Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Heinen Delfts Blauw lanceert samen met Loes van Delft nieuwe wandbordencollectie

Geschreven door Annette O'Shea Op

Donderdag 1 december was de officiële lancering van de nieuwe collectie van Loes van Delft x Heinen Delfts Blauw. Speciaal voor het evenement was de Heinen Delfts Blauw winkel in het gebouw van de iconische Munttoren feestelijk aangekleed in de kleurrijke stijl van Loes van Delft. Loes signeerde ter plekke uitgebreid alle nieuw gekochte wandborden voor een grote groep aanwezige fans. Tegelijkertijd kon de collectie wandborden worden bewonderd onder het genot van een feestelijke cocktail met mini eetbare kunstwerken erin. Bij de opening overhandigde Jorrit Heinen, directeur van Heinen Delfts Blauw, Loes een uniek wandbord. Het wandbord Formidable is door meesterschilder Wilma Plaisier en Loes van Delft met de hand beschilderd op het hoofdkantoor en productielocatie van Heinen Delfts Blauw in Putten.

De stijl van Loes van Delft herken je aan een combinatie van eigenzinnige karakters, die op hun manier erg charmant en vertederend zijn, en kleurgebruik waar je vrolijk van wordt. Loes van Delft is afgestudeerd aan de St Lucas Art Academy in 2012. Inmiddels is haar werk verspreid over de wereld te bewonderen en exposeerde ze naast bekende namen als Banksy, Mr. Brainwash en Blek Le Rat. Haar bekendste personage is 'Pjipje'. Het figuurtje met één groot oog en één klein oog prijkt zelfs op de jas van Justin Bieber en gaat de hele wereld over. "Pjipje is wat ik groot wil maken. Een soort Mickey Mouse. Een beeld dat iedereen kent."

Heinen Delfts Blauw bewondert de kunstwerken van Loes al langere tijd en tegelijkertijd dacht zij er al vaker over na om eens ‘iets met Delfts blauw’ te doen, zo hebben de twee elkaar gevonden. De spetterende cartoonstijl van Loes en de traditionele Delfts blauwe schilderkunst van Heinen Delfts Blauw. Hoe breng je deze twee werelden samen? Een mooie uitdaging! De klassieke, traditionele Delfts blauwe schilderkunst en de funky cartoonstijl van Loes lijken op het eerste gezicht misschien geen match, maar… challenge accepted! Wanneer je twee tegenstrijdige, creatieve stromingen samenbrengt knalt er juist iets unieks uit voort. 

Het doel van Heinen Delfts Blauw is om Delfts blauw terug te laten keren in alle Nederlandse huishoudens op allerlei toffe, moderne en stijlvolle manieren die tegelijkertijd de traditie van het eeuwenoude ambacht in ere houden. Loes van Delft hoopt met haar kunst om kleur, vrolijkheid en speelsheid aan het leven toe te voegen. Loes haar uitbundige schilderstijl dwingt Heinen Delfts Blauw om buiten de traditionele Delfts blauwe kaders te werken, wat goed past bij het motto van het familiebedrijf: ‘creating new traditions’.

De collectie van Loes van Delft voor Heinen Delfts Blauw bestaat uit vijf wandborden. Twee wandborden zijn in Loes haar karakteristieke spetterende kleuren uitgebracht, de andere drie wandborden hebben de Delfts blauwe kleur. Op drie ontwerpen speelt Pjipje de hoofdrol, terwijl de andere twee borden ons kennis laten maken met nieuwe figuren. De welbekende schilderstijl van Loes wordt aangevuld met traditionele Delfts blauwe details, die verrassend goed samensmelten.

De nieuwe wandborden zijn vanaf vandaag verkrijgbaar op heinendelftsblauw.nl en in de winkels van Heinen Delfts Blauw in Amsterdam en Delft!

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Shop de leukste kerstcadeaus!

Kerst is de tijd van het jaar geworden waarin we aandacht geven aan de mensen van wie we houden. We willen samen zijn, samen eten, samen genieten en samen kerstcadeaus uitpakken. Ontdek met welk kerstcadeau jij jouw geliefde dit jaar kunt verrassen!

Hollands Tafelen

De tijd van gezellig samen zijn en lekker lang tafelen is weer aangebroken. Dit moment wordt nog feestelijker aan een mooi gedekte tafel!

Wandcirkel Delftse Bloemenpracht 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021!

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021! Deze ronde schilderijen voor aan de muur groeien razendsnel in populariteit en we zien dan ook steeds meer cirkels op de muur verschijnen.