Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Gedekte tafel met Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Trend alert 2020: Wabi Sabi!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Leefstijltrends veranderen elk jaar. Terwijl de afgelopen jaren alles draaide om perfecte ontwerpen, gaat 2020 over Wabi Sabi, de kunst van imperfectie.

Wabi sabi komt oorspronkelijk uit Japan en staat voor een imperfecte en pure levensstijl. In een tijd waarin mensen constant proberen om de perfecte foto voor sociale media te creëren, is Wabi sabi een verfrissende nieuwe levensstijltrend. Echte, pure, duurzame en eerlijke materialen die mixen en matchen maar niet per se bij elkaar horen. Imperfectie is het sleutelwoord.

Gedekte tafel met Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw
Deze trend sluit aan bij de gedachten van ontwerpster Debbie Wijskamp, ​​zij ontwierp het servies 'Blauw Bloesem' voor Heinen Delfts Blauw. Debbie denkt dat er veel schoonheid schuilt in het vergankelijke en de imperfectie, iets wat ze zichtbaar maakte in 'Blauw Bloesem'. "Ik werk veel met natuurlijke materialen en texturen", legt ze uit. "Blauw Bloesem is geïnspireerd op eeuwenoud aardewerk en opgegraven porselein. Ik vind het geweldig als je de geschiedenis van een oud porseleinen bord of kopje kunt zien en voelen, dat het al vele malen is gebruikt. Het is bijzonder om te zien wat de tijd doet. met een item. Ik hou van de textuur van porselein dat zo lang in de grond heeft gezeten. Het is alsof je een ruwe steen in je handen houdt, in plaats van gepolijst porselein. "

"De schoonheid van het vergankelijke en de imperfectie" - Debbie Wijskamp

Wabi Sabi en 'Blauw Bloesem' gaan hand in hand samen en matchen met de populaire lifestyle trends Natural Scandinavia, Industrial Lofts en de Urban Jungle. "Blauw Bloesem heeft klassieke ronde vormen en zachte voeringen. Dit accentueert de texturen en de Delfts blauwe decoratie", zegt Debbie. Terwijl de binnenkant van het servies glad gepolijst is en versierd met fijne Delfts blauwe bloesem, is de buitenkant ruw, puur en verkruimeld. "Dit contrast zorgde voor een prachtig resultaat van perfectie en imperfectie tegelijk." Het hoogwaardige, handgemaakte porseleinen serviesgoed is de belichaming van de Wabi Sabi lifestyle- en woondecoratietrend van 2020.

Blauw Bloesem Dinerbord ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Blauw Vouw servies ontworpen door Romy Kuhne voor Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blauw Vouw

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Dit keer is Romy Kühne aan de beurt. Zij ontwierp voor ons een karaktervol en hedendaags serviesgoed.

Richard Hutten ontwerpt nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw

Wereldwijd staat hij bekend als hét gezicht van Dutch design. Richard Hutten leeft en ademt kunst en design. Met zijn speelse en onconventionele ontwerpen wil hij inspelen op de fantasie van mensen en vooral mooie en optimistische kanten uitlichten. Zijn nieuwe wandborden voor Heinen Delfts Blauw ontrafelen de schoonheid van oud-Hollandse meesterwerken en vormen intrigerende kunstwerken voor aan de muur.

Bijzonder maatwerk voor een bruiloft

Wat is nou een bijzonder cadeau voor een bruiloft? Onze schilder zag de uitnodiging en besloot die te verwerken in een uniek ontwerp op een Delfts blauw bord. Lees hoe de procedure eruit zag en wat het eindresultaat is!