Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Handbeschilderd kast stel beschilderd door meesterschilder Wilma Plaisier ontworpen door Heiko Balster voor Heinen Delfts Blauw

Uniek kaststel van Masterly The Hague ook bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw heeft samen met Heiko Balster een uniek Delfts blauw kaststel gemaakt. De eigentijdse variant op dit typisch Hollandse decorstuk is oorspronkelijk gemaakt voor kunstfestival Masterly The Hague. Meesterschilder Wilma Plaisier van Heinen Delfts Blauw heeft ook haar eigen versie gemaakt van dit kunstzinnige kaststel. Het eindresultaat is een verrassende ontmoeting tussen modern en klassiek.

Voor Masterly The Hague heeft Heiko Balster een eigentijds kaststel ontworpen, waarin voor het eerst ook met glas gewerkt werd. Nu was de uitdaging aan de meesterschilder van Heinen Delfts Blauw om hier een ontwerp bij te bedenken. "Ik wilde een klassiek decor ontwerpen voor dit moderne kaststel", vertelt schilder Wilma. "Dan ga je als eerste op zoek naar een ontwerp die de vorm complementeert en die de ambacht benadrukt. Ik wil met dit ontwerp het contrast tussen de moderne vorm van het kaststel en het klassieke Delfts blauw benadrukken. Daarnaast moest ik natuurlijk ook rekening houden met welke delen zichtbaar zijn vanwege het gebruik van glas. Het resultaat is verrassend mooi en uniek. Er is er maar één van."

Het kaststel van Heiko Balster en Heinen Delfts Blauw is uniek, maar kan op aanvraag naar wens gemaakt worden. Het kaststel met de illustraties van Merlijne Marell die ook op Masterly The Hague te zien was, is gemaakt in een oplage van 10 stuks. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

show up

showUP

Begin september heeft Heinen Delfts Blauw deelgenomen aan de showUP Beurs in de Expo Haarlemmermeer. Het event richt zich op inkopers van woon- en giftstores, concept stores, webshops warenhuizen en museumwinkels. Een plek vol inspiratie!

Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Vlinders, Melkmeisje Heinen Delfts Blauw

Wandborden aan de muur

Laat de creativiteit maar stromen met deze nieuwste trend op het gebied van muurdecoratie. Rechthoekige schilderijen maken plaats voor ronde wandborden en daarmee verdwijnen ook alle strakke lijnen, vaste kaders en begrenzingen. Voor je ligt een eindeloze mogelijkheid om te decoreren en te combineren. Wij laten je zien hoe je dat doet!

Delfts Blauwe souvenirs gepresenteerd op de souvenirs beurs Amsterdam

Souvenirbeurs 2019

De 65e editie van de Souvenirbeurs vond plaats van zondag 6 tot en met dinsdag 8 januari in de Passenger Terminal in Amsterdam. Een beurs waar bezoekers en vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en kennis maken met aanbieders van souvenirs en recreatie artikelen.