Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Delfts blauwe wandborden

De wandborden van Heinen Delfts Blauw komen in alle soorten en maten. Van klassieke prints tot moderne schilderingen. Met deze bordjes aan de muur heb je de perfecte wanddecoratie voor het hele huis! 
De wandborden van Heinen Delfts Blauw komen in alle soorten en maten. Van klassieke prints tot moderne schilderingen. Met deze bordjes aan de muur heb je de perfecte wanddecoratie voor het hele huis! 
Wandborden bloemen Gouden Eeuw Heinen Delfts Blauw

Wandborden met de Gouden Eeuw

Delfts blauwe wandborden worden al eeuwenlang gebruikt als een waardevol decoratiestuk. Meestal worden ze aan de muur gehangen of op de kast of schouw tentoongesteld, maar deze oud-Hollandse traditie is een beetje uit de moderne huishoudens verdwenen. Er is door de jaren heen natuurlijk wel wat veranderd op het gebied van interieur en styling en daarom maken we bij Heinen Delfts Blauw wandborden die klassiek en tijdloos zijn, maar ook wandborden die trendy, humoristisch en modern zijn. Met als gevolg dat de decoratieve wandborden uit onze collectie hipper dan ooit zijn en terug zijn te vinden in talloze huishoudens wereldwijd. Bekijk de grote collectie wandborden en word ook compleet verliefd op deze populaire ronde woondecoratie.

Wandborden Tropische Vogels, Vlinders Heinen Delfts Blauw

Moderne bordjes aan de muur

De muren van je leefruimte zijn sfeerbepalend. Geef je ze een gewaagde kleur, een neutraal behangetje of hang je er een schitterend kunstwerk aan. Alles wat je met je muur doet heeft direct een grote invloed op de sfeer van de ruimte. Denk daarom goed na welk effect je wil bereiken wanneer je begint met het decoreren van je muren. Het gebruiken van ronde vormen in huis is een trendy woonstijl, maar eigenlijk wordt deze tijdloze vorm door elke generatie opnieuw uitgevonden. Daar vallen de wandborden van Heinen Delfts Blauw ook onder. Onze slogan is niet voor niets ‘creating new traditions’ en dat zie je terug in onze uitgebreide collectie wandborden die niet alleen bestaan uit typische Hollandse vergezichten en molens, maar ook uit dieren met menselijke trekjes, weelderige stillevens en vrolijke flierefluiters.

 

Delfts blauwe wandborden

Direct leverbaar
€ 49,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 17,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Wandborden zijn terug van weggeweest

Ronde decoratiestukken aan de muren hangen is weer helemaal terug van weggeweest. Opeens zie je het terug in alle woonmagazines, van ronde cirkels op de muur geschilderd tot ronde foto’s aan toe. De collecties wandborden van Heinen Delfts Blauw sluiten perfect aan op deze populaire woontrend. De collecties bestaan uit verschillende stijlen, van fantasierijke dieren in mensenkleren tot prachtige stillevens van grote Hollandse meesters die rechtstreeks uit het museum komen. Binnen deze collecties kun je zelf spelen met de verschillende patronen om een uniek effect te creëren die helemaal naar jouw wens is. Laat de ronde vormen terugkomen in de rest van je interieur door bijvoorbeeld ronde kussens op de bank te leggen en ronde koffietafeltjes neer te zetten en je wandbord wordt een bijzondere sfeermaker in je woning.

Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Vlinders, Melkmeisje Heinen Delfts Blauw

Grote wandborden voor een statement

De collecties wandborden van Heinen Delfts Blauw bestaan uit verschillende stijlen, van traditioneel tot modern. Toch hebben we er ook rekening mee gehouden dat borden uit verschillende collecties onderling ook bij elkaar moeten passen. Combineer bijvoorbeeld een prachtig oud-Hollands landschap met een modern wandbord van porselein waar bontgekleurde vogels vrolijk dartelen in een Delfts blauwe jungle. Of hang het antieke wandbord van een ver familielid eindelijk aan de muur door het te combineren met komische dieren met menselijke trekjes. Zo blaas je een antiek erfstuk weer nieuw leven in. Dankzij de Delfts blauwe details passen al onze wandborden bij elkaar en ze passen net zo mooi naast een wandbord van een paar generaties geleden.

