Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Geurkaars Majolica

Zo haal je het meest uit je geurkaars

Houd het lontje kort

Wanneer je de kaars aansteekt, zorg er dan als eerste voor dat de lont niet te lang is. Een lange lont laat de kaars flakkeren of walmen. Hierdoor wordt het glazen potje zwart van binnen, maar wat nog belangrijker is: de kaars brandt hierdoor niet mooi en evenredig op. Het gevolg hiervan is dat de zijkanten van de was niet smelten of slechts maar aan een kant smelten. Zo ontstaat er een tunnel die na elke brandbeurt steeds dieper wordt en wordt de totale brandtijd aanzienlijk korter. Zonde dus! Knip de lont daarom af tot ongeveer een halve centimeter grootte. Controleer de lengte van de lont voor elke brandbeurt.

Majolica geurkaars en geurstokjes

Vermijd tocht

Zet de kaars niet op een plek waar het veel tocht. Door de tocht gaat de vlam wapperen met als gevolg dat de kaars aan een kant sneller opbrandt dan aan de andere kant. Is tocht niet te vermijden, roteer de kaars dan af en toe, zodat alle kanten weer gelijk trekken. Natuurlijk ontstaat hetzelfde probleem wanneer de geurkaars op een schuin oppervlak staat, dus controleer altijd dat de kaars recht staat voordat je hem aansteekt. Ontstaat er toch een tunnel of wasophopingen aan de zijkanten, snijd dan de oneven randjes af zodat het oppervlak van de kaars weer gelijk is. 

Voorkom oververhitting

Voor alle brandbeurten geldt: laat de kaars nooit langer dan drie uur achter elkaar branden om oververhitting te voorkomen. Oververhitting herken je gemakkelijk, namelijk doordat de hele kaars vloeibaar wordt. De lont gaat vervolgens zwemmen en verplaatst zich, waardoor de kaars niet meer evenredig opbrandt en een tunnel creëert. Het mooiste is als je bovenop de kaars een gesmolten laagje was ziet drijven, terwijl de rest van de kaars hard blijft. Door oververhitting te vermijden zorg je er ook voor dat de kaars minder snel opbrandt.  

Brand de kaars toch niet mooi?

Mocht de geurkaars ondanks deze tips toch niet mooi branden, wikkel de glazen houder dan eens in aluminiumfolie. Laat bij de bovenkant een stukje open zodat de kaars niet dooft. Door het aluminium jasje kan de was beter smelten, dus ook de was die aan de zijkanten blijft hangen. Dit trucje kan helpen om je kaars weer mooi te krijgen.

Shop onze geurkaarsen

Niet leverbaar
€ 19,95
Direct leverbaar
€ 19,95
Niet leverbaar
€ 19,95