Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is in Nederland natuurlijk bekend als de presentatrice van Heel Holland Bakt. Samen met Robèrt van Beckhoven en André van Duin beoordeelt deze culinaire expert, de eetbare kunstwerken van echte thuisbakkers met talent. Onze kookkoningin weet als geen ander wat je nodig hebt in de keuken en komt daarom met haar eigen servies onder de naam Sharing Moments voor Heinen Delfts Blauw. 

Sharing Moments - Tulpen

Naast koken is het verzamelen van serviesgoed een andere grote passie van de culinair publiciste. "Toen ik gevraagd werd om een eigen servieslijn te ontwerpen, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Blauw-op-wit moest het worden, met een knipoog naar traditie, maar in een modern jasje." Haar collectie 'Sharing Moments - Tulpen' draait om herkenbare Delfts blauwe thema's zoals weelderige tulpen, speelse strepen en een modernere variant van de eeuwenoude ossenkopjes.

Sharing Moments - Aapjes

Op de uitbreidingsset 'Sharing Moments - Aapjes' prijken aapjes op het servies.  "Aperij is het uithalen van ridicule streken en het nabootsen van menselijk gedrag. De speelse apen brengen een glimlach op ieders gezicht. Dit genre van aapjes in satirische situaties was vierhonderd jaar geleden al een populair thema en we brengen deze luchtige grappenmakers graag terug aan tafel." Naast een symbool voor absurditeit, worden apen in Azië vaak op porselein afgebeeld om wijsheid en een lang leven uit te beelden.

Sharing Moments - Teckel Nhaan

De Sharing Moments collectie is uitgebreid met Teckel Nhaan servies. Nhaan is hard op weg om de bekendste hond van Nederland te worden. ‘Euh, wie?’ zul je misschien vragen, vooral als je niet heel erg thuis bent in de wereld van de BN’ers. Nou, Nhaan dus. De harige teckel van Janny van der Heijden. Deze diva op vier pootjes verovert in rap tempo de harten van vele Nederlanders. Naast een eigen Instagram-account, covershoots voor magazines en tv-rolletjes in kookprogramma’s heeft deze aandoenlijke teckel nu ook een eigen Delfts blauw servies waarop zijzelf de hoofdrol speelt.
Bekijk de hele Sharing Moments collectie

Functioneel en mooi

Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpen van de collectie is functionaliteit en uitstraling. "De vorm was voor mij vrij snel duidelijk. Die moest functioneel en prikkelend zijn. Ik wilde graag dat alles anders was, maar toch dat elk product bij elkaar past. Een kopje moet lekker in de hand liggen, een theepot moet goed schenken en het deksel mag er natuurlijk niet afglijden. Multifunctionele onderdelen die allemaal goed op elkaar aansluiten en er ook nog eens mooi uitzien."

Samen momenten delen

De collecties Aapjes en Tulpen vallen onder de naam Sharing Moments. "Delen is voor mij in de breedste zin van het woord belangrijk", zegt Janny. "Mooie momenten met elkaar delen, verschillende generaties die samen aan tafel gerechten delen. Samen lief en leed delen boven een troostend kopje thee. Maar ook dit servies delen met andere Delfts blauwe serviezen. Of het nou modern is of een antiek erfstuk, alles combineert met elkaar en maakt de collectie nog persoonlijker."