Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Handbeschilderde Blu Halo lamp Jacob de Baan by Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw nieuw design: Blu Halo

Geschreven door Martijn Op

 

“Blu Halo verlengt de dag en werkt rustgevend”

Jacob de Baan, ontwerper van de verlichtingsserie Blu Halo:

Jacob de Baan heeft een passie voor licht en de waarneming van licht door het menselijk oog. Voor Heinen Delfts Blauw ontwierp deze befaamde designer de verlichtingsserie Blu Halo, geïnspireerd op de witte gaten in het universum. Er zijn drie maatvoeringen, die zowel staand op de tafel als aan de wand toepasbaar zijn. De Blu Halo-serie is verkrijgbaar in Delfts blauw, Delfts wit en goud.

Jacob licht zijn ontwerp toe: “De serie kenmerkt zich door de ronde, gesloten vorm, de holle binnenzijde en het witte ronde gat in het midden. “De rondgetrokken trompetvorm zorgt voor een vrije lichtspreiding, naar zowel de bovenkant als de onderkant. Dit principe is vergelijkbaar met de witte gaten in het universum, die alle materie die in de buurt komt, de ruimte inschieten. Door dit lichteffect lijkt de lamp te zweven en oogt de lamp lichtdoorlatend. De reflectie op de muur geeft het eclipsvormige effect van de ondergaande zon of van een kampvuur. De Blu Halo verlengt de dag en werkt rustgevend.”

Sfeervol design- en kleureffect

Bij de Delftsblauwe uitvoering liggen de bloemetjes en blaadjes tot in de lamp gedrapeerd. “Samen met meesterschilder Wilma Plaisier van Heinen Delfts Blauw onderzocht ik tot hoever de blaadjes naar binnen moesten vallen. Dat geeft een sfeervol effect: de kleur blauw wordt nog intenser, het oranje nog kleurrijker. Het zijn complementaire kleuren, net als blauw en goud. Niet alleen de vorm zorgt dus voor een mooie kleurspreiding, ook de kleurstellingen van de lamp zelf.”

Veel precisie en ontwikkeling

Volgens Jacob vergde het ontwerpen van de Blu Halo veel precisie en ontwikkeling. “Tijdens het proces heb ik er veel lichttechnici naar laten kijken. Ook voor de technici van Heinen Delfts Blauw was het een flinke uitdaging om de uiteindelijke vorm te creëren. Dat bleek technisch nogal complex. We hadden hierover veel overleg. Met resultaat, want de lamp biedt het lichteffect dat ik voor ogen had.”

Jacob de Baan ontwerpt lampen voor internationale lichtmerken zoals Philips, DARK en New Duivendrecht. Sommige ontwerpen bieden een koel licht dat van bovenaf komt, voor werkomgevingen en scholen. Andere geven oranje-rood licht en lager licht, voor ontspanning en reflectie. Zijn ontwerpen worden tentoongesteld in musea over de hele wereld. 

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Feestweek aankomst grootste Delfts blauwe vazen!

Over een paar weken arriveren de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld in Nederland. Dat vieren we uitgebreid met een gezellige feestweek vol leuke activiteiten. Ben jij er ook bij?

De mooiste woonstijlen van 2024

De nieuwste interieurtrends van 2024 vliegen je om de oren. Het jaar is goed en wel begonnen en de lente is dé periode om je huis nieuw leven in te blazen. Hier laten we je de mooiste woonstijlen van 2024 op een rijtje zien.
Delfts blauwe miniatuur diertjes konijn,tekkel,vis,zwaan.olifant,husky,muis,stokstaartje van Heinen Delfts Blauw

Dierendag: ontmoet onze leuke miniatuurdieren!

Speciaal voor dierendag zetten we de miniatuurdieren van Heinen Delfts Blauw in het zonnetje! Leuke diertjes uit alle hoeken van de wereld in een Delfts blauw kleurtje, zoals olifantjes, kangeroes, katjes, kikkertjes en zelfs stokstaartjes. Schattig om te zien en met een handbeschilderd detail. Spaar ze allemaal!