Blauw hebben ze met moderne streken op de borden aangebracht. Zo zie je schitterende details van de dieren en lijkt het soms haast op een Delfts blauwe aquarel in plaats van de welbekende slagblaadjes en ossenkopjes. Geen poespas, veel functioneel wit en alleen de hoofdrolspeler die centraal staat. Alles bij elkaar zorgt dit voor een prachtige reeks Delfts blauwe wandborden die thuishoren in elk Nederlands huishouden.

Bekijk de complete collectie
Ontdek welke prachtige handgeschilderde portretten we nog meer hebben en shop jouw lievelingsdieren! 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Handbeschilderde 3-delige Nature tulpenvaas van Heinen Delfts Blauw met kunst bloemen

Heinen Delfts Blauw in winterpaleis Het Loo

Bezoek het sfeervolle winterpaleis Het Loo. Tot en met 5 januari is Paleis Het Loo omgetoverd tot winterpaleis en Heinen Delfts Blauw heeft speciaal hiervoor een aantal prachtige, handbeschilderde vazen beschikbaar gesteld. Echt een bezoekje waard!

Delfts blauwe 3-delige Tulpenvaas bloemmotief Heinen Delfts Blauw

Bloemschikken in een 3-delige tulpenvaas. Hoe werkt dat?

Het schikken van een 3-delige tulpenvaas lijkt wellicht ingewikkelder dan het is. Wij laten zien hoe je hem het mooist presenteert! 
Delfts blauwe vazen  van Heinen Delfts Blauw op Trendz

Heinen Delfts Blauw op de PTA souvenirbeurs

Bezoek Heinen Delfts Blauw op de souvenirbeurs in de Passengers Terminal Amsterdam, PTA. Van zondag 5 tot en met dinsdag 7 januari bewonder je hier onze nieuwste collectie Delfts blauwe vazen en andere souvenirs met een moderne twist.