Wandborden om te mixen

Direct leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 69,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 23,95
Direct leverbaar
€ 31,95
Direct leverbaar
€ 42,95
Direct leverbaar
€ 69,95
Wandborden Adelaar set van 3 aan de muur slaapkamer Heinen Delfts Blauw
Wandborden aan de muur Vogels, Vlinders Heinen Delfts Blauw
Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Vlinders Heinen Delfts Blauw
Wandborden aan de muur Vlinders Heinen Delfts Blauw
Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Melkmeisje Heinen Delfts Blauw
Wandborden Bloemen, Pelikaan, Zwaan en Koolmees Heinen Delfts Blauw
Wandborden Tropische Vogels, Vlinders Heinen Delfts Blauw
Wandborden aan de muur Bloemen stilleven, Vlinders, Melkmeisje Heinen Delfts Blauw
Vogel borden aan de muur

Hippe wandborden aan de muur vol kleur

Traditionele ronde wandborden zijn vooral Delfts blauw en wit of polychroom geschilderd op porselein. Met onze nieuwste collecties wandborden gaan we een gewaagde stap verder. We hebben de antieke kleuren die bij de Chinese schilderkunst Imari gebruikt werd, toegepast op onze moderne wandborden. Dit geeft een spetterende en harmonieuze zee van hippe kleuren als ijzerrood, junglegroen en zelfs goud. Dit combineert schitterend met tropische taferelen vol papegaaien, kaketoes en luipaarden, maar ook met weelderige bloemen en insecten. Ook zie je veel roze en oranje terug, met name in de bekende stillevens uit Nederlands’ grootste musea.

Borden Gouden Eeuw groot en klein aan de muur Heinen Delfts Blauw

Oude meesterschilders aan de muur

Een andere collectie porseleinen wandborden die barst van de kleuren is onze museumcollectie. Deze werken van oud-Hollandse meesterschilders uit de Gouden Eeuw zijn wereldwijd bekend en worden door miljoenen mensen bewonderd in grote musea als het Rijksmuseum en het Van Gogh museum. Wij vinden het daarom hoog tijd worden dat iedereen thuis ook kan genieten van deze schitterende werken en de ongelooflijke details van dichtbij kunnen ontdekken. Op onze wandborden vind je beroemde werken terug van schilders als Johannes Vermeer, Vincent van Gogh en Hendrick Avercamp. Klassieke werken waar je niet op uitgekeken raakt en dankzij de Delfts blauwe details die we hebben toegevoegd, sluiten ze mooi aan bij andere Delfts blauwe decoratiestukken en de populaire woonstijlen van nu. Kijk bijvoorbeeld naar het porseleinen wandbord met daarop het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Op de achtergrond zie je nu heel subtiel een Delfts blauwe kan met bloemen erin staan. Geschilderd met een knipoog door onze eigen meesterschilders van de Delfts blauwe schilderkunst. In het schilderij Amandelbloesem van Vincent van Gogh zitten nu een paar vrolijke bosvogels op de welbekende takken uit te rusten van hun vlucht. Vanaf het wandbord kijken ze nieuwsgierig de kamer rond. Een beeld waar je altijd vrolijk van wordt.

Wandborden in de keuken

Wie op zoek is naar unieke decoratie voor in de keuken of in een restaurant zit goed bij onze collectie zeedieren. Deze wandborden zijn opvallend modern dankzij de speelse Delfts blauwe streken van de penselen. Het lijkt soms haast op een aquarel. In deze collectie kom je geen traditionele Delfts blauwe slagblaadjes of ossenkopjes tegen, maar vloeiende lijnen en overheerlijke zeedieren die letterlijk op je bord zijn belandt. De school vissen lijkt eindeloos door te zwemmen terwijl de octopus gevaarlijk zijn lange tentakels heen en weer kronkelt. Het kleine zeepaardje kijkt onschuldig toe, terwijl de kreeft rustig op het bord blijft liggen. Het gebruik van functioneel wit geeft de borden een moderne en frisse uitstraling die elke keuken iets bijzonders geeft. Vooral de set van drie wandborden die samen een grote Delfts blauwe vis vormen is een geweldig decoratiestuk voor aan de keukenmuur.

