Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Blauw Vouw Gebaksschoteltje ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw

Romy Kühne

Romy Kühne ontwerpt schitterende producten voor Heinen Delfts Blauw. Haar inspiratie haalt ze uit oude ambachtstechnieken, architecturale structuren en met een liefde voor bijzondere materialen en het maakproces. Haar Blauw Vouw collectie is tot stand gekomen door te kijken naar het ontstaan van Delfts blauw aardewerk. De keramische relatie tussen China en Nederland bestaat al vierhonderd jaar lang en deze connectie vormt de basis van de collectie. Zo heeft ze gebruik gemaakt van de Oosterse vouwkunst origami om papieren mallen te maken, die terug te zien zijn als vouwen in het porselein. Romy Kühne studeerde Art & Design aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na haar afstuderen in 2009 vestigde ze zich als zelfstandig ontwerper. 


 
Blauw Vouw Kan met 2 Dipschaaltjes ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw
Het werk van Romy Kühne kenmerkt zich door geometrische vormen en oog voor het ambacht. “In een tijd waarin massaproductie en ‘snelle’ technieken de boventoon voeren in design, wil ik graag dat het ambacht behouden blijft. Vandaar dat ik ambachtelijke en moderne technieken combineer. De collectie Blauw Vouw is daarvan een voorbeeld. Mijn wens was dat de collectie overwegend wit zou zijn, met Delfts blauwe details. Een clean ontwerp, passend bij deze tijd. De decoratie is geconcentreerd aan één kant en gaat als het ware een relatie aan met het gevouwen deel. De takjes zijn de Delfts blauwe variant van de Japanse kersenbloesemdecoratie.”
Blauw Vouw Cappucinokop met kunstbloem op een multibordje ontworpen door Romy Kuhne voor Heinen Delfts Blauw

De collectie is al sinds de lancering een groot succes, daarom is het oorspronkelijke servies uitgebreid met leuke serveerschalen, kopjes en petit four bordjes. Alle items zijn ontworpen vanuit platte, gevouwen papierpatronen die vervolgens zijn afgegoten in gips en tot slotte zijn omgezet in porselein. De techniek die hierbij kwam kijken bleek voor grote uitdagingen te zorgen, maar samen met de technici van Heinen Delfts Blauw kwam Romy tot een goed, realiseerbaar ontwerp. Het resultaat is een karaktervolle collectie, met een moderne uitstraling en een betekenisvolle verwijzing naar het verleden. 

Bekijk de Blauw Vouw serviescollectie
Blauw Vouw vazen groot en klein met droogbloemen ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw

Bijpassende vazen en bloempotten

Om de tafel mooi aan te kleden heeft Romy naast het servies Blauw Vouw ook mooie vazen en bloempotten ontworpen. De vazen en bloempotten hebben dezelfde decoraties als het servies en ook komen de herkenbare vouwen terug in het porselein, net als de Delfts blauwe kersenbloesem decoratie. Het resultaat is een prachtige collectie vazen en bloempotten die de wereld van het Verre Oosten samenbrengt met het Hollandse Delfts blauw.

Bekijk de Blauw Vouw vazen en bloempotten