Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!
Handbeschilderde Blu Halo lamp Jacob de Baan by Heinen Delfts Blauw

Blu Halo lamp op Galerie Sille zomerexpositie

Geschreven door Martijn Op

De Blu Halo lamp van Heinen Delfts Blauw en Jacob de Baan staat op de zomerexpositie van Galerie Sille. De kunstgalerie in Oudewater heeft deze zomer gekozen voor het thema 'Delfts blauw' en heeft 45 pronkstukken geselecteerd uit ruim 200 inzendingen, waaronder onze Blu Halo lamp.

Elke zomer organiseert Galerie Sille een expositie met een thema. Dit jaar is het thema 'Delfts blauw', iets wat Heinen Delfts Blauw natuurlijk op het lijf geschreven is. En dat blijkt! Uit de honderden inzendingen van kunstenaars uit het hele land, zijn 45 items geselecteerd voor de expositie, waaronder onze Blu Halo lamp van designer Jacob de Baan.

Jacob de Baan heeft een passie voor licht en de waarneming van licht door het menselijke oog. Voor Heinen Delfts Blauw ontwierp deze befaamde designer de verlichtingsserie Blu Halo, geïnspireerd op de witte gaten in het universum. De serie kenmerkt zich door de ronde, gesloten vorm, de holle binnenzijde en het witte ronde gat in het midden. Jacob: “De rondgetrokken trompetvorm zorgt voor een vrije lichtspreiding, naar zowel de bovenkant als de onderkant. Hierdoor lijkt de lamp te zweven en oogt de lamp lichtdoorlatend. De reflectie op de muur geeft het eclipsvormige effect van de ondergaande zon of van een kampvuur.”

De expositie met werken van verschillende kunstenaars is tot en met eind augustus te zien in Galerie Sille in Oudewater.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Dieren beeldjes voor in huis

Vrolijk je interieur op met leuke beeldjes van dieren in Delfts blauw. Het is door de jaren heen heel normaal geworden om een leuk beeldje van een hond, kat of zelfs een dodo neer te zetten als decoratiestuk, maar eigenlijk zit er een diepere betekenis achter deze interieurtrend. Benieuwd wat dat is en welk beeldje van een dier bij jou thuis past? We zetten het voor je op een rijtje!
Delfts blauwe borden meisje met de parel en molen, fiets vazen, kussenhoezen,3 -delige  tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw gepresenteerd op trendz

Beurs TrendZ een groot succes

De living & lifestyle beurs Trendz is weer achter de rug en het was een groot succes. Onze Delfts blauwe producten zijn goed in de smaak gevallen, wat betekent dat we er volgende keer weer bij zijn! 

Delfts blauw beeld als aandenken Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Een historisch moment. De koning die excuses maakt voor het slavernijverleden van Nederland. Op zijn jas zit een speldje van een Kabra masker, een Afrikaans vooroudermasker, met Delfts blauwe decoratie. Ook hebben de koning en koningin een klein beeldje met hetzelfde ontwerp gekregen. Een porseleinen zoutvaatje met het Kabra masker, dat samensmelt met het onderstel van een 17e eeuws Delfts blauwe dekselvaas. Hét aandenken voor het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.