Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

De tulpenvaas, prachtig mét en zonder bloemen

Wat ik leuk vind aan Delfts blauw aardewerk

Ik vind het leuke aan Delfts Blauw dat het je interieur een oer-Hollandse touch geeft. Het heeft iets nostalgisch, iets traditioneels en iets authentieks klassieks. Ik koos voor één mooi item, dat prima past bij elke interieurstyle.

Waar komt de tulpenvaas vandaan?

Een tulpenvaas (ook bloempiramide of bloemhouder) is een vaas die gemaakt is om snijbloemen en in het bijzonder tulpen in te zetten, maar dient vooral als decorstuk. In de 17e eeuw kwamen de (keramische) tulpenvazen uit Delft en waren met een Delfts blauw of Chinees decor versierd. 

Tulpenvazen werden destijds bloempiramides of bloemhouders genoemd. Ze werden als pronkstukken midden op tafel neergezet, ook zonder bloemen.

Handbeschilderde tulpenvazen

Direct leverbaar
€ 219,-
Witte 3-delige Tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Interieurtrend: 3-delige tulpenvaas

Wij volgen de trends op de voet en maken daar altijd een eigen variant op. Zo hebben we onlangs nieuwe varianten 3-delige tulpenvazen geïntroduceerd. Deze hebben het typische Delfts blauwe kenmerk door de vorm, maar we hebben er wel een eigen draai aan gegeven. Dit keer hebben we namelijk een geheel gouden vaas gemaakt én een compleet witte. 

Door te werken met fleurige en opvallende bloemen krijg je een prachtig statement op tafel. Ze zijn waanzinnig mooi om als statement piece neer te zetten, maar je kunt het ook altijd combineren met kleinere vaasjes. Stijl je interieur af met bijzondere tegeltjes, opvallende wandversiering en voorraadpotten die functioneel zijn en je bent helemaal klaar! 

3-delige tulpenvazen

Direct leverbaar
€ 99,95
Niet leverbaar
€ 99,95
Niet leverbaar
€ 99,95