Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Tafeldecoratie voor kerst

Geschreven door Annette O'Shea Op
Decoreer de eettafel deze kerst met de mooiste tafeldecoraties. Ontdek de mogelijkheden van een kerst tafelloper, een prachtig kerststuk voor op tafel en andere leuke tafelversiering zoals lichtjes, beeldjes en bloemstukken. Maak er een mooi aangeklede kerst van dit jaar!
Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 12,95

Kleed een mooie kerst tafel aan

Wat hebben alle goede kerstfilms met elkaar gemeen? Als je goed oplet zie je dat er veel tijd en aandacht is besteed aan het aankleden van een mooie kerst tafel en andere kerstdecoratie. Niet iedereen is even creatief en het aankleden van een rijk versierde kerst tafel kan dan best overweldigend zijn. Niet getreurd, we geven je in deze blog een berg aan inspiratie hoe je zelf thuis mooie tafelversiering voor kerst maakt. Haal de tips en trucjes die je goed kunt gebruiken eruit en ga lekker thuis aan de slag met het maken van een mooi kerststuk voor op tafel, kies een geschikte kerst tafelloper uit als basis en vul de tafel verder aan met kerst tafeldecoratie. Zo maak jij je eettafel deze kerst écht gezellig voor het ultieme kerstdiner

Kies een kerst tafelkleed of kerst tafelloper

Begin altijd met een goede basis. Wat voor soort tafel wil je mooi aankleden voor kerst. Is het een grote tafel, een kleine tafel, een ronde tafel of een rechthoekige tafel en hoeveel mensen wil je eraan kwijt kunnen. Het eerste wat je kiest om je kerst tafel te versieren is een kerst tafelkleed of een kerst tafelloper. Het verschil is dat je met een kerst tafelkleed de hele tafel bedekt, dus er is niks meer zichtbaar van het tafeloppervlak. Bij een kerst tafelloper zie je nog wel delen van het tafel oppervlak, want een tafelloper "loopt" over de tafel heen. Dit is een smalle strook stof die je horizontaal of verticaal over de tafel heen legt. Leg je hem horizontaal neer, dan ligt de kerst tafelloper dus in het midden van de tafel en plaats je je kerststuk er bovenop. Leg je de kerst tafelloper verticaal neer, dan loopt deze van de ene zitplaats naar de andere, en plaats je er dus het serviesgoed op. Kerst tafelkleden en kerst tafellopers zijn er in heel veel kleuren, maten en materiaalkeuze. Het handigste is om te kiezen voor een neutrale basiskleur en een materiaalsoort waarop geknoeid kan worden n wat dus makkelijk schoon te maken is. Wil je ook graag kaarsen branden op je kerst tafel, let er dan ook op of je tafelkleed of tafelloper niet heel brandgevoelig is.

Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Direct leverbaar
€ 11,95

Maak een kerststuk voor op tafel

Heb je eenmaal een tafelkleed of tafelloper gekozen, dan wordt het tijd om zelf creatief aan de slag te gaan. Een kerststuk voor op tafel vormt een prachtig centraal decoratiestuk waaromheen je eenvoudig kerstdecoratie kunt toevoegen. Vind je het nou echt heel lastig om een kerststuk voor op tafel zelf te maken, dan zijn er genoeg bloemisten die kant-en-klare kerststukken aanbieden. Afhankelijk van de grootte van je kerst tafel, kies je één of meerdere kerststukken als hoofdonderdeel van je tafelversiering voor kerst. Vul het kerststuk vervolgens aan met leuke kerstdecoratie, kerstballen of kerstornamenten om er je eigen stijl aan toe te voegen. Breidt het kerststuk bijvoorbeeld uit met dennentakken waartussen je leuke kerstfiguurtjes verstopt, denk bijvoorbeeld aan kerstkabouters met rode neusjes, kleine vogeltjes met een kerstmuts op of witte ijsberen met gouden pootjes. Voeg nog wat rode besjes, kleine kerstballen, gouden huisjes of dennenappeltjes toe voor een mooi aangeklede tafeldecoratie. 

Direct leverbaar
€ 6,95
Direct leverbaar
€ 10,95
Direct leverbaar
€ 7,95

Leuke tafeldecoratie voor kerst

Het kerststuk voor op tafel en de tafelloper of het tafelkleed vormen de basis van een mooi aangeklede kerst tafel. Nu is het tijd om de tafel aan te vullen met andere mooie kerst tafeldecoratie. Bij een gezellig kerstdiner mogen kaarsen eigenlijk niet ontbreken. De kleine flikkerende vlammetjes zorgen voor een knusse sfeer en creëren een mooie glinstering op de kerstornamenten om zich heen. De goudkleurige waxinelichthouders in de vorm van grachtenpandjes zijn een gezellige en brandveilige manier om kaarslicht toe te voegen aan je kerst tafeldecoratie. Het kaarsje wordt in het huisje geplaatst, waardoor er geen open vlammetje aan tafel is. Het licht valt via de opengewerkte raampjes naar buiten. Ook de ronde waxinelichthouders zijn een leuke en veilige tafeldecoratie voor kerst. Beide waxinelichthouders zijn verkrijgbaar in een goudkleurige variant of een Delfts blauwe versie. 

Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 19,95
Niet leverbaar
€ 14,95

Vul de kerst tafel aan

Nu de tafel mooi versierd is met een kerststuk en gezellige kaarsjes, is het tijd voor de finishing touch. Heb je lekker veel ruimte op tafel, dan is het leuk om nog een mooie vaas toe te voegen. Steek een paar takken met rode besjes in de vaas als subtiele toevoeging aan je tafeldecoratie voor kerst, of pak juist groots uit en vul de vaas met kersttakken vol kerstornamenten en kerstversiering. Of geef je kerst tafel juist een religieus element mee door prachtige Maria beeldjes tussen het kerststuk te plaatsen. Deze beeldjes zijn ook beschikbaar in allerlei uitvoeringen, zoals Delfts blauw, zachte pasteltinten en in goud.

Direct leverbaar
€ 14,95
Direct leverbaar
€ 14,95
Direct leverbaar
€ 14,95

Eten aan de kerst tafel

Schuif gezellig aan bij je mooi gedecoreerde kerst tafel met kerstversiering en prachtige kerststukken en leuke ornamenten. Nu is het tijd om de servieskast te openen en het mooiste kerstservies op de tafel te zetten. Een mooi servies is al een tafelversiering op zich! Bij de ontwikkeling van onze porseleinen Delfts blauwe serviezen letten we er altijd op dat de serviezen allereerst prachtig zijn om te zien, maar ook dat ze functioneel in gebruik zijn. Als je met een groot gezelschap rond de kerst tafel zit, moet er natuurlijk voldoende ruimte zijn voor de schalen, dinerborden en drinkglazen. Ook is het fijn als je een compleet servies hebt, zodat je alles in een keer op tafel kunt zetten. Onze serviezen hebben een design zodat je optimaal van het moment kunt genieten. De schalen zijn handig om door te geven rond de tafel, de theepotten schenken goed zonder lekken en de dinerborden hebben de juiste grootte zodat er voldoende ruimte is om van alle gerechtjes iets op je bord te scheppen.

kerstservies voor het kerstdiner
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 84,80
€ 76,-
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 95,80
€ 86,-
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 54,80
€ 49,95

Tafelversiering voor kerst

Wil je na het kerstdiner ook nog lang nagenieten van je tafelversiering, ruil dan wat kerstdecoratie om voor andere items. Zo is het tijdens het kerstdiner niet prettig om geurkaarsen of geurstokjes op tafel te hebben staan. Het sterke parfum beinvloedt de smaak van het gerecht en dat is iets wat je wil voorkomen. Ben je dus klaar met het diner, dan is het wel leuk om geurkaarsen toe te voegen aan het kerststuk op tafel. Of kies voor geurstokjes met een heerlijke warme kerstgeur om de sfeer in huis te versterken. Of gebruik de kerst tafel na het kerstdiner voor gezellige spelletjes of een uitgebreide borrel. vervang de dinerborden en de serveerschalen voor mooie bijpassende glazen, goed gevulde kaasplanken en feestelijke servetten.

Direct leverbaar
€ 3,95
Direct leverbaar
€ 46,95

Samen kerststuk voor op tafel maken

Weet je na alle tips en trucjes nog steeds niet waar je moet beginnen, nodig dan een paar vrienden of vriendinnen uit. Haal leuke kerstdecoratie in huis zoals dennentakken, kerstballen en kerstfiguurtjes. Gooi de hele boel op tafel en ga gezellig samen een avondje knutselen aan een kerststuk voor op tafel. Door samen aan een kerststuk te werken kom je op nieuwe ideeen en kun je elkaar helpen als je even vastloopt. Zet leuke kerstmuziek aan, serveer wat kleine hapjes en hoe je kerststuk er ook uit komt te zien, je hebt gegarandeerd een gezellige avond die je alvast helemaal in de kerstsfeer brengt.

Servies voor kerst shoppen!
Heb jij alles al in huis voor het kerstdiner of ben je nog op zoek naar een mooi servies? Ontdek dan onze verschillende porseleinen serviezen met elk een geheel eigen uitstraling. Zo is Blauw Bloesem heel landelijk en romantisch, terwijl Blauw Vouw wat speelser en moderner is. De drie serviescollecties van Sharing Moments zijn ontworpen door Janny van der Heijden en hebben elk een vrolijk thema: tulpen, aapjes of teckels! Deze Delfts blauwe serviezen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit en zijn ontworpen door bekende Nederlandse designers. Naast dat de serviezen er schitterend uitzien, zijn ze ook heel handig in gebruik. Om het je nog makkelijker te maken hebben we van onze serviezen ook sets gemaakt voor een persoon. Zo heb je een complete set die je precies kunt afstemmen op het aantal personen uit je huishouden.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Zwarte vazen voor stijlvolle bloemen

Zwarte vazen zijn altijd een goede keus. Het is veilig overal mee te combineren en perfect om een robuuste en moderne stijl neer te zetten.

Delfts blauw beeld als aandenken Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Een historisch moment. De koning die excuses maakt voor het slavernijverleden van Nederland. Op zijn jas zit een speldje van een Kabra masker, een Afrikaans vooroudermasker, met Delfts blauwe decoratie. Ook hebben de koning en koningin een klein beeldje met hetzelfde ontwerp gekregen. Een porseleinen zoutvaatje met het Kabra masker, dat samensmelt met het onderstel van een 17e eeuws Delfts blauwe dekselvaas. Hét aandenken voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Stapelgekte!

Pick it. Mix it. Stack it! Laat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe Stapelgekte collectie van Heinen Delfts Blauw. Vanaf nu ben jij degene die jouw favoriete driedelige tulpenvaas samenstelt. De traditionele tulpenvaas is helemaal uit elkaar gehaald en omgezet in losse onderdelen die stapelbaar zijn. Met alle losse onderdelen uit de collectie zijn er meer dan vijfduizend verschillende combinaties mogelijk. Laat de Stapelgekte maar losbarsten!