Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Unieke huwelijkscadeaus voor het leven

Geschreven door Annette O'Shea Op
Wat een feest! Twee dierbare personen uit je leven gaan trouwen. Als herinnering aan die bijzondere dag, zoek je een uniek huwelijkscadeau om aan ze te geven. Heb je al aan deze bijzondere huwelijkscadeaus gedacht?  

Blauwe huwelijkscadeaus geven

Je kent de Engelstalige traditie "something old, something new, something borrowed, something blue" misschien wel. Vrij vertaald naar het Nederlands betekent dit dat elk bruidspaar op hun trouwdag iets ouds, iets nieuws, iets geleends en iets blauws moeten hebben. De betekenis achter het befaamde zinnetje is heel mooi. Something old en something new staan voor het oude leven dat het bruidspaar achter zich laat, en voor het nieuwe leven dat ze samen gaan beginnen. Something borrowed is een verwijzing naar alle familie en vrienden die in liefde om hen heen staan op dit nieuwe pad dat ze inslaan en something blue staat voor trouw en zuiverheid. En wat dat laatste betreft hebben wij meer dan genoeg in huis om te zorgen dat er voldoende blauw aanwezig is op de bruiloft. Hoe bijzonder is het om een blauw huwelijkscadeau te geven, nu je de dubbele betekenis erachter weet!

Direct leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 29,95

Traditionele huwelijkscadeaus

Een typisch traditioneel huwelijkscadeau is een nieuw serviesset. Vroeger stond een serviesset standaard op het wensenlijstje van het bruidspaar,  omdat de meeste mensen toen nog thuis woonden tot aan hun trouwen. Dit betekende dat ze samen een heel huis moesten inrichten en alle spullen nog moesten aanschaffen. Tegenwoordig hebben de meeste mensen al op zichzelf gewoond voordat ze gaan trouwen of ze hebben al een langere tijd samengewoond. De noodzaak om een servies als huwelijkscadeau te geven is dus door de jaren heen verdwenen. Toch blijft het een leuk traditioneel huwelijkscadeau om te geven, want een mooi kwalitatief servies gaat een levenlang mee als er een beetje goed voor gezorgd wordt. Verras het bruidspaar dus met een mooi traditiioneel huwelijkscadeau als een Delfts blauw servies, zodat ze eindelijk vaarwel kunnen zeggen tegen het incomplete IKEA servies en hun getrouwde leven in stijl beginnen. De serviezen van Heinen Delfts Blauw zijn gemaakt van porselein en zijn daarom geschikt voor de vaatwasser, de oven en de magnetron. Wel zo praktisch!

Exclusief online
Direct leverbaar
€ 95,80
€ 86,-
Direct leverbaar
€ 12,95
Direct leverbaar
€ 43,95

Servies als persoonlijk huwelijkscadeau

De meeste serviezen zijn alleen als set verkrijgbaar of juist alleen als allemaal losse onderdelen. Om het gemakkelijker te maken om een serviesset cadeau te geven, hoef je alleen nog maar het gewenste aantal personen te weten. We hebben namelijk complete serviessets voor één persoon gemaakt, zodat je altijd precies genoeg van alles in huis hebt. Wanneer je twee serviessets voor één persoon cadeau geeft als huwelijkscadeau, dan kan het bruidspaar altijd later nog het servies uitbreiden met meerdere sets. Onze serviezen blijven namelijk standaard onderdeel van onze vaste collectie en worden regelmatig uitgebreid met nieuwe, handige serviesstukken. Wil je er helemaal een persoonlijk huwelijkscadeau van maken, schrijf dan een persoonlijk bericht onderop het servies met onze speciale porseleinstiften. Zo geef je een bijzonder huwelijkscadeau mét een persoonlijke touch dat een leven lang meegaat.

Direct leverbaar
€ 74,95
Direct leverbaar
€ 47,95
Direct leverbaar
€ 37,95

Grappige huwelijkscadeaus

Van een heel traditioneel huwelijkscadeau naar een grappig huwelijkscadeau! Kan het bruidspaar wel een vleugje humor waarderen en zijn ze niet zo van de traditionele huwelijkscadeaus, dan is het leuk om een huwelijkscadeau met een beetje karakter te geven. We blijven natuurlijk nog steeds in het 'blauw' thema om het bruidspaar veel trouw toe te wensen, maar dat kan ook op een grappige manier. Het ideale grappige huwelijkscadeau is een Delfts blauw wandbord van de illustrator Redmer Hoekstra. Het thema op zijn wandborden is vooral surrealistische dieren die samen op reis gaan. Wat een leuk symbool voor een huwelijk! Het bruidspaar gaat samen op reis door het leven, net als de humoristische dieren van Redmer. De dieren op zijn wandborden vormen soms een bijzonder koppel. Net als in het echte leven, zijn het vaak de tegenstellingen in karakters die een bruidskoppel zo sterk maken. Schrijf met een porseleinstift een persoonlijke boodschap op de achterkant van het wandbord en je hebt een uniek huwelijkscadeau met een humoristische twist.

