Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Sylvain Tegroeg

Ontwerpers Sylvain Tegroet fietsvazen en Jacob de Baan Blu Halo lampen Heinen Delfts Blauw

Sylvain Tegroeg ontwerpt leuke, hippe producten voor Heinen Delfts Blauw. De Franse illustrator haalt zijn inspiratie uit de vele fietsen die overal voorbij sjezen in Nederland. Vooral in de ogen van buitenlandse bezoekers is dit een fascinerend gezicht. Daarom combineert de creatieve Fransman twee oer-Hollandse elementen: Delfts blauw en fietsen. De twee komen samen in zijn collectie De Blauwe Fiets.

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw

De Blauwe Fiets vazen

Sylvain Tegroeg is een Fransman die woont en werkt in Amsterdam. Hij is een multidisciplinair ontwerper die zich toelegt op zowel productontwerp als illustraties. Beide specialismen komen samen in de vazenserie De Blauwe Fiets. “Met deze vazen wilde ik iets nieuws toevoegen aan de collectie van Heinen Delfts Blauw. Mijn idee was om het Delfts blauw naar deze tijd te brengen en toch ook de traditie in ere houden, qua kleurstellingen en wat betreft het ambachtelijke maakproces.”

Theekopjes en koffiemokken

De succesvolle vazen collectie is inmiddels uitgebreid met theekopjes en koffiemokken. Zijn minimalistische fiets is een populair symbool voor Nederland. "Iedere toerist verbaast zich over het enorme aantal fietsen. Dat is echt iets wat ze bijblijft. Ik heb gekozen voor een schetsmatige illustratievorm, omdat het de vazen een frisse en moderne uitstraling geeft." Op het eerste gezicht is het een zwerm fietsen, maar hoe langer je kijkt, hoe meer verschillende modellen je ziet. Van de traditionele opoefiets tot een volgeladen bakfiets.

Bekijk De Blauwe Fiets collectie