Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip pauw Marja van Bijsterveldt en Jorrit Heinen Heinen Delfts Blauw

Burgemeester verwelkomt de grootste Delfts blauwe vazen!

Geschreven door Martijn Op

De burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, heeft de twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld een warm welkom gegeven. Het VOC-schip dat de twee vazen vervoert kwam vanmorgen vroeg aan in Delft, waar de masten er opnieuw moeten worden opgezet zodat het schip onder de lage bruggen door kan. Dit was een mooie gelegenheid voor de burgemeester om het schip, zijn bemanning en zijn kostbare lading een goede tijd in Delft te wensen. Zij deed dit op traditionele wijze door het leggen van een originele VOC-munt onder de mast.

 

Volgens de traditie brengt het ongeluk om met een vrouw aan boord te varen, maar het zou geluk brengen wanneer een vrouw een muntje onder de mast plaatst. Burgemeester Marja van Bijsterveldt bezocht donderdagochtend het schip om dit muntje te leggen en het schip een gelukkige vaart in Delft te wensen. Jorrit Heinen, eigenaar van Heinen Delfts Blauw, en Co van Nieuwenhuijzen, manager van de Delfts Blauw Fabriek PAAUW, waren hierbij ook aanwezig.

Na het plaatsen van de mast kan het VOC-schip zijn weg verder vervolgen naar de Delfts Blauw Fabriek PAAUW. Hier worden de twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld op vrijdag 13 december om 15:30 feestelijk onthaald en onthuld. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De onthulling is tevens de aftrap voor een gezellige feestweek boordevol activiteiten op en rondom het VOC-schip en de PAAUW.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Tulpenvaas wit: onze sneeuwwitte beauty!

Vroeger was er ‘tulpenmanie’, tegenwoordig is er sprake van tulpenvaasmanie. Waar men vroeger huis en haard gaf voor een peperdure tulpenbol, zijn het nu vooral de tulpenvazen ​​die waardevoller zijn dan de tulp zelf. De driedelige witte tulpenvaas is onze sneeuwwitte schoonheid die qua populariteit met kop en schouders boven de andere vazen ​​uitsteekt.

De top 10 best verkochte Delfts blauwe producten

Een top 10 van onze best verkochte Delfts blauwe producten! Met een voortdurend groeiende collectie Delfts blauw aardewerk, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom schiet deze top 10 je te hulp en ontdek je de favoriete items van andere Delfts blauw liefhebbers!

Gedekte tafel met Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Trend alert 2020: Wabi Sabi!

Lifestyle trends change every year. While the past years were all about picture perfect designs, 2020 is about Wabi Sabi, the art of imperfection.