Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Tattoo artiest Britton aan het werk bij Heinen Delfts Blauw in Putten

Bekende Amerikaanse tattoo-artiest schildert bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Martijn Op

De Amerikaanse tattoo-artiest Britton McFetridge heeft een bijzonder kunstwerk gemaakt voor Heinen Delfts Blauw. De succesvolle tatoeëerder heeft in eigen land tienduizenden fans van zijn opvallende werk en ruilde voor de gelegenheid het menselijk lichaam in voor een stuk handgemaakt keramiek uit onze fabriek. Het resultaat is een uniek Delfts blauw wandbord.

McFetridge is een meester in het zetten van tatoeages met een eigen uitstraling, maar heeft ook een voorliefde voor schilderen op keramiek. Hij heeft kunst gestudeerd op de universiteit en koos als richting de schilderkunst en keramiek en runt tegenwoordig de succesvolle Royal Peacock Tattoo Parlor. Hij is één van de weinige tattoo kunstenaars die zijn werk ook op aardewerk zet en een voorliefde heeft voor de Delfts blauwe schilderkunst. "Er zijn er maar vijf of zes wereldwijd die doen wat ik doe", legt McFetridge uit tijdens het schilderen. Op zijn wandbord verschijnen al snel een adelaar en een slang die verstrengeld zijn in een zwaar gevecht. Een typisch tafereel voor een tatoeage, maar nu op ons handgemaakte bord.

 

"Ik heb geen opleiding gehad in de Delfts blauwe schildertechniek, maar ik heb alles zelf aangeleerd door veel uit te proberen en door middel van het internet." Op het eerste gezicht lijken de Amerikaanse tatoeëerder en het kwetsbare porselein een ongewone combinatie, maar juist door zijn onconventionele blik leidt dit tot verrassend mooie kunstwerken. "Mijn liefde voor Delfts blauw porselein is ontstaan tijdens een bezoek aan Amsterdam. Ik vond het meteen mooi en verzamel het zelf ook, ook de stukken met een hele traditionele uitstraling. Schitterend gewoon", zegt Britton. "Ik denk dat Delfts blauw alleen maar in populariteit gaat toenemen de komende jaren. Het is tijdloos en de mogelijkheden met de ontwerpen zijn eindeloos."

Houd onze Facebookpagina in de gaten om het maakproces van dit bijzondere wandbord van begin tot eind te volgen.

  

 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Muurdecoratie met persoonlijkheid: ontdek de creatieve wereld van bordjes aan de muur

Welke bordjes aan de muur passen in jouw interieur en hoe kun je ze het best met elkaar combineren? We hebben we het allemaal voor je op een rijtje gezet en laten zien hoe jij jouw wanddecoratie naar een hoger niveau tilt!
Gaypride regenboog tulpenvaas met LGBTQ kissing couples de Munt Amsterdam Heinen Delfts Blauw

Amsterdam Gay Pride 2019

Wees jezelf! 27 juli tot en met 4 augustus barst in Amsterdam de jaarlijkse Gay Pride weer los. Dit evenement staat symbool voor de verwelkomende en tolerante stad die Amsterdam is. Heinen Delfts Blauw stapt daarom voor één keer af van het traditionele blauw en voegt tijdelijk alle kleuren van de regenboog toe.

Drie waxinelichthouder huisjes op een rij in het goud

Kersthuisjes en kerstaccessoires

Vrolijk de donkerste maanden van het jaar op met de gezelligste kersthuisjes en kerstaccessoires voor in huis. Met sprankelend goud, kraakwit porselein, Delfts blauwe decoraties en heerlijke kaarslichtjes maak je het extra gezellig in huis deze kerst. Doe hier inspiratie op voor de leukste kerstaccessoires en ontdek onze kleine kersthuisjes in verschillende kleuren. Maak van je huis een gezellig kersthuis dit jaar!