Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Wandcirkel Hollands Glorie 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Muurcirkels ophangen, zo doe je dat!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Het is een veel geziene woontrend: muurcirkels! Deze trend groeit nog steeds door in 2023, dus we laten graag zien wat je nou eigenlijk allemaal kunt met zo’n grote muurcirkel en in welke ruimtes je de muurcirkels het beste tot hun recht laat komen.

Wandcirkel Tropische Vogels 100 cm aan de muur slaapkamer Heinen Delfts Blauw

Moderne muurcirkels

Toen de muurcirkel vorig jaar zijn opmars maakte, dook het ontwerpteam van Heinen Delfts Blauw er meteen bovenop. Een porseleinen wandbord is één van de meest traditionele Delfts blauw producten uit de Nederlandse geschiedenis, dus toen we de kans kregen om verder te spelen met ronde vormen voor aan de muur hoefden we daar niet lang over na te denken. De muurcirkels zijn een moderne reactie op het traditionele wandbord; ze zijn strak, groot, licht van gewicht en de mogelijkheden ermee zijn eindeloos.

Wandcirkel Vogels van Van Gogh 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Muurcirkels voor buiten

Een moderne muurcirkel heeft veel andere mogelijkheden dan een porseleinen wandbord. Zo zijn ze gemaakt van een ijzersterk dibond materiaal waardoor de wanddecoratie een stuk minder kwetsbaar is dan een bord van aardewerk. Ze zijn ook een stuk lichter van gewicht, wat het een stuk makkelijker maakt om de grote wandplaat te bevestigen aan een muur. Een ander leuk voordeel is dat muurcirkels ook buiten gehangen kunnen worden. Het dibond materiaal is weerbestendig en is dus ook een leuke decoratie om de tuin mee op te fleuren. Nu de tuin steeds vaker bij het interieur van binnen wordt betrokken, zijn muurcirkels een ideaal decoratiestuk om dezelfde stijl van binnen door te laten vloeien naar de tuin. Houd er wel rekening mee dat de muurcirkels na verloop van tijd kunnen verkleuren in het zonlicht. Regen en wind zijn geen probleem.

Direct leverbaar
€ 139,-
Direct leverbaar
€ 139,-
Wandcirkel De Schommel 80 cm Heinen Delfts Blauw

Babykamer inrichten

Een babykamer inrichten is voor veel aanstaande moeders een belangrijk onderdeel van de zwangerschap. Het bereidt ze langzaam voor op de uitbreiding van het gezin en de komst van het kleine mensje. Er worden vaak rustige kleuren gebruikt, fijne stoffen en natuurlijke materialen. Een muurcirkel is een prachtige toevoeging aan de babykamer. Een cirkel wordt al vaak gebruikt als symbool voor een zwangerschap en geboorte, waardoor het als een logische vorm voelt in een babykamer. Daarnaast fleurt een muurcirkel de kinderkamer op, zonder overheersend aanwezig te zijn. Nieuwe ouders kiezen steeds vaker voor een muurcirkel met daarop een print van het geboortekaartje of de naam van de baby, maar ook prints met daarop weelderige bloemen of schattige bosdieren blijft populair. De trend van een eigen foto op een grote muurcirkel begint langzaam te verdwijnen. Prints van bekende schilderijen worden daarentegen steeds geliefder.

Direct leverbaar
€ 139,-
Direct leverbaar
€ 139,-

Muurcirkels in de woonkamer

Er zit een hele studie achter het effect van verschillende vormen. Zo geeft een ronde vorm ons vaak een gevoel van kalmte, rust en ontspanning. Een cirkel staat voor veiligheid, tederheid en sierlijkheid. Niet verrassend dus dat we de ronde vorm graag terug laten komen in ons interieur. Sinds de coronacrisis hechten we steeds meer belang aan gezelligheid en geborgenheid thuis, wat misschien de reden is waarom muurcirkels zo populair zijn geworden de afgelopen jaren. De woonkamer is de ideale plek om te spelen met muurcirkels. Het is een stijlvolle manier om je muren te decoreren. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, kun je ervoor kiezen om één grote muurcirkel als blikvanger op te hangen of om een hele wand vol te hangen met muurcirkels van verschillende groottes en decoraties.  

Om een extra opvallend effect te creëren schilder je een rechthoekig vlak op de muur waarbinnen de muurcirkel wordt opgehangen. Dit gebruik van verschillende vormen en kleuren geeft een speels effect en het vierkante blok bakent tegelijkertijd de ronde cirkel in. De cirkel valt hierdoor nog meer op en tegelijkertijd geeft het een rustige aanblik, omdat we gewend zijn om rechthoekige vormen aan de muren te zien hangen.

Wandcirkel Pelikaan 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw
Wandcirkel Het Melkmeisje 120 cm Heinen Delfts Blauw

Muurcirkels van bekende schilderijen

Op een gegeven moment zag je ze overal hangen: grote wandcirkels met daarop een foto van de (klein)kinderen, een trouwfoto of een foto van een mooie reis. Deze trend van muurcirkels met foto’s is een aflopende trend. Wat wel toeneemt in populariteit zijn muurcirkels met daarop bekende schilderijen van oud-Hollandse meesters als Van Gogh en Vermeer. Bij Heinen Delfts Blauw doen we niet zomaar mee met een trend, nee we geven er onze eigen draai aan. Onze eigen meesterschilder heeft de wereldberoemde werken van de oude meesters bestudeerd en omgezet naar een schitterende collectie muurcirkels waarop je niet uitgekeken raakt. Om de eeuwenoude schilderijen iets verrassends mee te geven, heeft ze er vaak nog Delfts blauwe elementen in verwerkt. Deze muurcirkels doen het met name goed in de woonkamer of op kantoor.

Muurcirkels van verschillende maten

De muurcirkels van Heinen Delfts Blauw zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten van 60 cm, 80 cm en 100 cm doorsnede. Hierdoor kies je altijd een formaat muurcirkel dat het beste in jouw woonkamer, kinderkamer of slaapkamer past. Door de drie verschillende maten kun je ook gemakkelijk meerdere muurcirkels met elkaar combineren. De muurcirkels zijn ook nog eens ontzettend dun met een dikte van maar 3 mm. Hierdoor vallen ze mooi plat tegen de muur wat een rustige en moderne aanblik geeft. Wanneer je de muurcirkel dus goed bevestigt aan de muur, lijkt deze bijna een geheel te vormen met de achtergrond. De muurcirkels van Heinen Delfts Blauw komen met een eigen ophangsysteem waarmee het niet nodig is om te boren in de muur. Dit voorkomt schade aan de muur en geeft je de mogelijkheid om de muurcirkel eenvoudig te verplaatsen wanneer deze toch niet helemaal op de juiste plek hangt. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauwe vazen  van Heinen Delfts Blauw op Trendz

Heinen Delfts Blauw op de PTA souvenirbeurs

Bezoek Heinen Delfts Blauw op de souvenirbeurs in de Passengers Terminal Amsterdam, PTA. Van zondag 5 tot en met dinsdag 7 januari bewonder je hier onze nieuwste collectie Delfts blauwe vazen en andere souvenirs met een moderne twist.

Delfts blauwe vazen en serviezen van Heinen Delfts Blauw op Trendz

Bekijk de nieuwste Delfts blauwe trends van komend jaar!

Benieuwd naar de nieuwste Delfts blauwe trends van komend jaar, breng dan een bezoek aan de beurs Trendz. Hier vind je alle lifestyle en home decor trends voor 2020. Heinen Delfts Blauw staat er ook met onze nieuwste producten.

Trends herfst & winter 2022

Ieder jaar is het weer een feestje; we gaan lekker naar binnen en maken het gezellig thuis. Kaarsje aan, dekentje erbij of misschien ga jij wel heerlijke dingen bakken in de keuken. Wij gaan het hebben over welke trends je dit najaar niet mag missen om een herfstig interieur te maken!