Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Redmer Hoekstra met een groot wandbord Vis in Delfts Blauw en zijn ontwerp.

Redmer Hoekstra

Redmer Hoekstra ontwerpt en tekent schitterende illustraties voor Heinen Delfts Blauw. Zijn inspiratie haalt hij overal vandaan. “Mijn geest zweeft en legt nieuwe verbindingen tussen dingen die ik zie en tegenkom.” Zijn creaties vloeien altijd voort uit een filosofische kijk op de wereld. “Wie ben ik? Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uitziet?” Zijn wandborden voor Heinen Delfts Blauw zijn ontworpen met fineliners op papier, waarna de ontwerpen zijn omgetoverd tot Delfts blauwe illustraties.

“Ik vind werken met pen en papier erg prettig, omdat het heel direct is. Elke streep die je zet, die staat. Het is niet mogelijk om er oneindig aan te werken, zoals met verf of digitaal. Deze directheid helpt om mijn perfectionisme in het tekenen een beetje in toom te houden en tegelijkertijd heel scherp te blijven. Het is een bijna ambachtelijke techniek. Door arcering creëer ik licht en ruimtelijkheid, wat de tekening tot leven brengt. Ik vind het belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken, zodat de vervreemding des te sterker overkomt.”

Als kind had Redmer altijd al theorieën over hoe de wereld in elkaar zit. Vervreemding, dagdromen en fantaseren is iets waar hij altijd al van gehouden heeft. Een manier van denken die goed van pas kwam op de kunstacademie CABK / ArtEZ in Zwolle. In 2009 studeerde Redmer af en sindsdien is hij professioneel werkzaam als beeldend kunstenaar en illustrator.

"Ik houd ervan om kleine verhaaltjes in de tekeningen te stoppen."

“Ik exposeer mijn werk regelmatig en heb opdrachten gedaan voor onder andere Faber Castell Hong Kong, de VPRO gids, het Parool en vele particulieren. Mijn werk kenmerkt zich door een vervreemdende wereld met humor. Ik associeer op vorm, betekenis en werking en daarbij ontstaan nieuwe combinaties. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica.”

Voor Heinen Delfts Blauw heeft Redmer Hoekstra een reeks wandborden geïllustreerd. Zijn kenmerkende stijl valt meteen op. “Veel van mijn tekeningen bevatten dieren en natuur, gecombineerd met de mensenwereld. Ik houd ervan om kleine verhaaltjes in de tekeningen te stoppen. Het thema van fysiek ongemak komt er vaak in voor, een bron voor veel van mijn humor. In de tekeningen voor Heinen Delfts Blauw zag ik vooral de uitdaging om mijn wereld en die van Heinen Delfts Blauw samen te brengen.”

In de illustraties komen dan ook veel herkenbare producten uit de collectie van Heinen Delfts Blauw voor. “Ik heb Delfts blauwe elementen gebruikt als beginpunt voor de illustraties en daaromheen mijn wereld gebouwd. Vreemde vormen als de tulpenvaas en mooie Delfts blauwe patronen gaven mij vooral veel inspiratie. Ik wil alle tekeningen anders maken en toch alle hoofdrolspelers in dezelfde wereld laten leven. Zo schitteren ze op zichzelf, maar ze gaan onderling ook goed samen.”   
Bekijk de wandborden van Redmer Hoekstra