Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Onthulling van de grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip pauw Jorrit Heinen Heinen Delfts Blauw

De onthulling: de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld!

Geschreven door Martijn Op

Dit zijn ze dan. De twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld. De twee porseleinen reuzen van ruim drie meter hoog zijn vanmiddag afgeleverd bij de Delfts Blauw Fabriek PAAUW door het VOC-schip Statenjacht Utrecht. Zonder scherven!

Met warme chocolademelk, gluhwein en vuurkorven wist het toegestroomde publiek zich warm te houden, terwijl ze stonden te wachten op de komst van de vazen. Het VOC-schip vormde een indrukwekkende verschijning toen hij langzaam de PAAUW naderde met twee enorme kisten op het dek. Zelfs de overburen aan de andere kant van het kanaal verschenen voor de ramen om een kijkje te kunnen nemen.

Jorrit Heinen (eigenaar Heinen Delfts Blauw), Co van Nieuwenhuijzen (manager van de PAAUW), Robert Aronson (Delfts blauw expert bekend van 'Tussen Kunst & Kitsch') en Suzanne Klüver (conservator bij Museum Prinsenhof) stapten aan boord van het schip om de aanwezigen toe te spreken. Zij vertelden over het maakproces van de vazen, de geschiedenis van de porseleinhandel, de Gouden Eeuw en Jingdezhen. Na de toespraak was het tijd voor de grote onthulling van de vazen die onder luid applaus ontvangen werden.

Na de onthulling van de vazen, was er nog een verrassing. Aan boord van het VOC-schip stond een kist vol 'Hollands goud'. Een scheepskist vol sieraden, ontwikkeld door My Jewellery en Heinen Delfts Blauw die vanaf vandaag verkrijgbaar zijn in onze webshop. De gloednieuwe sieradenlijn heet 'Dutch Selection' en kenmerkt zich door typisch Hollandse bedels, zoals een klompje, een kuspaartje of de grachtenpandjes. 

Om weer lekker op te warmen en om met elkaar te vieren dat de vazen de lange reis van China naar Nederland zonder scherven doorstaan hebben, was er na afloop nog tijd voor een drankje en een hapje in de PAAUW. De aankomst van de vazen is tevens de aftrap voor een gezellige feestweek vol leuke activiteiten. Was jij er ook bij? Deel je foto's dan op sociale media met de hashtag #heinendelftsblauw zodat wij ze ook kunnen zien! Was je er niet bij? Je kunt de vazen vanaf vandaag bewonderen bij de Delfts Blauw Fabriek PAAUW en neem dan vooral een selfie met de twee reuzen #degrootstedelftsblauwevazen!

Foto's met dank aan: Mirthe van den Berg.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Shop de leukste kerstcadeaus!

Kerst is de tijd van het jaar geworden waarin we aandacht geven aan de mensen van wie we houden. We willen samen zijn, samen eten, samen genieten en samen kerstcadeaus uitpakken. Ontdek met welk kerstcadeau jij jouw geliefde dit jaar kunt verrassen!
Delfts blauwe oorbellen van Heinen Delfts Blauw sieraden

Hippe sieraden met Delfts blauwe touch!

Heinen Delfts Blauw maakt, naast de traditionele vazen, borden en tegels, ook mooie sieraden. Onlangs brachten we een hele nieuwe serie uit die meer inspeelt op de mode en trends van nu. Deze blog bewijst hoe trendy Delftsblauwe sieraden kunnen zijn!

Granny Chic met vintage vazen

Granny Chic, dé woontrend voor mensen die anti-woontrends zijn. Deze tijdloze interieurstijl is een mooie mengeling van nostalgie en moderne woonaccessoires en groeit aan populariteit. Met Granny Chic creëer je een thuis waar een huiselijke gezelligheid heerst, met toch een paar vernieuwende elementen erin verwerkt voor een eigentijdse look.