Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Delfts blauwe Wandcirkel Meisje met de parel hangend aan de muur Heinen Delfts Blauw

Bekijk het Meisje met de parel in het museum

Delfts blauwe wandborden aan de muur Vermeer [meisje met de parel] Heinen Delfts Blauw

Meisje met de parel, of toch niet?

Iedereen kent de naam van het schilderij als Meisje met de parel. Er zijn zelfs gelijknamige Hollywood films en boeken aan gewijd, maar dit was niet de officiële naam van het kunstwerk. Tot 1995 stond het schilderij bekend als Meisje met tulband, een verwijzing naar het opvallende hoofddeksel van het meisje. Toch bleef er één voorwerp de aandacht trekken, namelijk haar oorbel. Het Mauritshuis in Den Haag waar het schilderij hangt, koos ervoor om een nieuwe naam te kiezen en zo werd Meisje met de parel geboren. Er is nog even discussie geweest of de naam opnieuw veranderd moest worden, omdat kunstkenners tot de conclusie kwamen dat haar oorbel geen parel kan zijn geweest, maar om verwarring te voorkomen is dit niet gedaan. Ze zal nu altijd bekend blijven staan als het Meisje met de parel.

Populaire Delfts Blauwe producten

Eindeloos kijken in het museum en thuis

Het schilderwerk is eigendom van museum het Mauritshuis in Den Haag. Hier hangt het portret dat jaarlijks door honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld bewonderd wordt. Het meisje met haar onbevangen blik, haar ietwat geopende mond en een gezicht zonder wenkbrauwen of wimpers blijft de kijker intrigeren. Wil je nog veel langer van het schilderij genieten, neem dan een souvenir van het portret mee naar huis. In plaats van een poster of een print op canvas doet een handbeschilderd wandbord het schilderij veel meer recht. Echte Delfts blauwe meesterschilders hebben het portret handmatig op porselein geschilderd, zoals een wandbord of een tegeltje, maar je vindt haar ook terug op kleine souvenirs zoals kettingen, flesopeners of koffiemokken.
Dit zeggen onze klanten over ons:
“Mooie vaas en helemaal niet duur!”
Carmen
“Voor bijna ieder budget wat leuks en origineels te vinden”
Annerike
Wandborden aan de muur Gouden Eeuw, meisje met de parel modern Heinen Delfts Blauw

Voor elk wat wils

Heinen Delfts Blauw beschikt over meer dan 1.400 producten in de webshop, in uiteenlopende prijsklasses. Zo is er altijd wel een passend product voor elke gelegenheid te vinden. Bekijk hier ook alle producten met daarop een afbeelding van het schilderij Meisje met de parel, en kies jouw favoriet om cadeau te doen of om huis tentoon te stellen. Op werkdagen worden bestellingen diezelfde dag nog verzonden, mits ze voor 15:00 geplaatst zijn. Vanaf €75,- is verzenden helemaal gratis en indiend gewenst kunnen we de bestelling ook feestelijk inpakken in onze eigen Delfts blauwe pakpapier.
Delfts blauwe wandborden aan de muur Vermeer [meisje met de parel] Heinen Delfts Blauw
Wandcirkel Meisje met de Parel 100 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw
Handbeschilderd Bord groot Meisje met de Parel Royal Delft
Wandcirkel Meisje met de Parel 100 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw
Wandcirkel Meisje met de Parel 100 cm aan de muur slaapkamer Heinen Delfts Blauw
Wandborden aan de muur Gouden Eeuw, meisje met de parel modern Heinen Delfts Blauw
Delfts blauwe Wandcirkel Meisje met de parel hangend aan de muur Heinen Delfts Blauw