Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Richard Hutten ontwerpt nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Annette O'Shea Op
Wereldwijd staat hij bekend als hét gezicht van Dutch design. Richard Hutten leeft en ademt kunst en design. Met zijn speelse en onconventionele ontwerpen wil hij inspelen op de fantasie van mensen en vooral mooie en optimistische kanten uitlichten. Zijn nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw doet exact dat. De nieuwe wandborden ontrafelen de schoonheid van oud-Hollandse meesterwerken en vormen intrigerende kunstwerken voor aan de muur.

Ruilhandel met designers

Richard Hutten, één van de meest invloedrijke Nederlandse designers, heeft elke hoek en kier van zijn woning in Rotterdam gedecoreerd met bijzondere voorwerpen en meubelstukken. Het meeste heeft hij bij elkaar verzameld door middel van ruilhandel met andere bekende ontwerpers. Hier kom je in ieder geval geen IKEA meubelstukken tegen. "Traditie, ambacht en kunst hebben mij altijd al geboeid", vertelt Richard Hutten vanuit zijn Rietveld stoel. De muur achter hem hangt vol met een curieuze samensmelting van foto's, kinderkunstwerken en design wanddecoratie. "Hier hangen ook een aantal wandborden die ik voor Heinen Delfts Blauw heb ontworpen. De techniek is een soort pixel stretching, waarbij ik 17e eeuwse schilderijen uit het Rijksmuseum als uitgangspunt heb genomen."

Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95

"Op deze manier ontrafel ik oude kunstwerken en tover de kleuren die verborgen zijn tevoorschijn."

Wandborden met pixel stretching

Zijn collectie wandborden voor Heinen Delfts Blauw vallen meteen op door het ronde lijnenspel wat een retro aanblik biedt. "Elk wandbord is gebaseerd op een schilderij uit het Rijksmuseum", legt Richard uit over zijn ontwerp. "Zelfs het meest abstracte design is te herleiden naar een stilleven uit de 17e eeuw. Op sommige wandborden zie je nog een fragment van het originele schilderij. Door de schilderijen op deze manier te pixel stretching als het ware, ontrafel ik de oude kunstwerken. De vele kleuren die er in zo'n schilderij verborgen zitten, tover ik tevoorschijn en vertaal ik naar de ronde vorm van het wandbord."

Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95

Oud-Hollandse kunstenaars ontrafeld

De Nederlandse designer maakt vaker gebruik van deze techniek. "Zo heb ik ook oude tapijten ontrafeld en gemaakt en ook enkele foto's", vertelt Richard. "Op deze manier probeer ik het heden en het verleden met elkaar te verbinden in mijn werk. Een ronde vorm leent zich daar natuurlijk uitstekend voor." De fragmenten van stillevens die op de wandborden zichtbaar zijn, sluiten mooi aan bij andere wandborden van Heinen Delfts Blauw. Zij hebben ook schilderijen van oude Hollandse meesters als basis. "Ja, dat is heel praktisch. Het Rijksmuseum heeft hun collectie schilderijen in hoge resolutie online gezet, vrij van auteursrecht, dus dat maakt het heel eenvoudig om met die kunstwerken aan de slag te gaan."

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Hollands Tafelen

De tijd van gezellig samen zijn en lekker lang tafelen is weer aangebroken. Dit moment wordt nog feestelijker aan een mooi gedekte tafel!

Woontrend eclectisch: het beste uit meerdere werelden

Elke woonstijl en trend heeft wel iets moois te bieden waar je blij van wordt. Merk je dat je het lastig vindt om je aan één stijl te houden en switch je continu tussen interieurtrends en oude klassiekers, grote kans dat de eclectische woonstijl je op het lijf geschreven is. Deze gewaagde, creatieve interieurstroming is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid waar geen grenzen aanzitten. Ontdek alles over deze trend en hoe je hem in je huis vormgeeft.

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw

Delfts blauw nieuw design: De Blauwe Fiets

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Deze week is Sylvain Tegroeg aan de beurt. Hij ontwierp voor ons drie vazen, genaamd: 'De Blauwe Fiets'.