Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Pick it, mix it, stack it!

Stapel nu je eigen unieke tulpenvaas! Stapel hippe kleurencombinaties, printjes of glanzende elementen op elkaar en creëer een vaas die helemaal bij jou past. Laat de Stapelgekte maar losbarsten!

Shop onze pre-build stapelgekte vazen

Limited edition: Mondriaan

2022 is het jaar waarin 'Mondriaan 150' gevierd wordt. Een doorlopend evenement waarbij de 150ste geboortedag van deze opvallende, Nederlandse kunstenaar herdacht wordt. Kunstenaars en culturele instellingen kregen de uitdaging mee: ontwikkel nieuwe producties die geïnspireerd zijn op Mondriaan.

Onze bijdrage is dit limited edition Mondriaan element voor de Stapelgekte vaas. 'Er zijn niet veel kunstenaars die zichzelf zo vaak opnieuw hebben uitgevonden als Mondriaan. Tot aan het einde van zijn leven bleef hij zich vernieuwen.' Daar kunnen wij ons bij Heinen Delfts Blauw helemaal in vinden!

 

 

Lees hier alles over de oerhollandse parel!

Handbeschilderde 3-delige tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Iconisch Delfts blauw: de piramide tulpenvaas!

De piramidevaas is de meest iconische Delfts blauwe vaas ooit gemaakt! Bij Heinen Delfts Blauw hebben we deze statige vaas in allerlei kleuren en formaten zodat ook jij je huis kunt vullen met een ware bloemenzee.
Bekijk blog
Delfts blauwe 3-delige Tulpenvaas bloemmotief Heinen Delfts Blauw

Bloemschikken in een 3-delige tulpenvaas. Hoe werkt dat?

Het schikken van een 3-delige tulpenvaas lijkt wellicht ingewikkelder dan het is. Wij laten zien hoe je hem het mooist presenteert! 
Bekijk blog

Tulpenvazen – Lente in huis met de tulpenvaas van Delfts blauw

De tijd voor tulpen is weer aangebroken en dit jaar hebben we nieuwe tulpenvazen waarmee je jouw interieur op kunt vrolijken. Onze nieuwe 3-delige tulpenvazen zijn vanaf nu beschikbaar!
Bekijk blog

Het verhaal van de tulpenvaas

Queen Mary uit de 17e eeuw wordt  gezien als de uitvinder van de piramide tulpenvazen. Ze versierde haar paleizen graag met de statige vazen en verse bloemen en de opdracht voor de tulpenvazen werd gegeven aan aardewerkfabrieken in Delft. Sindsdien is de tulpenvaas altijd populair gebleven. Met de vorm en de decoratie is door de eeuwen heen wel wat gespeeld, maar over het algemeen is de piramidevaas altijd heel traditioneel gebleven. Tot nu. Bij Heinen Delfts Blauw hebben we deze koninklijke vazen vanuit een compleet nieuwe hoek benaderd een aangepast aan de trendy interieurs van nu.