Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Richard Hutten ontwerpt nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Annette O'Shea Op
Wereldwijd staat hij bekend als hét gezicht van Dutch design. Richard Hutten leeft en ademt kunst en design. Met zijn speelse en onconventionele ontwerpen wil hij inspelen op de fantasie van mensen en vooral mooie en optimistische kanten uitlichten. Zijn nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw doet exact dat. De nieuwe wandborden ontrafelen de schoonheid van oud-Hollandse meesterwerken en vormen intrigerende kunstwerken voor aan de muur.

Ruilhandel met designers

Richard Hutten, één van de meest invloedrijke Nederlandse designers, heeft elke hoek en kier van zijn woning in Rotterdam gedecoreerd met bijzondere voorwerpen en meubelstukken. Het meeste heeft hij bij elkaar verzameld door middel van ruilhandel met andere bekende ontwerpers. Hier kom je in ieder geval geen IKEA meubelstukken tegen. "Traditie, ambacht en kunst hebben mij altijd al geboeid", vertelt Richard Hutten vanuit zijn Rietveld stoel. De muur achter hem hangt vol met een curieuze samensmelting van foto's, kinderkunstwerken en design wanddecoratie. "Hier hangen ook een aantal wandborden die ik voor Heinen Delfts Blauw heb ontworpen. De techniek is een soort pixel stretching, waarbij ik 17e eeuwse schilderijen uit het Rijksmuseum als uitgangspunt heb genomen."

Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95

"Op deze manier ontrafel ik oude kunstwerken en tover de kleuren die verborgen zijn tevoorschijn."

Wandborden met pixel stretching

Zijn collectie wandborden voor Heinen Delfts Blauw vallen meteen op door het ronde lijnenspel wat een retro aanblik biedt. "Elk wandbord is gebaseerd op een schilderij uit het Rijksmuseum", legt Richard uit over zijn ontwerp. "Zelfs het meest abstracte design is te herleiden naar een stilleven uit de 17e eeuw. Op sommige wandborden zie je nog een fragment van het originele schilderij. Door de schilderijen op deze manier te pixel stretching als het ware, ontrafel ik de oude kunstwerken. De vele kleuren die er in zo'n schilderij verborgen zitten, tover ik tevoorschijn en vertaal ik naar de ronde vorm van het wandbord."

Niet leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 49,95

Oud-Hollandse kunstenaars ontrafeld

De Nederlandse designer maakt vaker gebruik van deze techniek. "Zo heb ik ook oude tapijten ontrafeld en gemaakt en ook enkele foto's", vertelt Richard. "Op deze manier probeer ik het heden en het verleden met elkaar te verbinden in mijn werk. Een ronde vorm leent zich daar natuurlijk uitstekend voor." De fragmenten van stillevens die op de wandborden zichtbaar zijn, sluiten mooi aan bij andere wandborden van Heinen Delfts Blauw. Zij hebben ook schilderijen van oude Hollandse meesters als basis. "Ja, dat is heel praktisch. Het Rijksmuseum heeft hun collectie schilderijen in hoge resolutie online gezet, vrij van auteursrecht, dus dat maakt het heel eenvoudig om met die kunstwerken aan de slag te gaan."

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten

Open Dag

Op 16 februari werd het nieuwe bedrijfsgebouw voor iedereen die daarin geïnteresseerd was open gesteld. Het werd een prachtige zonnige dag waarop we uiteindelijk meer dan 1.200 bezoekers mochten ontvangen!

Woontrend herfst 2023: natuur in huis!

Zwaai de zomer met haar zinderende temperaturen vaarwel en verwelkom de herfst met open armen. De dagen worden korter en de temperaturen dalen zachtjes, dus we zoeken steeds meer het comfort van onze huizen op. De woontrends voor de herfst van 2023 laten zien dat we geen afscheid willen nemen van het buitenleven. De nieuwste woonaccessoires zijn er dan ook op gericht om de rustgevende werking van de natuur in huis te halen. Buiten komt naar binnen! Weelderige bloemen, heel veel groen, vogels in vlucht, ruwe materialen en een kleine opleving van de "funky 70s".

De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip Heinen Delfts Blauw

Grootste Delfts blauwe vazen van Nederland onthuld!

Dit zijn ze dan: de twee grootste Delfts blauwe vazen van Nederland! De twee handbeschilderde vazen van Heinen Delfts Blauw zijn afgelopen weekend onthuld op de International Ceramics Fair in de Chinese porseleinstad Jingdezhen.