Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Maak je huis gezellig voor Pasen!

Geschreven door Annette O'Shea Op

In plaats van paaseitjes speuren, gaan we leuke artikelen voor in huis zoeken! Pasen is een tijd van het jaar waarbij we denken aan zon, heel veel kleur en nieuw leven. Het is daarom niet raar dat we dit seizoen overal vrolijke, frisse kleuren terug zien komen. We hebben de fleurigste vazen, wandborden en andere decoratieve items uit onze collectie voor je uitgezocht en als kers op de taart; een schitterend servies voor Pasen uitgezocht. Ga je (paas)mandje maar vullen!

Mooi gedekte paastafel maken

Pasen is zo'n heerlijke tijd van het jaar. De koude, dorre winter ligt achter ons en de lente doet al voorzichtig haar intrede. Kleurige bloemen steken hun kopjes uit boven het gras, lammetjes worden geboren en de vogels zijn alvast op huizenjacht om de beste plek voor hun nest te zoeken. Met een beetje geluk geniet je af en toe al van een heerlijk warme zon. Pasen is van oorsprong een christelijk feest en draait om de opstanding van Jezus. Door de eeuwen heen is het een feest geworden waarbij de komst van nieuw leven gevierd wordt. Een passend thema bij de ontluikende lente, want de hele natuur schreeuwt het uit: er komt nieuw leven aan! Dit is dan ook het belangrijkste thema bij het dekken van de paastafel.

Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 29,95

Dek de paastafel voor brunch!

Geniet van een lekker lang paasweekend en een uitgebreid ontbijt of een late brunch. Op bed of aan een mooi gedekte paastafel, net waar je zin in hebt. Ga je de paastafel dekken dan begin je allereerst met het neerzetten van een mooi servies. Ons nieuwe Paauw Blauw servies is een schitterend paasservies waarop de decoratieve siervogel de pauw de show steelt. De pauw is de oudst bekende siervogel die op Delfts blauw servies werd afgebeeld en deze prachtige vogel staat symbool voor de dood en wederopstanding. Een thema wat dus perfect past bij Pasen. Een pauwenveer zou liefde en geluk brengen, dus zet het ontbijtbord met de schitterende pauwenveren neer bij iemand die je meer liefde en geluk toewenst. Zo dek je een paastafel met betekenis.

Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 14,95
Direct leverbaar
€ 21,95

Dek de paastafel met kleur

Nu je een schitterend servies met bijzondere betekenis hebt uitgekozen voor de paastafel, is het tijd om decoratie toe te voegen. Op een mooi gedekte paastafel mag natuurlijk een goeg gevulde bloemenvaas niet ontbreken. Tulpen en bloembollen zoals hyacinten zijn typische bloemen die je op een gedekte paastafel ziet staan. Vanwege hun schitterende, rijke kleuren zijn ze een vrolijke aanwist voor de paastafel. Kies een mooie Delfts blauwe tulpenvaas voor de tulpen en leuke hyacintvaasjes voor de bloembollen en zet ze in het midden van de tafel of als een eye-catcher aan het einde van de tafel. Kies een grotere vaas om een mooie paastak uit te laten kronkelen en hang hem vol met papieren eitjes in mooie pastelkleuren.

Direct leverbaar
€ 99,95
Niet leverbaar
€ 17,95
Direct leverbaar
€ 129,-

Vazen voor een mooie paastafel

Vazen zijn ook het ideale decoratiestuk om kleur toe te voegen aan je paastafel. Naast onze Delfts blauwe vazen hebben we ook vazen in vrolijke kleuren en prachtige pasteltinten. Vazen zijn ook ideaal om andere paasdecoraties naar voren te laten komen, zoals een neppe paastak van de Xenos. De kronkelende takken zijn ideaal om vol te hangen met paaseitjes, gekleurde palstic eitjes of papieren decoraties zoals kuikentjes. Of gebruik de kleinere tulpenvazen om een boeket wilgentakjes met wilgenkatjes op tafel te zetten, ook een ultiem decoratiestuk voor Pasen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie, rustige witte vaas die je vult met een bont gekleurde bos tulpen of als je rust aan tafel wil, een bos tulpen in dezelfde kleur.

