Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Avondbloem servies: zwoele bloementuin op je bord

Geschreven door Annette O'Shea Op

Geniet van de zwoele, langer wordende avonden met heerlijk eten, goed gezelschap en een sfeervol servies. Avondbloem is een servies met een minimalistische vormgeving en een verstild design. De weelderige bloemen hebben de kleur van Delfts blauwe verf vóórdat deze de oven in gaat. De zwart-grijze tinten worden aangevuld met goudaccenten en doen denken aan een bloementuin wanneer de avond valt. 

 

Exclusief online
Direct leverbaar
€ 54,80
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 16,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 11,95
Direct leverbaar
€ 8,95
Direct leverbaar
€ 6,95
Direct leverbaar
€ 7,95

"De avond heeft het magische vermogen om ons te onthaasten en om ons in een andere staat van bewustzijn te brengen. Je geest verstilt en alle zintuigen verscherpen."

Servies geïnspireerd op een zwoele avondtuin

Wandel door de zwoele avondtuin wanneer de nacht haar intrede doet. Het drukke gezoem en geritsel van insecten en vogels verstilt, terwijl de nachtdieren ontwaken. Vuurvliegjes laten hun gouden gloed op de sluitende bloemblaadjes vallen, terwijl een hongerige egel zijn weg tussen het bladerdek zoekt. Met het vallen van de schemer neemt de zon alle bonte kleuren met haar mee. Wat overblijft is een sprookjesachtige tuin vol wiegende avondbloemen zonder kleur. De avond heeft het magische vermogen om ons te onthaasten en om ons in een andere staat van bewustzijn te brengen. Je geest verstilt en alle zintuigen verscherpen. Je kunt beter horen, beter proeven en beter ruiken. Het eten op je bord smaakt lekkerder, het fijne gezelschap is warmer en de tijd vertraagt.  

Avondbloem heeft de kleur van Delfts blauw aardewerk wat nog afgebakken moet worden. Het resultaat is een stijlvol servies met zwart-grijze decoraties.

Delfts servies met houtskoolkleuren

Het servies Avondbloem heeft schone, duidelijke lijnen en een subtiele decoratie die niet afleidt van, maar juist bijdraagt aan de intieme sfeer aan tafel. De verstilde bloemendecoraties op het servies lijken op de traditionele Delfts blauwe schilderingen. Alleen de kleur is anders. De meesterschilders van Heinen Delfts Blauw beschilderen het porselein met kobaltoxide. Een kleurpigment wat nog het meeste lijkt op houtskool en wat pas zijn iconisch Delfts blauwe kleur krijgt na het glazuren en bakken in de oven. Voor de collectie Avondbloem hebben we gekozen om de kleur te gebruiken die de verf heeft, vóórdat deze wordt afgebakken in de oven. Het resultaat is een minimalistisch servies met schitterende zwart-grijze decoraties. 

Ontdek het complete servies!

Modern servies met verstilde bloemen

Met Avondbloem hebben we een porseleinen servies gemaakt dat bijdraagt aan de intieme sfeer van een zomerse avond. Het verstilde design is opvallend, zonder overheersend te zijn. De vormgeving van het servies is elegant, robuust en tegelijkertijd functioneel. De kopjes rusten fijn in de hand en de schaaltjes zijn makkelijk om door te geven. Zo geniet je optimaal van je gezelschap, het lekkere eten en de prachtige zonsondergang.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Onthulling van de grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip pauw Jorrit Heinen Heinen Delfts Blauw

De onthulling: de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld!

Dit zijn ze dan. De twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld. De twee porseleinen reuzen van ruim drie meter hoog zijn vanmiddag afgeleverd bij de Delfts Blauw Fabriek PAAUW door het VOC-schip Statenjacht Utrecht. Zonder scherven!

Mandala wandborden collectie in zomerse kleuren

Woontrends van 2023!

Het nieuwe jaar is begonnen! Dat betekent dat ook de nieuwste woontrends van 2023 opduiken. We gaan massaal weer lekker onze huizen gezellig maken en inrichten voor een nieuw en fris begin. Uit met het oude en in met het nieuwe. Deze woontrends worden vastgesteld door te kijken naar online zoekgedrag, de vraag naar spullen in de winkels en naar grote maatschappelijke ontwikkelingen die ons gevoel beïnvloeden. Wij zetten hier de mooiste woontrends voor 2023 op een rij en laten zien hoe je die in de praktijk toepast.

Handbeschilderde tulpenvazen en grote vaas met verse bloemen van Heinen Delfts Blauw in het Intercontinental

Delfts blauwe woontrends met koninklijke allure

De diep blauwe kleur van Delfts blauw aardewerk heeft een koninklijke uitstraling en heeft bewezen tijdloos te zijn. Dit komt ook terug in de stijling van LM Flower Fashion Productions die het imposante InterContinental Amstel Amsterdam hotel heeft ingericht met Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw.