Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Tulpenvazen – Lente in huis met de tulpenvaas van Delfts blauw

Geschreven door Marita Op
Direct leverbaar
€ 129,-
Direct leverbaar
€ 129,-
Direct leverbaar
€ 54,95

De tijd voor tulpen is weer aangebroken en ook de speciale vazen mogen weer neergezet worden! Bij Heinen Delfts Blauw hebben we prachtige tulpenvazen die perfect zijn voor jouw bosje bloemen, maar kunnen ook prachtig neergezet worden als pronkstuk.

Deze vazen, met of zonder bloemen, staan perfect op een prominente plek. Ze hebben een Delfts blauwe beschildering en zorgen voor een echte eye-catcher. Ze zijn leuk voor op tafel als enkel item, maar ook om als groepje neer te zetten met wat kleinere vaasjes eromheen. Zo creëer je een mooie en vooral gezellige zithoek. 

Shop al onze tulpenvazen
We hebben het grootste assortiment in tulpenvazen. Bekijk ze allemaal en shop je favoriete kleuren! 

Tulpenvazen met een verhaal

Tulpenvazen waren vooral populair in de Gouden Eeuw. Na het overlijden van trendsetter Mary Stuart raakte de tulpenvaas even uit de mode. Maar gelukkig: tijden veranderen. Ouderwets wordt weer trendy, waardoor ook de tulpenvazen weer helemaal terug van weggeweest zijn! 

Tegenwoordig zien we ze in allerlei stijlen. Wij laten graag een stukje geschiedenis in onze producten terugkomen, maar dan wel op een moderne manier. Daarom hebben we de klassieke tulpenvazen een modern en strak uiterlijk gegeven! 

Tulpenvaas 3-delig Goud

Tulpenvazen zijn altijd al een echte blikvanger geweest maar deze goudkleurige versie is het absolute hoogtepunt van pracht en praal! De tulpenvaas bestaat uit drie lagen en heeft verschillende tuitjes waarin bloemen of kersttakken perfect gerangschikt kunnen worden.
Direct leverbaar
Bekijk product

Handgeschilderde tulpenvazen

Ben je meer op zoek naar een uniek item? Dan hebben we natuurlijk verschillende soorten tulpenvazen die door onze schilders zijn gemaakt. Een unieke vaas die niemand anders heeft! 

Zelfs Jorrit Heinen heeft zijn eigen collectie ontworpen. De Waterval collectie is geïnspireerd op water en de vrije bewegingen die de natuur altijd maakt. Laat je inspireren door het mooie verhaal en we weten zeker dat je niet uitgekeken raakt op deze mooie vazen. 

We zijn gek op natuur en de prachtige kleuren die je daar tegenkomt. Daarom hebben we ook nog de Nature collectie ontworpen. Ook deze collectie is volledig met de hand geschilderd, dus ieder item is écht uniek. Perfect voor als je een eye-catcher wil hebben in jouw interieur.

Maar uiteraard zijn deze tulpenvazen ook bij uitstek geschikt om cadeau te geven. Wil jij graag een bijzonder cadeau geven waar je indruk mee maakt? Dan zijn deze prachtige tulpenvazen precies wat je wil! 

Direct leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 99,95

De geschiedenis van de tulpenvaas

Wat vroeger een bloemenhouder met tuiten was, heet tegenwoordig een tulpenvaas. Tegenwoordig zijn tulpenvazen razend populair. Maar hoe zijn tulpenvazen eigenlijk ontstaan?

Men denkt altijd dat de tulpenvaas afkomstig is uit de tijd dat tulpen erg populair werden. Dit is echter niet waar, de tulpenvaas is nóg eerder ontstaan. In de tijd van koning Willem III en zijn vrouw Mary Stuart werden de eerste bloemenhouders met tuiten gemaakt. Prinses Mary Stuart had een passie voor deze tulpenvazen.

Mary Stuart hield ervan om verse bloemen in huis te halen en op tafel te zetten, zij bracht dit dan ook in de mode. Om haar bloemen neer te kunnen zetten in huis liet ze heel veel tulpenvazen bakken. De plateelbakkerij “de Griekse A” in Delft kreeg de opdracht om verschillende soorten vazen te maken.

De eerste soort vaas die deze plateelbakkerij maakte voor Mary Stuart was de piramidevormige tulpenvaas. Tot haar dood bleef Mary Stuart bestellingen plaatsen in Delft, waar toen 900 porseleinbakkers in 30 verschillende plateelbakkerijen voor haar werkten.

De tulpentrends van 2023

Tulpen blijven elk jaar populair. Toch is er elk jaar een verschillende trend voor tulpen, zo ook in 2023. We hebben ze natuurlijk voor je uitgezocht en de mooiste items voor je op een rijtje gezet! 

Mensen verlangen naar warmte, vertrouwen en vriendelijkheid. Deze gevoelens worden vaak geassocieerd met de kleuren zalmroze, oranje en verschillende tinten bruin. Accentkleuren zijn hierbij okergeel en lila. Deze kleuren tulpen zijn dé trend van 2021. Verlang jij naar harmonie en warmte in deze lentetijd? Maak een mooie combinatie van deze kleuren tulpen in een van onze tulpenvazen!

Nature Tulpenvaas 3-delig

Nature design by Heinen Delfts Blauw is ontworpen door Wilma Plaisier. Zij werd geïnspireerd door een 17e eeuws schilderij waar veel groen tinten in voor kwamen. Dit gecombineerd met haar liefde voor blauw, ontstond de combinatie van groen en blauw. Het bleek een prachtig samenspel. In het decor vind je vogels en vlinders die, naast het groen, ook weer verwijzen naar de natuur. Ook zijn er elementen uit de jugendstil in verwerkt.
Direct leverbaar
Bekijk product

Moderne tulpenvazen in verschillende kleuren

Naast de traditionele tulpenvazen verkoopt Heinen Delfts Blauw ook vele tulpenvazen met originele vormen en kleuren, erg modern! Zo kan je een ronde, vierkante of hartvormige tulpenvaas vinden, maar ook een 2-delige, 3-delige, 4-delige of zelfs 7-delige tulpenvaas!

Afhankelijk van wat jij zoekt, kunnen we ook een unieke vaas voor maken. Dat gebeurt vaak voor bijzondere gelegenheden, feesten of als cadeau voor bijvoorbeeld zakenrelaties. Alles is mogelijk! 

Hoe combineer je tulpen?

De tulp is de ultieme voorjaarsbloem en zorgt voor een vrolijk en opgewekt gevoel. Tulpen bestaan uit heel veel verschillende kleuren. Maar hoe kan je het beste deze vrolijke bloem combineren? Allereerst kan je ervoor kiezen om een combinatie te maken van veel verschillende kleuren.

Een combinatie van verschillende kleuren is vrolijk en uitbundig en zorgt ervoor dat de tulpenvaas nog veel beter tot zijn recht komt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om één soort kleur tulpen in je vaas te zetten. Dit geeft een rustiger effect.

Tulpen houden van koud water. Vul je tulpenvaas daarom met ongeveer 10cm koud water. Tulpen nemen water op met de hele stengel, het is dus niet nodig om de gehele vaas met water te vullen. Als je wil voorkomen dat de tulpen heel wild beginnen te groeien, kan je het beste alleen het water bijvullen als het écht nodig is.

Tulpen overleven het langst als ze op een zonluwe, tochtvrije plek staan. Zet je tulpen ook niet te dicht bij de verwarming of de fruitmand, hier kunnen tulpen slecht tegen. Bij aanschaf van je verse bosje tulpen kan je ze het beste een uurtje in het plastic/papieren omwikkeld laten staan in het water.

Dit zorgt ervoor dat de tulpen zich rechttrekken en vol water zuigen. Wil je voorkomen dat je tulpen gaan slaphangen? Prik dan met een naald een gaatje onderin de stengel, dit helpt! Met al deze tips ben jij helemaal klaar voor het tulpenseizoen. Wat gaat jouw favoriete kleur worden dit jaar?

Niet leverbaar
€ 197,95
Niet leverbaar
€ 99,95
Direct leverbaar
€ 99,95
Tulpenvaas XL Bloem met Stapelgekte vaas Bloem

XL Tulpenvazen

Hou je van echt opvallen? Dan is onze XL tulpenvaas wat voor jou! We hebben ze in verschillende kleuren en ze zijn ècht een statement in je woning. Geweldig om te combineren met kleurrijke bloemen en gegarandeerd dat het je een vrolijk gevoel geeft bij binnenkomst! 

Niet leverbaar
€ 199,-
Direct leverbaar
€ 199,-
Direct leverbaar
€ 199,-
Shop al onze tulpenvazen
We hebben het grootste assortiment in tulpenvazen. Bekijk ze allemaal en shop je favoriete kleuren! 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Delfts blauwe tegel Hond en Poes Heinen Delfts Blauw

Delfts blauwe tegeltjes

Een Delfts blauw tegeltje is hét ultieme Delfts blauw product. De tegeltjes met een mooie witte achtergrond en een diepblauwe decoratie zijn al honderden jaren populair. Ontdek de mooiste Delfts blauwe tegeltjes, met een heel traditioneel of juist een modern decor erop en hoe je deze tegeltjes in huis kunt gebruiken.
De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip Heinen Delfts Blauw

Grootste Delfts blauwe vazen van Nederland onthuld!

Dit zijn ze dan: de twee grootste Delfts blauwe vazen van Nederland! De twee handbeschilderde vazen van Heinen Delfts Blauw zijn afgelopen weekend onthuld op de International Ceramics Fair in de Chinese porseleinstad Jingdezhen.

Nieuw servies met dieren: PAAUW!

De pauw is een sierlijke vogel die vaak een inspiratiebron is voor prachtige kunstwerken. Op ons nieuwste PAAUW servies met dieren staat de pauw met zijn schitterende veren en bijzondere geschiedenis in het middelpunt. Een verrassende combinatie van Delfts blauw met groene accenten.