Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Jorrit Heinen

Jorrit Heinen is de eigenaar van Heinen Delfts Blauw en schildert al van jongsaf aan voor het familiebedrijf. Speciaal voor zijn nieuwe collecties Waterval, Made-Lief en PAAUW is hij opnieuw het atelier ingedoken om terug te gaan naar waar het allemaal begonnen is. 

Handbeschilderde Vazen groot en klein "Waterval" collectie van Jorrit Heinen Heinen Delfts Blauw

Waterval

In de collectie Waterval komt Jorrit zijn voorliefde voor Delfts blauw aardewerk en de magnetische aantrekkingskracht van water samen. "Water heeft een bijzondere aantrekkingskracht, het is haast iets hypnotiserends. Het is constant in beweging en veranderd elk ogenblik. Ik kan er letterlijk uren naar turen. Het is prachtig om te zien hoe water altijd zijn eigen weg zoekt. Of dat nou kleine druppels zijn of grote stromen, het kiest zelf zijn route en ongeacht welke obstakels er zijn, water vindt altijd een weg. Fascinerend vind ik dat. Dat probeer ik ook te vangen in mijn nieuwe collectie."

Bekijk de Waterval collectie
Handbeschilderde Made-Lief vazen groot en klein met bloemen van Heinen Delfts Blauw

Made-Lief

De Made-Lief collectie is gemaakt met liefde. Liefde voor ambacht, liefde voor schoonheid, liefde voor traditie, liefde voor eenvoud. Deze vazencollectie is helemaal met de hand gemaakt in Nederland en straalt rust en elegantie uit. Het witte aardewerk kent geen onnodige opschmuk en brengt je aandacht volledig naar de Delfts blauwe schilderkunst. De bloemen steken haast voelbaar af tegen de witte achtergrond en draperen zichzelf om de mooi gevormde vazen heen. De collectie heeft als doel om het Delfts blauw weer in de Nederlandse huiskamers terug te brengen.

Bekijk de Made-Lief collectie
Ontbijtbord Paauw van Heinen Delfts Blauw

PAAUW

De collectie PAAUW brengt de geschiedenis van Chinees porselein, de Aziatische roots van de siervogel en het ontstaan van Delfts blauw aardewerk subliem met elkaar in verbinding. Een servies gedecoreerd met sierlijke pauwen, in schitterende Delfts blauwe tinten met groene details. Een collectie waarin koninklijke allure, liefde en geluk samen komen, iets wat wij ook graag aan de eettafel terugzien. 
Theepot Paauw met kopjes van Heinen Delfts Blauw

Net als Delfts blauw porselein zijn oorsprong vindt in het Verre Oosten, valt hetzelfde te zeggen over de pauw. De pauw is de oudst bekende siervogel die ruim vierduizend jaar geleden voor het eerst in Europa aankwam vanuit Sri Lanka. De imposante pauwen waren huisdieren die uitgroeiden tot statussymbool vanwege hun sierlijkheid. Om die reden vormt de pauw de inspiratiebron voor deze collectie. De naam PAAUW is tevens een eerbetoon aan onze voormalige Delfts blauw fabriek 'De Paauw', een aardewerkfabriek die al in 1651 werd opgericht. 

Bekijk de PAAUW collectie