Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Blauw Festival servies ontworpen door Geke Lensink voor Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blauw Festival

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw maakt werk van nieuwe tradities. In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam. Het resultaat: unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. Bijzondere sieraden in elk interieur. Deze week is Geke Lensink aan de beurt. Zij ontwierp voor ons een eigentijds servies genaamd Blauw Festival.

“Een visueel feest, met ode aan het gerecht”

Geke Lensink, ontwerper van het serviesgoed Blauw Festival:

Een feest op tafel

Blauw Festival. Zo heet het servies dat ontwerper Geke Lensink maakte in opdracht van Heinen Delfts Blauw. Een spannende ontmoeting tussen stoer en minimalistisch design en traditioneel Delfts blauw. De naam blijkt weloverwogen gekozen: “Ik wil mensen een feest op tafel voorschotelen.”

Het werk van Geke Lensink kenmerkt zich door stoere objecten met een minimalistisch karakter. Daarbij streeft ze ernaar om het doel van het ontwerp maximaal te dienen. Terug naar de essentie, dat is steeds de uitdaging. Bovendien begint Geke altijd vanuit een concept of idee. “Zoals de naam al aangeeft, is ‘feest’ het thema van dit servies. “Alle items die op tafel staan, zorgen samen voor een feest. Dat heeft te maken met de vormgeving én met de plaatsing van de decoraties op het servies.”

Stoer en modern karakter

De serviesstukken kenmerken zich niet alleen door de heldere belijningen en de minimalistische vormgeving, maar ook door hoge standringen, de strakke vormgeving en de dikte van het materiaal. “Dit alles zorgt voor een stoer en eigentijds karakter. De decoratie heeft een duidelijke plek in het ontwerp. De traditionele ornamenten en de geometrische vormen geven het servies zijn karakter. Het ontwerp moet niet alleen liefhebbers van Delfts blauw aanspreken, maar ook de mensen die houden van design. Dat is volgens mij gelukt. Het oogt als design en toch zitten alle Delftsblauwe technieken en kenmerken erin.”

Een levendige vrolijkheid

Geke ontwierp Blauw Festival als perfecte drager van een gerecht. En als ode aan het gerecht. “In ons eten zit ongelooflijk veel energie en creativiteit. Van de natuur en van de kok. Met dit servies creëer ik een podium waarop een gerecht wordt gedragen en gepresenteerd. Eenmaal op tafel, vormen alle items van het servies een visueel feest. Samen vormen deze items een levendig landschap, gecreëerd door de vormgeving. De Delftsblauwe ornamenten maken cirkels op de gedekte tafel. En als de schalen, borden en kopjes rondgaan, geven die cirkels een levendige vrolijkheid.”

Geke Lensink ontwerpt en ontwikkelt meubels en tafelserviezen. Ze doet dit voor onder meer Brothers and Sons, GL editions, ProdInter en nu dus ook voor Heinen Delfts Blauw. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Nieuwe uitbreiding voor collectie Nhaan

Zorg dat je een servetje onder je kin houdt, want van deze nieuwe producten ga je gegarandeerd kwijlen! De allerschattigste Delfts blauw collectie van Nederland wordt namelijk uitgebreid met prachtig, nieuw serviesgoed. Het aandoenlijke hondje Nhaan, de trouwe viervoeter van Janny van der Heijden, speelt de hoofdrol op dit Delfts blauwe servies. Vrolijk, speels en een schattigheidsfactor waar je geen nee tegen kunt zeggen.
Delfts blauwe miniatuur diertjes konijn,tekkel,vis,zwaan.olifant,husky,muis,stokstaartje van Heinen Delfts Blauw

Dierendag: ontmoet onze leuke miniatuurdieren!

Speciaal voor dierendag zetten we de miniatuurdieren van Heinen Delfts Blauw in het zonnetje! Leuke diertjes uit alle hoeken van de wereld in een Delfts blauw kleurtje, zoals olifantjes, kangeroes, katjes, kikkertjes en zelfs stokstaartjes. Schattig om te zien en met een handbeschilderd detail. Spaar ze allemaal!

img 2992 2

Dutch Design Week 2018

Tijdens de Dutch Design Week werd Eindhoven van 20 tot 28 oktober 2018 omgetoverd tot het centrale designmiddelpunt van Nederland. Bezoekers uit binnen- en buitenland konden daar het werk van ontwerpers bekijken en beleefden de nieuwste innovaties. Een plek vol creativiteit en verrassende concepten. En dit jaar waren wij erbij!