Foudamour kandelaren handgeschilderd Delfts Blauw van Victor de Bie
6-8 weken levertijd
€ 895,-
6-8 weken levertijd
€ 795,-
6-8 weken levertijd
€ 795,-

Gepersonaliseerde huwelijkscadeaus met betekenis

Hoe bijzonder is het als je een gepersonaliseerde huwelijkscadeau kunt geven wat ook echt iets bijzonders betekent. Als je echt iets speciaals zoekt om te geven, dan zijn de Foudamour kandelaren van kunstenaar Victor de Bie het ideale huwelijkscadeau. De markante kandelaren zijn helemaal met de hand gemaakt en met de hand beschilderd door de meesterschilders van Heinen Delfts Blauw. Elke kandelaar heeft zijn eigen persoonlijkheid en staat voor bepaalde karaktertrekken die iemand uniek maken. Foudamour betekent vrij vertaald "gek van liefde", oftewel: de kandelaren zijn liefdesdwaasjes. Deze lichtdragers zijn stuk voor stuk uniek en hebben hun eigen persoonlijkheid en staan daarmee voor een specifieke wens of gedachte. Die wens wordt aangewakkerd wanneer de kandelaar aangestoken wordt. Zo staat de kandelaar La Belle voor rechtschapen & vindingrijk, Totor is onconventioneel & moedig en Vicky Lee is empathisch & origineel. De Foudamour kandelaar is een waardevol en heel persoonlijk huwelijkscadeau die zeker voor altijd gekoesterd wordt door het bruidspaar.

Direct leverbaar
€ 21,-
Niet leverbaar
€ 130,-
Direct leverbaar
€ 46,95

Leuke huwelijkscadeaus voor in huis

Een bijzonder huwelijkscadeau geven is leuk, maar als het vervolgens ergens achterin een kast ligt te verstoffen dan heeft een bruidspaar er nog niet veel aan. Daarom zijn er ook genoeg leuke huwelijkscadeaus die ook nog eens prachtig zijn om in huis te gebruiken als woondecoratie. Toen er vroeger nog gespaard werd voor een uitzet was het ook heel gebruikelijk om bijvoorbeeld een mooie vaas als huwelijkscadeau te geven. Of een mooi porseleinen wandbord voor aan de muur om het nieuwe huis van het pasgetrouwde stel aan te kleden. Ook al wordt er tegenwoordig niet echt meer voor een uitzet gespaard rondom een huwelijk, het is nog steeds een leuk huwelijkscadeau om het bruidspaar iets bijzonders voor in huis te geven. Stel bijvoorbeeld een driedelige tulpenvaas samen die helemaal bij de twee karakters van het bruidspaar past of geef ze een handbeschilderde Delfts blauwe vaas cadeau met een eigen boodschap erop. Onze meesterschilders doen dit graag voor je. Bespreek je wensen in dat geval met onze klantenservice om te kijken wat er mogelijk is. Zo ben je verzekerd van een leuk huwelijkscadeau wat het bruidspaar trots een mooi plekje in huis geeft. Een dierbare herinnering aan die speciale dag en de gever van het huwelijkscadeau.  

Huwelijkscadeaus speciaal gemaakt

Een heel traditioneel, maar wel heel leuk, huwelijkscadeau is het Delfts blauwe trouwbordje. Al eeuwenlang is het in Nederland traditie om het bruidspaar een Delfts blauw trouwbordje cadeau te doen. Deze kostbare wandbordjes van porselein zijn helemaal met de hand beschilderd en werden vroeger alleen gemaakt voor speciale gebeurtenissen zoals een huwelijk of een geboorte. Deze traditie is weer helemaal terug van weggeweest en een trouwbordje cadeau doen is dan ook een heel bijzonder huwelijkscadeau wat vaak overgaat in een familie erfstuk. Bij Heinen Delfts Blauw hebben we een aantal trouwbordjes met een standaard opmaak, waarbij de namen en de trouwdatum van het bruidspaar worden toegevoegd. Het is ook mogelijk om een geheel eigen ontwerp te laten schilderen. De prijzen wijken dan wel af van de genoemde prijzen, omdat de schildertijd opnieuw berekend moet worden. Hoe meer arbeidsuren erin gaan zitten, hoe kostbaarder het trouwbordje wordt. Wil je precies weten wat er allemaal mogelijk is, neem dan contact op met onze klantenservice om je wensen voor het huwelijkscadeau te bespreken. Zij kunnen je dan precies vertellen wat er mogelijk is, hoeveel tijd het gaat kosten en wat de totaalprijs van het trouwbordje wordt.

Shop nog meer unieke huwelijkscadeaus!
Nog niet gevonden wat je zocht? Ontdek dan onze uitgebreide collectie en zoek het huwelijkscadeau waar je jouw bruidspaar blij mee maakt. Voor speciale maatwerkproducten neem je contact op met onze klantenservice, zodat ze jouw wensen en de mogelijkheden voor het huwelijkscadeau met je kunnen bespreken. Ga hierbij wel uit van een langere levertijd dan onze gewone collectie huwelijkscadeaus. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Blauw Vouw finalist van de Tableware International Awards of Excellence

Ons Blauw Vouw servies is genomineerd als finalist van de Tableware International Awards of Excellence. In de categorie koffie- & theeservies is dit opvallende servies van de Nederlandse designer Romy Kühne aangemerkt als favoriet door een internationale vakjury. Op de vakbeurs Ambiente in Frankfurt wordt zondag de winnaar bekendgemaakt. 

Sinterklaas schoencadeautjes voor volwassenen

Nog op zoek naar leuke schoencadeautjes voor Sinterklaas, kom dan even kijken in het leukste Delfts blauwe pakhuis van het land. Hier vind je de allermooiste en verrassendste schoencadeautjes voor volwassenen. Van leuke theemokken en droogbloemhuisjes, tot aan mooie vazen en serviessets aan toe. Wat wil jij in je schoentje krijgen?

Maison&Objet 2018 Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw in Parijs

Heinen Delfts Blauw zal van 19 t/m 23 januari voor het eerst haar opwachting maken op dé interieur en designbeurs van europa: Maison et Objet. Wij zullen hier de uitkomsten van onze samenwerkingen met de diversen Nederlandse designers tonen.