Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Granny Chic met vintage vazen

Geschreven door Annette O'Shea Op
Granny Chic, dé woontrend voor mensen die anti-woontrends zijn. Deze tijdloze interieurstijl is een mooie mengeling van nostalgie en moderne woonaccessoires en groeit aan populariteit. Met Granny Chic creëer je een thuis waar een huiselijke gezelligheid heerst, met toch een paar vernieuwende elementen erin verwerkt voor een eigentijdse look. 
Direct leverbaar
€ 39,95
Direct leverbaar
€ 29,95
Direct leverbaar
€ 19,95

Gezellige, ouderwetse vazen

Ouderwets is lange tijd een negatief woord geweest, maar met de opkomst van de Granny Chic woonstijl krijgt het woord juist weer een positieve lading. En terecht, want ouderwetse woondecoraties weten als geen ander gezelligheid en huiselijkheid toe te voegen aan een interieur. Denk aan de ouderwetse vaas die vroeger bij je opa en oma op de tafel stond als een pronkstuk. Massaproductie zoals we die nu kennen bestond toen nog niet en zo'n ouderwetse vaas was een bezit dat gekoesterd werd. Kwaliteit en ambacht stonden waren ontzettend belangrijk en dat is ook de reden waarom deze oude vaas van oma nu nog steeds geliefd is. Er is veel liefde, tijd en aandacht in zo'n oude vaas gestoken en dat zie je er van af. Een vintage vaas herken je vaak aan de sierlijke details, ingewikkelde vormen en de rijke tierelantijntjes. Kwaliteit verliest zijn glans niet en juist zo'n vintage vaas voegt een vleugje huiselijkheid toe aan het moderne interieur van tegenwoordig die niet na te bootsen valt.

Direct leverbaar
€ 46,95
Direct leverbaar
€ 32,-
Direct leverbaar
€ 21,-

Decoreren met vintage vazen

De makkelijkste manier om de Granny Chic stijl in je huis door te voeren is door een paar vintage vazen neer te zetten. Het is natuurlijk hartstikke leuk om de rommelmarkten en de kringloopwinkels af te struinen, op zoek naar een schitterende vintage vaas. Met een beetje geluk kom je een authentieke vintage Chinese vaas vol exotische decoraties tegen of juist een solide vintage Duitse vaas met grote kleurvlakken, maar de populairste vintage vaas blijft toch de oude vaas in Delfts blauw. Zo'n handbeschilderde, porseleinen vaas verliest zijn waarde niet en zelfs op tweedehands verkoopplekken betaal je alsnog een flink bedrag voor zo'n oude vaas. Deze vintage vaas in blauw wordt tegenwoordig nog steeds op de authentieke manier gemaakt. In de aardewerkfabriek van Heinen Delfts Blauw worden de handbeschilderde Delfts blauwe vazen gemaakt zoals dit honderd jaar geleden ook gedaan werd. De klei wordt in een mal gegoten, met een sponsje wordt de vaas glad gemaakt en een meesterschilder in de Delfts blauwe schilderkunst decoreert de vaas. Zo kun je gemakkelijk de charme van een vintage vaas in huis halen, terwijl de vaas eigenlijk gloednieuw is net als toen je oma hem vol trots voor het eerst op haar eikenhouten tafel zette. 