Zeedieren collectie

Direct leverbaar
€ 32,95
Direct leverbaar
€ 17,95
Direct leverbaar
€ 32,95
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 97,-

Een wandbord ophangen aan de muur

De wandborden van Heinen Delfts Blauw zijn uitermate geschikt als muurdecoratie. De wandborden zijn allemaal gemaakt van hoogwaardige kwaliteit porselein of keramiek en komen met hun eigen ophangsysteem. Zo zitten er aan de achterkant van het wandbord kleine gaatjes waardoor het bijgeleverde stuk draad past, zodat het gemakkelijk aan de muur bevestigd kan worden. Sommige wandborden vormen samen een grotere afbeelding en dan is het makkelijker om een ander soort ophangsysteem te gebruiken waardoor de wandborden altijd op exact dezelfde hoogte en afstand van elkaar hangen. Zet je de wandborden liever ergens neer dan dat je ze ophangt aan de muur, dan hebben we daar ook speciale systemen voor. De doorzichtige standaard zorgt ervoor dat het wandbord goed tot zijn recht komt en stevig en veilig op de kast of tafel staat. Ook op deze manier is het mogelijk om meerdere wandborden met elkaar te combineren en ze in een groepje speels door en naast elkaar heen te zetten.

Delfts blauwe wandborden mix 3 dieren set van 5 aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Ronde wandborden voor een speels effect

De ronde vorm van een wandbord brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Tot nu toe zagen we vooral veel fotowanden terug in interieurs die bestonden uit vierkante of rechthoekige foto’s, frames of schilderijen. Veel hokjes, hoeken en vakjes. Wanneer je een rond wandbord als muurdecoratie gebruikt worden de mogelijkheden opeens eindeloos. Hang wandborden van verschillende afmetingen kriskras door elkaar voor een speels effect of hang ze in een rechte lijn naast of onder elkaar. Of kies ervoor om een wandbord uit te lichten als de eye-catcher van de ruimte door hem centraal en alleen op te hangen, ondersteund door een grote geschilderde cirkel op de achtergrond. Laat je creativiteit lekker borrelen en ga aan de slag met je favoriete wandborden om er een schitterende statement muur mee te maken.

Katten drieluik handgeschilderd op wandborden van Heinen Delfts Blauw

Handbeschilderde wandborden

Zoveel verschillende woonstijlen als er zijn, zoveel verschillende wandborden hebben wij in onze collectie. Naast de moderne collecties wandborden van porselein of keramiek, maken we ook nog steeds de traditionele handbeschilderde wandborden. Een kundige stukje ambachtswerk op materiaal dat onvergeeflijk is. Een kleine foute penseelstreek van de meesterschilder en alles moet opnieuw gemaakt worden. Van het gieten van de klei tot aan het schilderen van de gedetailleerde patronen. Deze handbeschilderde wandborden kunnen ook helemaal naar wens vormgegeven worden. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere locatie, datum of gebeurtenis die je graag vereeuwigd zou willen zien. Onze meesterschilders draaien er hun hand niet voor om en jij hebt een uniek en onvergetelijk stuk vakwerk in huis.

Wandbord van porselein als cadeau - leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen.

Een handgemaakt wandbord van Heinen Delfts Blauw kan helemaal naar wens vormgegeven en gemaakt worden. Zo zijn onze maatwerkborden geliefde huwelijksgeschenken, kraamcadeau’s of zelfs zakelijke relatiegeschenken met bedrijfslogo’s of bijzondere jubilea erop. Een handbeschilderd geboortebord met daarop een schattig wiegje en de naam, datum en tijd van de pasgeboren baby erop is een cadeau wat nog vele jaren gekoesterd wordt en trots aan de muur van de babykamer pronkt. Net als het vieren van een bijzonder huwelijksjubileum of als bedankje na jaren trouwe dienst. Deze wandborden zijn gemaakt om als dierbare herinnering aan de muur gehangen te worden, zodat ze altijd aanwezig zijn zonder een overheersende indruk te maken.

