Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Delfts blauwe tegel Hond en Poes Heinen Delfts Blauw

Delfts blauwe tegeltjes

Geschreven door Annette O'Shea Op
Een Delfts blauw tegeltje is hét ultieme Delfts blauw product. De tegeltjes met een mooie witte achtergrond en een diepblauwe decoratie zijn al honderden jaren populair. Ontdek de mooiste Delfts blauwe tegeltjes, met een heel traditioneel of juist een modern decor erop en hoe je deze tegeltjes in huis kunt gebruiken.
Delfts blauwe tegel Bloem Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 9,95

Delfts blauwe tegels in huis

In Nederland is de tegeltjeswijsheid een begrip op zich. Een leuke spreuk, een wijsheid van grootmoeder of een ludiek doordenkertje... het is heel Nederlands om zo'n tegeltje op het toilet te hebben. Het Delfts blauwe tegeltje wordt al sinds de 17e eeuw gemaakt en die productie is nooit meer gestopt. Bij Heinen Delfts Blauw zijn we ook dol op Delfts blauwe tegeltjes, dus daarom blijven we voortdurend nieuwe ontwerpen maken. Handgeschilderd of gedrukt door middel van een transfer, we hebben Delfts blauwe tegeltjes in allerlei prijsklasses. 

Delfts blauw tegeltje als cadeau

Het is ook een oer-Hollandse traditie om een Delfts blauw tegeltje cadeau te geven. Bij een bijzondere gebeurtenis, zoals een geboorte of een huwelijk, was het heel gewoon om een handgeschilderd Delfts blauw wandbord of tegeltje te laten maken. Hier stonden dan de namen van het bruidspaar of het pasgeboren baby'tje en de bijzondere datum op vermeldt. Om deze tedere traditie in ere te houden, maken we ook nog steeds in opdracht deze handgeschilderde trouwtegeltjes en geboortetegeltjes. Ook is het mogelijk om een handgeschilderd tegeltje met een eigen ontwerp te laten maken.

Workshop schilder je eigen tegel  Heinen Delfts Blauw
Direct leverbaar
€ 119,-
Direct leverbaar
€ 119,-
Direct leverbaar
€ 119,-

Muur decoreren met Delfts blauwe tegels

Onze Delfts blauwe tegels zijn ook geschikt om je muur mee te betegelen. Je kan ervoor kiezen om af en toe een Delfts blauw tegeltje terug te laten komen in de tegelwand, maar je kan ook kiezen voor een complete wand van Delfts blauwe tegeltjes. Zo maken we ook maatwerkopdrachten voor klanten die een complete muurschildering willen hebben op oud-Hollandse tegeltjes. Van hele traditionele onderwerpen zoals schepen op zee of molens aan de waterkant, tot leuke speelse tegeltjes met dieren of bloemen erop.

Niet leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Direct leverbaar
€ 9,95
Bekijk alle Delfts blauwe tegeltjes

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Binnenkijken bij de keramisch specialist

Het maken van Delfts blauw aardewerk is een proces wat in de afgelopen vierhonderd jaar nauwelijks veranderd is. Kom binnenkijken in het atelier van Heinen Delfts Blauw waar nog op authentieke wijze Delfts blauw aardewerk wordt gemaakt. Loop stap voor stap mee met onze keramisch specialisten en ontdek hoeveel mensen een Delfts blauwe vaas in handen hebben gehad, voordat deze in de winkel staat. 
Handbeschilderde tulpenvazen en grote vaas met verse bloemen van Heinen Delfts Blauw in het Intercontinental

Delfts blauwe woontrends met koninklijke allure

De diep blauwe kleur van Delfts blauw aardewerk heeft een koninklijke uitstraling en heeft bewezen tijdloos te zijn. Dit komt ook terug in de stijling van LM Flower Fashion Productions die het imposante InterContinental Amstel Amsterdam hotel heeft ingericht met Delfts blauwe vazen van Heinen Delfts Blauw.

De grootste delfts blauwe vaas wordt in de stad jingdezhen met de hand gedraaid voor Heinen Delfts Blauw

De grootste Delfts blauwe vaas van Nederland!

Heinen Delfts Blauw maakt de grootste Delfts blauwe vazen van Nederland. De twee imposante vazen van ruim drie meter hoog worden tentoongesteld op de Jingdezhen International Ceramics Fair in China en maken daarna een bijzondere reis naar Nederland. De vazen stappen daarmee in de voetsporen van de eeuwenoude porseleinroute van de Verenigde Oost-Indische Compagnie naar Nederland.