Direct leverbaar
€ 195,-
Direct leverbaar
€ 849,-
Direct leverbaar
€ 529,-

Oude vaas in een nieuw jasje

Naast de traditionele vazen die al honderden jaren op dezelfde manier gemaakt worden, maken we ook oude vazen in een nieuw jasje. Dit is een leuke optie wanneer je wel de charme van een ouderwetse vaas zoekt, maar wanneer je toch iets moderns in huis wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vintage vaas voor tulpen, ook wel bekend als de piramidevaas of de tulpenvaas. Deze oude vaas is ooit bedacht voor Queen Mary die haar paleizen in Europa wilde vullen met verse bloemen en is gemaakt door de plateelbakkerijen in Delft, dé ultieme Delfts blauwe vintage vaas. De vorm van de vaas is door de eeuwen heen hetzelfde gebleven. Deze oude vaas bestaat uit meerdere lagen die op elkaar gestapeld worden en in een punt naar boven lopen. Van deze vintage vaas hebben we veel moderne varianten gemaakt, zoals je in de Stapelgekte collectie kunt zien. De stapelbare vaas bestaat nog steeds uit dezelfde vormen als de ouderwetse vaas, maar komt nu in allerlei moderne prints en kleuren. Een perfecte samensmelting van oud en nieuw. Of kies juist voor een vaas met een moderne, frisse print, maar in de vorm van een ouderwetse vaas. Hoe lekker retro is het als je een vintage grote vaas in de vorm van een melkbus op tafel kunt zetten. Of in de vorm van een 3D model vaas van het Meisje met de parel van meesterschilder Johannes Vermeer. Experimenteer met vazen met een moderne vorm en een ouderwetse decoratie of juist andersom; een vintage vorm en een moderne decoratie, om de charme van die oude, vintage vaas na te bootsen.

Direct leverbaar
€ 69,95
Niet leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 69,95

Vintage vaas met bloemenprints

Om de Granny Chic woonstijl in huis toe te voegen is het belangrijk om voor woonaccessoires met bloemenprintjes te kiezen. Bloemendecoraties zijn er in uiteenlopende stijlen dus met een beetje zoeken, vind je een mooi bloemenpatroon dat bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een vintage vaas met een all-over gedetailleerd bloemetjespatroon, of een ouderwetse vaas in de vorm van een melkbus met grote weelderige bloemen erop. De meeste Delfts blauwe vintage vazen hebben hun eigen iconische bloemendecoraties, waaraan je de hand van de echte meesterschilder kunt herkennen. Het duurt namelijk jaren voordat een Delfts blauw schilder deze schildertechniek in de vingers heeft zitten. Of ga voor een vintage grote vaas met pastelkleurige bloemen erop of houdt het simpel en kies voor een setje kleine vaasjes met één oranje tulp op de buik van de vaas. Voor welk soort bloemenpatroon je ook kiest, een vintage grote vaas met bloemen is het topstuk van de Granny Chic woonstijl.

Niet leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 39,95
Direct leverbaar
€ 99,95

Granny Chic vintage vazen

Een vintage vaas is het ideale pronkstuk voor een Granny Chic woonstijl, maar het is ook leuk om je oude vaas te combineren met typische Granny Chic woondecoraties voor aan de muur. Wanneer je aan Granny Chic denkt, denk je aan antieke kastjes en tafels, kaarsen, wollen stoffen en texturen en schattige dieren als poezen en vogeltjes. Laat de stijl van je vintage vaas doorvloeien op de muren met leuke Delfts blauwe wandborden van dierenportretten zoals katten, lammetjes en konijntjes. Ook onze Bosvogel collectie vol kwetterende, bontgekleurde vogeltjes past uitstekend bij deze huiselijke, gezellige woonstijl. Bij deze tijdloze wooninrichting hoort ook een bonte combinatie van kleur in huis, dus wees niet al te voorzichtig en koop gewoon die opvallende vintage oranje glazen vaas. Combineer het gekleurde glas met een vintage blauwe vaas en een paar traditionele Delfts blauwe kandelaren in verschillende formaten voor een georganiseerd, knus rommeltje.

Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 32,95

DO's & DON'TS met vintage vazen

Granny Chic wordt ook wel de Jackie O onder de interieurs genoemd, naar de stijlvolle vrouw van voormalig president Kennedy. In dit interieur combineer je de eclectische woonstijl met de shabby chich woonstijl, waarin vooral veel persoonlijke elementen naar voren komen. De interieurdesigners van The Spruce geven een paar handige tips om deze stijl naar jouw eigen huis te vertalen:

JA: Maak het gezellig! Voeg gebreide kleden, lappendekens en kussens met franjes toe aan je interieur. Denk ook aan oude vazen met veel ornamenten en details erop of vintage vazen met bloemetjespatronen

NEE: Blijf weg van koude materialen, zoals industriële wandplanken en stalen kaarsenhouders.

