Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Heinen Delfts Blauw
5407 reviews
Mark: 9,4
Vanaf 3 maart kunt u op afspraak komen shoppen bij onze winkels. Neem contact op met een van onze winkels om een afspraak te maken.

Bekijk het Meisje met de parel in het museum

Wie kent haar niet. Het Meisje met de parel is inmiddels een wereldberoemd schilderij van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer. Toen Vermeer in omstreeks 1665 het portret van deze onbekende vrouw schilderde, had hij nooit kunnen vermoeden dat wereldwijd miljoenen mensen naar haar zouden kijken. Daarom mag dit bijzondere portret natuurlijk niet ontbreken op onze Delfts blauwe souvenirs.

Lees hieronder meer over dit bijzondere schilderij! 

Populaire Delfts Blauwe producten

Direct leverbaar
€ 2,50
Direct leverbaar
€ 14,95
Direct leverbaar
€ 12,95
Aanbieding
Direct leverbaar
€ 2.450,00
€ 1.715,00

Meisje met de parel, of toch niet?

Iedereen kent de naam van het schilderij als Meisje met de parel. Er zijn zelfs gelijknamige Hollywood films en boeken aan gewijd, maar dit was niet de officiële naam van het kunstwerk. Tot 1995 stond het schilderij bekend als Meisje met tulband, een verwijzing naar het opvallende hoofddeksel van het meisje. Toch bleef er één voorwerp de aandacht trekken, namelijk haar oorbel. Het Mauritshuis in Den Haag waar het schilderij hangt, koos ervoor om een nieuwe naam te kiezen en zo werd Meisje met de parel geboren. Er is nog even discussie geweest of de naam opnieuw veranderd moest worden, omdat kunstkenners tot de conclusie kwamen dat haar oorbel geen parel kan zijn geweest, maar om verwarring te voorkomen is dit niet gedaan. Ze zal nu altijd bekend blijven staan als het Meisje met de parel.

Eindeloos kijken in het museum en thuis

Het schilderwerk is eigendom van museum het Mauritshuis in Den Haag. Hier hangt het portret dat jaarlijks door honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld bewonderd wordt. Het meisje met haar onbevangen blik, haar ietwat geopende mond en een gezicht zonder wenkbrauwen of wimpers blijft de kijker intrigeren. Wil je nog veel langer van het schilderij genieten, neem dan een souvenir van het portret mee naar huis. In plaats van een poster of een print op canvas doet een handbeschilderd wandbord het schilderij veel meer recht. Echte Delfts blauwe meesterschilders hebben het portret handmatig op porselein geschilderd, zoals een wandbord of een tegeltje, maar je vindt haar ook terug op kleine souvenirs zoals kettingen, flesopeners of koffiemokken.

Voor elk wat wils

Heinen Delfts Blauw beschikt over meer dan 1.400 producten in de webshop, in uiteenlopende prijsklasses. Zo is er altijd wel een passend product voor elke gelegenheid te vinden. Bekijk hier ook alle producten met daarop een afbeelding van het schilderij Meisje met de parel, en kies jouw favoriet om cadeau te doen of om huis tentoon te stellen. Op werkdagen worden bestellingen diezelfde dag nog verzonden, mits ze voor 15:00 geplaatst zijn. Vanaf €75,- is verzenden helemaal gratis en indiend gewenst kunnen we de bestelling ook feestelijk inpakken in onze eigen Delfts blauwe pakpapier.