Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Nieuw Janny van der Heijden servies!

Geschreven door Marita Op

Nieuw Aapjes servies

Aperij is het uithalen van hilarische streken en het nabootsen van menselijk gedrag. De speelse apen op het nieuwe servies van Janny van der Heijden voor Heinen Delfts Blauw, brengen een glimlach op ieders gezicht. Dit genre van aapjes in satirische situaties was in de Gouden Eeuw al een populaire decoratie en we brengen deze luchtige grappenmakers graag terug. Het servies Aapjes is een aanvulling op het reeds uitgebrachte tulpenservies Sharing Moments van Janny van der Heijden en de twee serviezen sluiten door vorm en uitstraling perfect op elkaar aan.

Sharing Moments

Janny van der Heijden is in Nederland bekend als de presentatrice. Onze kookkoningin weet als geen ander wat je nodig hebt in de keuken en komt daarom met haar eigen servies onder de naam Sharing Moments van Heinen Delfts Blauw. Een functioneel en sierlijk servies, waarbij alle onderdelen net even anders zijn maar toch bij elkaar passen.

Servies met speelse aapjes

Apen zijn geliefde dieren om terug te laten komen op serviezen, vazen en andere decoratieve voorwerpen. Het is een trend die we nu weer zien opleven, maar deze begon ruim tweeduizend jaar geleden al. Op eeuwenoud Chinees of Japans porselein nemen apen vaak een prominente plek in. Terwijl de vrolijke primaten in Nederland tijdens de Gouden Eeuw vooral gebruikt werden als grappige en klunzige dieren die mensengedrag imiteren, werden ze in Azië juist afgebeeld vanwege de mystiek die rondom deze dieren hangt. Ze werden daar vaak gezien als een verbinding tussen de mens en het goddelijke en stonden symbool voor wijsheid en een lang leven. 

Voor Janny van der Heijden zijn deze dieren de inspiratie voor de uitbreiding van haar servies Sharing Moments. "Aapjes hebben altijd een glimlach op mijn gezicht gebracht en dat gegeven is niet iets nieuws. In Nederland was er in de 16e en de 17e eeuw al een traditie om aapjes in satirische situaties te schilderen, vaak in mensenkleding. Aperij, werd dat genre genoemd", legt Janny uit over het ontwerpen van haar nieuwe servies. "Ik ben absoluut verliefd geworden op het genre van geschilderde aapjes toen ik voor het eerst in chateau Chantilly in Frankrijk kwam, waar hele kamers beschilderd zijn met aapjes. Singerie heet die stroming en het breidde snel uit naar andere landen. In Duitsland waren ze dol op kleurrijk servies met musicerende aapjes erop."

Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 7,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 11,95

Servies met apen en tulpen

Het servies Aapjes is een uitbreiding van het Sharing Moments servies. "Toen ik de vraag kreeg om een eigen servieslijn te ontwerpen hoefde ik als Delfts blauw-verzamelaar geen seconde na te denken! Het servies moest een knipoog naar traditie geven, maar geen stoffige imago krijgen en boven alles moest het functioneel in gebruik zijn. Eten gaat om momenten die je met elkaar deelt. Zo kwamen we op de naam Sharing Moments", vertelt Janny. "Delen is voor mij in de breedste zin van het woord belangrijk. Mooie momenten met elkaar delen. Verschillende generaties die samen aan tafel gerechten delen en zo herinneringen maken. En daar hoort ook een servies bij dat je kunt delen met andere serviezen. Alle Delfts blauwe serviezen passen erbij, of het nou strak en modern is of juist heel klassiek. Van weelderige tulpen tot ondeugende aapjes. Het is het Delfts blauw wat alles met elkaar samenbrengt."

Bekijk de complete Sharing Moments collectie
Ontdek alle prachtige onderdelen van dit vrolijke servies van Janny van der Heijden!

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Maison&Objet 2018 Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw in Parijs

Heinen Delfts Blauw zal van 19 t/m 23 januari voor het eerst haar opwachting maken op dé interieur en designbeurs van europa: Maison et Objet. Wij zullen hier de uitkomsten van onze samenwerkingen met de diversen Nederlandse designers tonen.

Woontrend eclectisch: het beste uit meerdere werelden

Elke woonstijl en trend heeft wel iets moois te bieden waar je blij van wordt. Merk je dat je het lastig vindt om je aan één stijl te houden en switch je continu tussen interieurtrends en oude klassiekers, grote kans dat de eclectische woonstijl je op het lijf geschreven is. Deze gewaagde, creatieve interieurstroming is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid waar geen grenzen aanzitten. Ontdek alles over deze trend en hoe je hem in je huis vormgeeft.

Delfts blauwe 3-delige Tulpenvaas bloemmotief Heinen Delfts Blauw

Bloemschikken in een 3-delige tulpenvaas. Hoe werkt dat?

Het schikken van een 3-delige tulpenvaas lijkt wellicht ingewikkelder dan het is. Wij laten zien hoe je hem het mooist presenteert!