JA: Kies klassieke elementen, zoals kristallen kroonluchters, kroonlijsten en een vintage Chinese vaas vol rijke exotische kleuren.

NEE: Pas op voor trendgevoelige gekleurde vazen, maar kies wél voor een ouderwetse vaas in een tijdloze kleur die honderd jaar geleden al mooi was en over honderd jaar nog steeds overal bij past.

JA: Maximalistisch mag! Gooi die grote leren oorfauteuil maar vol met gezellige kussentjes om lekker in weg te zakken met een goed boek. Laat geen enkel oppervlak leeg maar vul elke hoek met een mooie vintage vaas, antieke boeken of bronzen miniatuurbeeldjes.

NEE: Blijf niet hangen bij maar één of twee kleuren in je interieur en drie saaie beige kussens op je bank. Vul de ruimte met verschillende kleuren die prettig in elkaar overvloeien en af en toe voor een scherp contrast zorgen.

JA: Voeg handgemaakte woondecoraties met een verhaal toe. Denk aan de ouderwetse vaas die je van oma gekregen hebt, die vintage grote vaas die je op de rommelmarkt vond voor een euro of die handgemaakte vintage vaas die je zelf hebt laten beschilderen door een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw.

NEE: Vermijd massaproductie vazen en andere woondecoraties waarvan er duizenden in de winkels liggen.

Vazen in vintage stijl
Op zoek naar een mooie nieuwe vaas, die lijkt op de stijlvolle ouderwetse vazen van vroeger? Bekijk dan eens de handbeschilderde collectie Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw. Deze tijdloze, klassieke vazen worden al ruim vierhonderd jaar op dezelfde, ambachtelijke wijze gemaakt. Je vindt ze zelfs terug op de achtergrond in schilderijen van oud-Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Een vintage vaas in de kringloopwinkel vinden is een kwestie van geluk hebben, maar in onze webshop heb je keuze uit talloze tijdloze modellen die geïnspireerd zijn op de vintage vazen van vroeger. De vazen hebben dezelfde hoogstaande kwaliteit, zijn met de hand gemaakt en beschilderd in Nederland en hebben dezelfde vormen als de oude vaas van vroeger, maar dan met een frisse, moderne decoratie erop. Of kies juist voor een vintage vaas met een ouderwetse decoratie erop, maar in een moderne vorm. Kun je niet vinden wat je zoekt, dan helpt onze klantenservice je graag. Ook wanneer je een bijzonder erfstuk zoals een oude vaas zou willen nabestellen is het misschien zelfs mogelijk om onze meesterschilders een oude vaas na te laten maken door de decoraties van de oude vaas na te schilderen op een nieuwe vaas.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Gedekte tafel met delfts blauw Servies Oranje Tulp Heinen Delfts Blauw

Oranje Tulp servies: zet de lente op tafel!

Ontdek het nieuwste servies van Heinen Delfts Blauw. De Oranje Tulp collectie is een prachtig handbeschilderd Delfts blauw servies waarmee je de lente in huis haalt.
Delfts blauwe tegel Hond en Poes Heinen Delfts Blauw

Delfts blauwe tegeltjes

Een Delfts blauw tegeltje is hét ultieme Delfts blauw product. De tegeltjes met een mooie witte achtergrond en een diepblauwe decoratie zijn al honderden jaren populair. Ontdek de mooiste Delfts blauwe tegeltjes, met een heel traditioneel of juist een modern decor erop en hoe je deze tegeltjes in huis kunt gebruiken.

Avondbloem servies: zwoele bloementuin op je bord

Geniet van de zwoele, lange avonden met heerlijk eten, goed gezelschap en een sfeervol servies. Avondbloem is een servies met een minimalistische vormgeving en een verstild design. De weelderige bloemen hebben de kleur van Delfts blauwe verf vóórdat deze de oven in gaat. De zwart-grijze tinten worden aangevuld met goudaccenten en doen denken aan een bloementuin wanneer de avond valt.