Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Loes van Delft

Loes van Delft ontwerpt en schildert heerlijk vrolijke wandborden voor Heinen Delfts Blauw. Haar motivatie is om vrolijkheid, geluk en kleur in het leven van mensen te brengen. Het start met de naam. Een kunstenares met een achternaam als Van Delft moet natuurlijk een keer iets met Delfts blauw doen. Deze eigenzinnige creatieveling met een brutale cartoonstijl is ook nog eens razend populair in Aziatische landen en laat de roots van Delfts blauw aardewerk nou ook in de oude porseleinsteden van China liggen. Reden genoeg om samen iets moois te maken!
De spetterende cartoonstijl van Loes en de traditonele Delfts blauwe schilderkunst van Heinen Delfts Blauw lijken op het eerste gezicht misschien werelden die mijlenver bij elkaar vandaan liggen. Dat is juist een mooie uitdaging, want wanneer je twee tegenstrijdige, creatieve stromingen samenbrengt knalt er iets unieks uit voort en dat zie je terug in deze collectie. Loes van Delft en de meesterschilder van Heinen Delfts Blauw zijn samen aan de schildertafel gaan zitten en hebben gekeken hoe ze Loes haar schilderijen tot hun recht kunnen laten komen op een serie unieke wandborden.

"Ik breng graag vrolijkheid, geluk en kleur in het leven van anderen." 

De eigenzinnige cartoons van Loes herken je meteen aan hun charmante trekjes en soms zelfs vertederende blikken. Haar bekendste personage is 'Pjipje'. Het figuurtje met één groot oog en één klein oog prijkt zelfs op de jas van Justin Bieber en gaat de hele wereld over. "Pjipje is wat ik groot wil maken. Een soort Mickey Mouse. Een beeld dat iedereen kent."

 

 

Loes van Delft hand Delfts blauwe wandborden op
De collectie van Loes van Delft voor Heinen Delfts Blauw bestaat uit vijf wandborden. Twee wandborden zijn in Loes haar karakteristieke spetterende kleuren uitgebracht, de andere drie wandborden hebben de Delfts blauwe kleur. Op drie ontwerpen speelt Pjipje de hoofdrol, terwijl de andere twee borden ons kennis laten maken met nieuwe figuren. De welbekende schilderstijl van Loes wordt aangevuld met traditionele Delfts blauwe details, die verrassend goed samensmelten.
Bekijk de wandborden van Loes van Delft