Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Lekker Blauw: culinair winkelcafé vol Delfts blauw!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Proef de wereld van Heinen Delfts Blauw. Naast onze reguliere winkels vol aardewerk en leuke woondecoraties, hebben we nu ook een winkelcafé geopened. Hier kun je genieten van overheerlijk eten én shop je de mooiste items uit onze nieuwe collecties. 

Ambachtelijk eten en lekker shoppen

Wanneer we zeggen 'proef de wereld van Heinen Delfts Blauw' bedoelen we natuurlijk niet; neem een hap porseleinklei en een likje verf erbij! De wereld van Heinen Delfts Blauw draait om ambacht, vakmanschap, pure ingrediënten en iets met liefde en aandacht maken. Dat zie je terug in onze kwalitatieve Delfts blauwe producten en dát kun je ook proeven bij ons winkelcafé Lekker Blauw. In dit bijzondere winkelconcept kun je genieten van gerechten die passen bij onze overtuiging en het Heinen DNA. We gebruiken namelijk alleen de beste ingrediënten, bereiden alles vers, inclusief onze limonades en halen ons gebak bij een echte patisserie. 

Nederlands erfgoed op je bord

Onze menukaart is een smakenreis door Nederland. Verse vis uit vissersdorpje Spakenburg, de befaamde ossenworst uit Amsterdam, Bernardusham uit Limburg of gewoon een overheerlijke gehaktbal naar oma's recept uit Putten. Dat is slechts een greep uit de ingrediënten die we gebruiken voor onze overheerlijke lunchkaart. Oude, vertrouwde smaken van Nederland op een heel Hollands bordje. De lunchgerechten en gebakjes worden namelijk geserveerd op de populaire serviezen van Heinen Delfts Blauw. Bevalt het servies je goed of kun je je ogen maar niet afhouden van die Delfts blauwe vaas op tafel? Dan kun je deze producten direct shoppen in het winkelgedeelte van de eetgelegenheid. Na het proeven van de authentieke Hollandse smaken, neem je meteen een stukje Nederlands Delfts blauw erfgoed mee naar huis om daar verder te genieten. 

Koffie- en theeschenkerij

Ook het koffie- en theemomentje is een groot onderdeel van de Nederlandse cultuur. Vooral op woensdag-marktdag stroomt het dorp vol, maar rond 10:30 uur zoekt iedereen zijn vertrouwde kopje koffie op. Dit is vooral een sociale aangelegenheid, 'even een gezellig bakkie doen', en daarom maken we bij Lekker Blauw een echt genietmoment van de koffietijd. Onze koffie wordt vers voor je bereid, we hebben het grootste smakenaanbod van de omgeving, zoals een kaneel of een speculaas latte, en natuurlijk hoort er ook een overheerlijk gebakje bij. Drink je liever thee, dan maken we daar ook graag iets bijzonders van met een lekker aanbod aan smaken, op een mooie manier gepresenteerd. Zoek je echt een dorstlesser, dan zijn onze huisgemaakte limonades een verfrissende verrassing voor je. 

Delfts blauw winkel in Putten

Met de opening van winkelcafé Lekker Blauw is ook de eerste Heinen Delfts Blauw winkel naar Putten gekomen. In het winkelcafé ligt een selectie van de meest populaire producten uit onze collecties. Dit aanbod wordt continu aangevuld met nieuwe Delfts blauw producten, zoals serviezen, vazen en andere trendy woonaccessoires. Het winkelcafé ligt aan de gezelligste winkelstraat van Putten, op een steenworp afstand van de wekelijkse markt en de monumentale kerk. Dus kom gezellig langs, shop erop los en vul je energie aan met een overheerlijke, ambachtelijke lunch of een verse koffie met gebak.

Bezoek Lekker Blauw

Bezoek winkelcafé Lekker Blauw aan de Kerkstraat 44 in Putten. We zijn van maandag t/m zaterdag geopend tussen 09:30 - 18:00 uur voor een heerlijke lunch, een kopje koffie met gebak of om gewoon lekker te shoppen.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Een Heinen Delfts Blauw schilder bezig aan een vaas

Binnenkijken bij Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw aardewerk van de hoogste kwaliteit produceren vraagt om precisie en veel kennis van het ambacht. Bij Heinen Delfts Blauw houden we daarom graag zelf de touwtjes in handen. Dat gebeurt al bij de selectie van de klei in poedervorm tot aan het afbakken van het eindproduct. Kijk mee bij elke stap van het maakproces van authentiek Delfts blauw aardewerk!

Trends herfst & winter 2022

Ieder jaar is het weer een feestje; we gaan lekker naar binnen en maken het gezellig thuis. Kaarsje aan, dekentje erbij of misschien ga jij wel heerlijke dingen bakken in de keuken. Wij gaan het hebben over welke trends je dit najaar niet mag missen om een herfstig interieur te maken!
Tattoo artiest Britton aan het werk bij Heinen Delfts Blauw in Putten

Bekende Amerikaanse tattoo-artiest schildert bij Heinen Delfts Blauw

De Amerikaanse tattoo-artiest Britton McFetridge heeft een bijzonder kunstwerk gemaakt voor Heinen Delfts Blauw. De succesvolle tatoeëerder heeft in eigen land tienduizenden fans van zijn opvallende werk en ruilde voor de gelegenheid het menselijk lichaam in voor een stuk handgemaakt keramiek. Het resultaat is een bijzonder Delfts blauw wandbord.