Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Lekker lang nazomeren met Avondbloem serviescollectie

Geschreven door Annette O'Shea Op

Geniet van de zwoele, lange nazomeravonden met heerlijk eten, goed gezelschap en een sfeervol servies. Avondbloem is een servies met een minimalistische vormgeving en een verstild design. De weelderige bloemen hebben de kleur van Delfts blauwe verf vóórdat deze de oven in gaat. De zwart-grijze tinten worden aangevuld met goudaccenten en doen denken aan een bloementuin wanneer de avond valt. 

"De avond heeft het magische vermogen om ons te onthaasten en om ons in een andere staat van bewustzijn te brengen. Je geest verstilt en alle zintuigen verscherpen."

Wandel door de zwoele avondtuin wanneer de nacht haar intrede doet. Het drukke gezoem en geritsel van insecten en vogels verstilt, terwijl de nachtdieren ontwaken. Vuurvliegjes laten hun gouden gloed op de sluitende bloemblaadjes vallen, terwijl een hongerige egel zijn weg tussen het bladerdek zoekt. Met het vallen van de schemer neemt de zon alle bonte kleuren met haar mee. Wat overblijft is een sprookjesachtige tuin vol wiegende avondbloemen zonder kleur. De avond heeft het magische vermogen om ons te onthaasten en om ons in een andere staat van bewustzijn te brengen. Je geest verstilt en alle zintuigen verscherpen. Je kunt beter horen, beter proeven en beter ruiken. Het eten op je bord smaakt lekkerder, het fijne gezelschap is warmer en de tijd vertraagt.  

Avondbloem heeft de kleur van Delfts blauw aardewerk wat nog afgebakken moet worden. Het resultaat is een stijlvol servies met zwart-grijze decoraties.

Het servies Avondbloem heeft schone, duidelijke lijnen en een subtiele decoratie die niet afleidt van, maar juist bijdraagt aan de intieme sfeer aan tafel. De verstilde bloemendecoraties op het servies lijken op de traditionele Delfts blauwe schilderingen. Alleen de kleur is anders. De meesterschilders van Heinen Delfts Blauw beschilderen het porselein met kobaltoxide. Een kleurpigment wat nog het meeste lijkt op houtskool en wat pas zijn iconisch Delfts blauwe kleur krijgt na het glazuren en bakken in de oven. Voor de collectie Avondbloem hebben we gekozen om de kleur te gebruiken die de verf heeft, vóórdat deze wordt afgebakken in de oven. Het resultaat is een minimalistisch servies met schitterende zwart-grijze decoraties. 

Ontdek het complete servies!
Met Avondbloem hebben we een porseleinen servies gemaakt dat bijdraagt aan de intieme sfeer van een zomerse avond. Het verstilde design is opvallend, zonder overheersend te zijn. De vormgeving van het servies is elegant, robuust en tegelijkertijd functioneel. De kopjes rusten fijn in de hand en de schaaltjes zijn makkelijk om door te geven. Zo geniet je optimaal van je gezelschap, het lekkere eten en de prachtige zonsondergang.
Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 11,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Direct leverbaar
€ 6,95

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Onthulling van de grootste Delfts blauwe vaas van 3 meter hoog VOC schip Heinen Delfts Blauw

De vazen beginnen aan hun reis...

De grootste Delfts blauwe vazen van de wereld zijn begonnen aan een historische reis naar Nederland. Ze zijn een aantal maanden onderweg en worden natuurlijk feestelijk ontvangen zodra ze eenmaal hier zijn! Hoe precies? Dat blijft nog even een verrassing...

De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip tentoongesteld op Schiphol

Grootste Delfts blauwe vaas op Schiphol te zien!

Reizigers opgelet! De grootste Delfts blauwe vaas ter wereld is nu te zien op Schiphol. De reusachtige, handbeschilderde vaas staat te pronken bij het winkelgedeelte na de douane en is nog tot de zomer daar te zien. Kom jij er langs? Maak dan even een selfie!

Wandcirkel Hollands Glorie 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Muurcirkels ophangen, zo doe je dat!

Het is een veel geziene woontrend: muurcirkels! Deze trend groeit nog steeds door in 2023, dus we laten graag zien wat je nou eigenlijk allemaal kunt met zo’n grote muurcirkel en in welke ruimtes je de muurcirkels het beste tot hun recht laat komen.