Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Malika Novi

Malika Novi is een product designer die woont en werkt in Milaan. Voor Heinen Delfts Blauw heeft deze van oorsprong Russische designer, schitterende vazen ontworpen. Ze haalt haar inspiratie uit de mensen om haar heen, de natuur, kunst of zelfs mode. Haar eisen voor haar creaties: ze moeten een esthetische aantrekkingskracht hebben en ze moet ze zelf in huis willen hebben.

Magnolia vazen

Malika heeft al zolang ze kan herinneren een liefde voor tekenen en ontwerpen. Als kind was ze al op zoek naar mooie vormen en lijnen die visueel aantrekkelijk zijn. Voor Heinen Delfts Blauw maakte ze de magnolia vaas. "Ik wilde een vaas maken waarmee iedereen op verschillende manieren kan bloemschikken. Tegelijkertijd wilde ik dat de vaas ook een coole, visueel intrigerende toevoeging aan een interieur zou zijn. De vorm van de vaas van bovenaf gezien, lijkt op de magnolia bloem, dus daar komt ook de naam vandaan." 

Experimenteren met Delfts blauw

"Al jaren ben ik een bewonderaar van de schoonheid van klassiek Delfts blauw porselein. Ik ben in Rusland opgegroeid en daar kennen we vooral Gzhel, een stroming porselein dat ontstaan is aan het begin van de 19e eeuw. De Russische meesterschilders begonnen hun producten in wit en blauwtinten te beschilderen en lieten zich hierbij inspireren door Nederlands Delfts blauw. Ik ben dus opgegroeid met een Russische variant van blauwe patronen op een witte achtergrond."

Bekijk de Magnolia vazencollectie

Blauw, wit en goud

De prachtige magnolia vazen zijn uitgebracht in meerdere varianten. Naast de Delfts blauwe magnolia vaas, waarbij de bloesem als het ware van de vaas naar beneden druipt, is er ook een compleet gouden variant gemaakt. Een vaas die niet zou misstaan in de vorstelijke vertrekken van de Russische tsaren van weleer. De vaas is ook gemaakt in een prachtige, diepblauwe kleur en een puur witte variant. Door het eenzijdige kleurgebruik spreekt het ontwerp achter de intrigerende vaas nog meer tot de verbeelding. Een echt kunstwerk voor in huis.