Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Debbie Wijskamp

Debbie Wijskamp ontwerpt prachtige producten voor Heinen Delfts Blauw. Haar inspiratie haalt ze uit alledaagse objecten en gaat daarmee op zoek naar nieuwe mogelijkheden van het materiaal. Zo is haar Blauw Bloesem collectie geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk, maar met een frisse en moderne uitstraling. Debbie Wijskamp studeerde Product Design aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na haar afstuderen in 2009 vestigde ze zich als zelfstandig ontwerper. Ze ontwerpt en produceert haar eigen collectie handgemaakte interieurproducten en werkt daarnaast in opdracht voor bedrijven en merken. 

Blauw Bloesem servies

Volgens Debbie Wijskamp ligt er veel schoonheid verscholen in het vergankelijke en imperfecte. Het serviesgoed Blauw Bloesem is daarvan het bewijs. Het servies kenmerkt zich door klassiek vormen en zachte belijningen. Zo komen de texturen en de Delfts blauwe decoraties goed naar voren. "Meestal zit er op Delfts blauw serviesgoed grote decoraties, maar ik wilde er juist kleine delen uithalen en deze aan één zijde van het aardewerk plaatsen. De decoratie kruipt als het ware uit de rand. Dat geeft het servies een rustige aanblik."

Gedekte tafel met Blauw Bloesem Blauw servies ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw

Bijzonder Blauw Bloesem

De collectie is al sinds de lancering een groot succes, daarom is het servies uitgebreid met leuke borden, kopjes en schaaltjes. Aan de buitenkant hebben ze dezelfde uitstraling als het originele Blauw Bloesem servies, maar dit keer is er gebruik gemaakt van een hip reactief blauw glazuur. De serviesstukken hebben dezelfde vormgeving en kunnen dus eindeloos gemixt en gematcht worden met elkaar.
Bekijk de Blauw Bloesem serviescollectie
Blauw Bloesem Vazen set van 5 met verse bloemen ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw

Bijpassende vazen en bloempotten

Om de tafel mooi aan te kleden, heeft Debbie naast het servies Blauw Bloesem ook vazen en bloempotten ontworpen. De vazen en bloempotten hebben dezelfde decoraties als het servies en ook is de onderkant van ruw porselein en de bovenkant van glanzed wit glazuur. "De collectie is geïnspireerd op opgegraven aardewerk. Ik houd van de textuur van aardewerk dat zo lang onder de grond heeft gelegen. Alsof je een ruwe steen in je hand hebt, in plaats van een gepolijst bordje of vaas."

Bekijk de Blauw Bloesem vazen en bloempotten