Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Nieuw servies met dieren: PAAUW!

Geschreven door Marita Op

De pauw is een sierlijke vogel die vaak een inspiratiebron is voor prachtige kunstwerken. Op ons nieuwste PAAUW servies met dieren staat de pauw met zijn schitterende veren en bijzondere geschiedenis in het middelpunt. Een verrassende combinatie van Delfts blauw met groene accenten.

Net als Delfts blauw porselein zijn oorsprong vindt in het Verre Oosten, valt hetzelfde te zeggen over de pauw. De pauw is de oudst bekende siervogel die ruim vierduizend jaar geleden voor het eerst in Europa aankwam vanuit Sri Lanka. De imposante pauwen waren huisdieren met een statussymbool vanwege hun sierlijkheid. In het Keizerrijk China werd bijvoorbeeld een pauwenveer op de hoed gedragen als teken van een hoge onderscheiding en in Nederland ontvingen de Gelderse hertogen witte pauwenveren voor hun helm van Kasteel Staverden, ook wel bekend als de pauwenburght.

Ontbijtbord Paauw van Heinen Delfts Blauw

Nature Design

Nature Design sluit prachtig aan bij de PAAUW collectie. Een exclusieve lijn die bekend staat om elementen uit de natuur. De kleur en dieren zorgen voor een prachtig samenhangend geheel. Heinen Delfts Blauw heeft samen met meester-schilder Wilma Plaisier een exclusieve lijn gelanceerd. De Nature Design vazen zijn handgeschilderd en vakwerk. Pure ambacht, zoals we dat noemen. Geschikt als decoratievaas, bloemenvaas en tulpenvaas.

Servies met sierlijke dieren

Het bijzondere motief van de staartveren wordt al honderden jaren gebruikt op dure stoffen en in juwelen. Dat komt door de schoonheid van deze siervogel, maar ook omdat er oeroude volksverhalen rondgaan waarin pauwen een symbool van liefde zijn en dat het vinden van een pauwenveer geluk zou brengen. Het pauwblauw is een iconische kleur geworden en sluit prachtig aan bij de wereldwijd bekende Delfts blauwe kleur.

Mede om die reden vormt de pauw de inspiratiebron voor de nieuwste serviescollectie PAAUW van Heinen Delfts Blauw. Een servies met dierenprint, gedecoreerd met sierlijke pauwen, in schitterende Delfts blauwe tinten met groene details. We hebben hierbij gekeken naar zowel de blauwe pauw als de groene pauw die kleine kleurverschillen hebben die prachtig in elkaar overvloeien op ons servies. Daardoor sluit deze collectie ook schitterend aan bij onze reeds uitgebrachte collectie Nature Design.

Theepot Paauw met kopjes van Heinen Delfts Blauw

Fabriek De Delftse Pauw

Daarnaast heeft Heinen Delfts Blauw een bijzondere verbinding met de pauw als symbool. Dit servies met dieren afbeeldingen is namelijk ook een eerbetoon aan onze voormalige Delfts blauw fabriek in Delft die de naam ‘De PAAUW’ draagt. De fabriek is vernoemd naar de aardewerkfabriek die in 1651 werd opgericht en toen nog De Delftse Pauw heette, één van de weinige fabrieken die de traditie van volledig handgeschilderd Delfts aardewerk voortzette. Helaas heeft de fabriek de coronacrisis niet overleefd.

Het nieuwe PAAUW servies brengt de geschiedenis van Chinees porselein, de Aziatische roots van de siervogel en één van de originele Delftse aardewerkfabrieken uit de Gouden Eeuw subliem met elkaar in verbinding. Een collectie waarin koninklijke allure, liefde en geluk samenkomen. Iets wat wij ook graag aan de eettafel terugzien.

Bekijk de complete collectie

Ontdek alle prachtige onderdelen van dit sierlijke PAAUW servies!

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Blauw Vouw servies ontworpen door Romy Kuhne voor Heinen Delfts Blauw en gouden kuspaartjes

showUP 2019

Op 3 en 4 februari waren wij aanwezig op de showUp beurs in de Expo Haarlemmermeer. Dé inkoopbeurs voor inkopers van woon- en giftstores, concept stores, webshops, warenhuizen en museumwinkels. Voor ons het moment om de nieuwe producten uit de catalogus van 2019 te presenteren.

 

Een grappige kerst met grappige kerstballen!

Nederland staat bekend als het land van de grappen en de grollen. Geen wonder dus dat we ook voorop lopen wanneer het aankomt op een grappige kerst! Houd je wel van een beetje humor en verrassing deze feestdagen, doe dan inspiratie op met grappige kerstballen en kerstornamenten voor een hilarische kerst.
Drie waxinelichthouder huisjes op een rij in het goud

Kersthuisjes en kerstaccessoires

Vrolijk de donkerste maanden van het jaar op met de gezelligste kersthuisjes en kerstaccessoires voor in huis. Met sprankelend goud, kraakwit porselein, Delfts blauwe decoraties en heerlijke kaarslichtjes maak je het extra gezellig in huis deze kerst. Doe hier inspiratie op voor de leukste kerstaccessoires en ontdek onze kleine kersthuisjes in verschillende kleuren. Maak van je huis een gezellig kersthuis dit jaar!