Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Fabrieksmerk van Heinen Delfts Blauw met initiaal van schilder en jaarcode

Hoe herken ik Delfts blauw?

Geschreven door Annette O'Shea Op

Let op: wij taxeren zelf geen Delfts blauw. Maar we vertellen je wel graag meer over alle mogelijkheden.

Wat je misschien niet wist is dat er rond de gouden eeuw enkele tientallen Delfts blauw aardewerk fabrieken in Nederland waren. Veel van deze fabrieken bevonden zich in Delft, maar lang niet allemaal. Omdat ‘Delfts aardewerk’ geen beschermde merknaam is, wordt deze tot op heden vaak algemeen toegepast voor blauw-wit gedecoreerd keramiek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel stukken gemerkt met ‘Delft’ eigenlijk helemaal geen Delfts aardewerk zijn. Dit aardewerk heeft een verschijningsvorm die lijkt op Delfts aardewerk, maar niet in Delft is vervaardigd. Zowel in de negentiende als twintigste eeuw gebruikten fabrieken buiten Delft de plaatsnaam als handelsmerk voor hun vergelijkbare producten. Zo ook onze fabriek 'Heinen Delfts Blauw'.

Al onze handschilderwerk producten zijn sinds kort voorzien van een nieuw signatuur. Dit past bij de nieuwe uitstraling die onze producten hebben. Het typische visje van Heinen is vergezeld met de initialen van de schilders en een jaarcode (het jaartal waarin het artikel gemaakt is). Wij krijgen vaak de vraag of wij de herkomst van bepaalde Delfts blauw stukken kunnen herleiden. Gezien het grote aantal fabrieken dat er in Nederland was, kunnen we je dit niet altijd precies vertellen. Wel hebben we een linkje naar een handige website, waarop de meest bekende aardewerkfabrieken en Delfts blauwe merktekens te vinden zijn. Klik hier om te kijken of ook jouw Delfts aardewerk er tussen staat.

Wij taxeren Delfts aardewerk niet. Voor taxaties verwijzen wij je door naar Aronson Delftware.

Ontdek hier ons mooie, handgeschilderde, Delfts blauw aardewerk!

Direct leverbaar
€ 369,-

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor  Heinen Delfts Blauw

Nederland Delfts blauw fietsland

Nederland staat bekend om Delfts blauw en om haar vele fietsen. Combineer die twee en je hebt een typisch Hollands product om thuis neer te zetten.

Bordjes voor aan de muur in de leukste stijlen

Wandborden zijn nog altijd één van onze meest populaire producten. En we snappen wel waarom, want ze zijn eindeloos te combineren en gemakkelijk te verwisselen. Zo hou je het steeds weer vernieuwend in huis en heb je iedere keer weer wat leuks om mee uit te breiden.

Tafeldecoratie voor kerst

Decoreer de eettafel deze kerst met de mooiste tafeldecoraties. Ontdek de mogelijkheden van een kerst tafelloper, een prachtig kerststuk voor op tafel en andere leuke tafelversiering zoals lichtjes, beeldjes en bloemstukken. Maak er een mooi aangeklede kerst van dit jaar!