Direct leverbaar
€ 99,95
-50%
Direct leverbaar
€ 39,95
€ 25,-
-50%
Direct leverbaar
€ 39,95
€ 20,-

Paastafelkleed voor de paastafel

Wil je echt een mooie paastafel dekken, dan mag een paastafelkleed niet ontbreken. Een paastafelkleed is niet prominent aanwezig, doordat er servies bovenop staat en vaak ook andere paasdecoraties als vazen of kandelaren, maar onderschat niet het effect van een goedgekozen paastafelkleed. Kies je voor een rustig servies, dan mag het paastafelkleed er best iets meer uitspringen, heb je een druk servies dan is het aan te raden om te kiezen voor een rustig patroon. Een andere mooie optie is om niet een volledig dekkend tafelkleed te kiezen, maar een paastafelloper. Hiermee geef je de tafel toch een feestelijke uitstraling, zonder dat de hele tafel verdwijnt onder het tafelkleed.

Direct leverbaar
€ 17,95
Direct leverbaar
€ 29,95
Direct leverbaar
€ 16,95

Paasdecoratie op de paastafel

Wanneer je hebt gekozen voor wel of geen tafelkleed, het servies en de vazen is het de tijd om de laatste hand te leggen aan het dekken van de paastafel. Voeg nu leuke kleine paasdecoraties toe aan de tafel, zoals kleine kuikentjes verstopt tussen de bloemen, een lammetje gemaakt van boter of een mandje zelf geverfde eieren. Ook voeg je eenvoudig extra sfeer toe door waxinelichtjes neer te zetten op de paastafel of kleed het chique aan met statige kandelaars. Maak de aankleding van de paastafel af door bijpassende servetten naast of op elk bord te leggen en heb je kleine kinderen aan tafel? Zet dan een leuk klein mandje op hun bord, zodat ze na het eten verstopte paaseitjes mogen gaan zoeken. Nu je klaar bent met het dekken van een prachtige paastafel hoeven jij en je gasten alleen nog maar aan te schuiven om te genieten van een smakelijk en ontspannen paasontbijt, paasbrunch of misschien zelfs een paasdiner. Fijne Pasen!

Een gedekte tafel met twee Delfts blauwe kandelaars met bloem decoratie
Direct leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 13,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Meer leuke paasdecoratie!
Heb je de smaak te pakken na het dekken van de paastafel? Ga dan lekker verder met de rest van het huis! De vrolijke, gezellige kleuren van de lente zijn een heerlijke opfrisser voor je interieur na de lange herfst en winter. Hang leuke wandborden met pasteltinten aan de muren, zet stralend witte of gekleurde vazen op tafel of kies voor leuke droogbloemhuisjes in vrolijke kleuren in de vensterbank. Of misschien ben je er tijdens het dekken van de paastafel wel achter gekomen dat je oude servies incompelet of versleten is en hoognodig toe is aan vervanging. Kijk dan eens bij onze vaste serviescollecties en ontdek welk Delfts blauw servies het beste bij jouw stijl past. Ga je voor een elegant servies als het Paauw Blauw servies, of houd je juist van ongedwongen landelijk zoals het Blauw Bloesem servies of haal je graag een wat speelser en modern servies in huis zoals het Blauw Vouw servies? Welke je ook kiest, de serviezen zijn allemaal van de beste kwaliteit porselein gemaakt, zijn ontworpen door gerenommeerde Nederlandse designers, ze zien er prachtig uit en zijn functioneel in gebruik.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Teckel Nhaan servies uitgekozen als finalist!

Jaaa, wat zijn we trots op onze kleine teckel Nhaan! Het Delfts blauwe servies van deze lieve hond is finalist voor de 2024 Tableware International Awards of Excellence. Dat betekent dat een internationale jury net zo verliefd is geworden op het teckeltje van Janny van der Heijden, als de rest van Nederland! Duimen jullie mee voor Nhaan dat zij de hoofdprijs in de wacht sleept? 

Losse handbeschilderde onderdelen van de “Stapelvaas” ont door Richard Hutten voor Heinen Delfts Blauwworpen

Delfts blauw nieuw design: Stapel Blauw

Als laatste presenteren wij u Richard Hutten. Hij is een van de meest invloedrijke en succesvolle Nederlandse ontwerpers.

Het is weer tijd voor tulpen!

Haal je mooiste tulpenvaas tevoorschijn, ren naar de bloemist en zet een verse bos tulpen op tafel! Hier laten we de mooiste bloemschikkingen in de meest iconische tulpenvazen aan je zien, zodat je gemakkelijk thuis je eigen Keukenhof-momentje kunt creëren.