Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blauw Bloesem

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. De komende periode zullen we de designers en hun ontwerpen aan jullie voorstellen.

Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Volgens ontwerper Debbie Wijskamp ligt er veel schoonheid verscholen in het vergankelijke en imperfecte. Met het serviesgoed Blauw Bloesem levert ze daarvan het bewijs.

Debbie richt zich vooral op het ontwerpen van interieurobjecten. Serviesgoed had ze nog niet zo vaak gemaakt. Een mooie kans dus, deze opdracht van Heinen Delfts Blauw. “Ik ben op zoek gegaan naar een ontwerp dat past bij de ambities en de doelgroepen van Heinen Delfts Blauw, en bij mezelf als ontwerper. Ik maakte moodboards en ging van daaruit ontwerpen.”

Opgegraven aardewerk

Ze gaat altijd graag op zoek naar de mogelijkheden van het materiaal. “Ik werk veel met natuurlijke materialen en texturen. Blauw Bloesem is geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk. Ik vind het mooi als je kunt zien dat aardewerk een geschiedenis heeft en dat het is gebruikt. En ik houd van de textuur van aardewerk dat zo lang onder de grond heeft gelegen. Bijzonder wat de tijd doet met een object. Alsof je een ruwe steen in je hand hebt in plaats van een gepolijst bordje of kopje.”

“De schoonheid van het vergankelijke en imperfecte”

Debbie Wijskamp, ontwerper van het serviesgoed Blauw Bloesem

Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Klassieke vormen, rustige decoraties

Het serviesgoed Blauw Bloesem kenmerkt zich door klassieke, ronde vormen en zachte belijningen. Hierdoor komen de texturen en de Delftsblauwe decoraties goed naar voren. “Normaal gesproken zitten er op Delfts blauw serviesgoed grote decoraties. Maar ik wilde er juist kleine delen uithalen en deze plaatsen aan één zijde van het aardewerk. De decoratie kruipt als het ware uit de rand. Dat geeft het servies een rustige aanblik. En het zorgt ervoor dat de decoratie goed zichtbaar is, wat er ook wordt gegeten of gedronken. Stel dat je een mooi bord opmaakt, dan plaats je het eten mooi in het midden, zonder dat de decoratie in de weg zit.”

Debbie Wijskamp studeerde productdesign aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na haar afstuderen in 2009 vestigde ze zich als zelfstandig ontwerper. Ze ontwerpt en produceert haar eigen collectie handgemaakte interieurproducten en werkt daarnaast in opdracht voor bedrijven en merken. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Een Heinen Delfts Blauw schilder bezig aan een vaas

Binnenkijken bij Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw aardewerk van de hoogste kwaliteit produceren vraagt om precisie en veel kennis van het ambacht. Bij Heinen Delfts Blauw houden we daarom graag zelf de touwtjes in handen. Dat gebeurt al bij de selectie van de klei in poedervorm tot aan het afbakken van het eindproduct. Kijk mee bij elke stap van het maakproces van authentiek Delfts blauw aardewerk!
Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor  Heinen Delfts Blauw

Nederland Delfts blauw fietsland

Nederland staat bekend om Delfts blauw en om haar vele fietsen. Combineer die twee en je hebt een typisch Hollands product om thuis neer te zetten.

Blauw Vouw finalist van de Tableware International Awards of Excellence

Ons Blauw Vouw servies is genomineerd als finalist van de Tableware International Awards of Excellence. In de categorie koffie- & theeservies is dit opvallende servies van de Nederlandse designer Romy Kühne aangemerkt als favoriet door een internationale vakjury. Op de vakbeurs Ambiente in Frankfurt wordt zondag de winnaar bekendgemaakt.