Delfts blauwe wandborden aan de muur woonkamer Aan de kust Heinen Delfts Blauw

Wandborden van porselein of keramiek?

De meeste wandborden in onze collectie zijn gemaakt van hoogwaardig, stralend wit porselein. Porselein wordt op hele hoge temperaturen gebakken en is uitermate sterk. Dit betekent dat de wandborden een leven lang mee kunnen gaan en hun schoonheid blijven behouden. Ook de borden die gemaakt zijn van keramiek zijn van een hoge kwaliteit, maar keramiek blijft altijd iets kwetsbaarder dan porselein. Bij Heinen Delfts Blauw mengen wij onze eigen klei direct van onze zorgvuldig gekozen grondstoffen zodat we altijd een hoge kwaliteit van onze producten kunnen garanderen. We werken met de beste keramisch technici van Nederland om deze kwaliteit te bereiken en te behouden. Het doel is om een wandbord te maken waar nog generaties lang van genoten kan worden.

Wandbord met molen aan de muur en grachtenpanden op een plank Heinen Delfts Blauw

Ronde wandborden en appliques

Het merendeel van onze wandborden is rond, maar we hebben ook een aantal wandborden in de collectie met een andere vorm. Vierkant, rechthoekig of andere sierlijke vormen. Deze wandborden worden ook wel appliques genoemd. Net als de ronde wandborden zijn ze gemaakt als muurdecoratie en komen ze allemaal met hun eigen ophangsysteem aan de achterkant van het bord. De appliques hebben over het algemeen een meer traditionele uitstraling, waarop weilanden, vissersbootjes en molens centraal staan. De moderne appliques laten een strakke rij grachtenpanden zien met fietsen ervoor, zoals de bruisende hoofdstad er vandaag de dag uitziet. Ook deze andere vormen wandborden combineren leuk met de ronde wandborden.

Complete wandborden sets

Kortom, de wereld van de decoratieve wandborden is eindeloos. Verken onze talloze collecties wandborden om erachter te komen welke stijl het beste bij jouw inrichting past en combineer er lustig op los. Mocht je er moeite mee hebben om leuke combinaties wandborden te maken, dan hebben we het extra makkelijk voor je gemaakt. We bieden namelijk ook setjes wandborden aan met elk een eigen thema en kleurstelling. Zo weet je zeker dat je iets hebt wat perfect bij elkaar past. Natuurlijk kun je deze setjes wandborden naar hartelust uitbreiden en aanvullen of mocht je zelf nog een idee voor een ontwerp hebben, dan kunnen onze meesterschilders dit voor je op een maatwerkbord schilderen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden, we helpen je graag om je huis in te richten naar jouw smaak.

Exclusief online
Direct leverbaar
€ 138,95
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 106,-
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 152,-
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 135,-
Exclusief online
Niet leverbaar
€ 126,-
Exclusief online
Direct leverbaar
€ 106,-
Direct leverbaar
€ 78,50
Direct leverbaar
€ 87,95

Lees meer over wandborden

Katten drieluik handgeschilderd op wandborden van Heinen Delfts Blauw

The making of: Handgeschilderde dierportretten

We nemen je mee in hoe we deze lijn hebben ontworpen en ontwikkeld. Van het tekenen tot aan het schilderen, ben jij ook benieuwd naar deze prachtige dierportretten? Bekijk hoe we ze maakten!  
Bekijk blog
Wandcirkel Delftse Bloemenpracht 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021!

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021! Deze ronde schilderijen voor aan de muur groeien razendsnel in populariteit en we zien dan ook steeds meer cirkels op de muur verschijnen. 
Bekijk blog
Drie handgeschilderde wandborden met boerderijdieren.

Nieuw: wandborden met dierportretten

Bijna iedereen heeft wel een huisdier. Van konijnen tot honden, katten en koeien. Op deze nieuwe reeks wandborden hebben we bijzondere dierportretten geschilderd. Fleur de muur op met deze gezellige dieren! 
Bekijk blog