Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Gedekte tafel met Blauw Bloesem Blauw servies ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw serviesgoed

Gedekte tafel met delfts blauw Servies Oranje Tulp Heinen Delfts Blauw

Gezellig tafelen met een mooie serviesset

Sfeer aan tafel creëer je zelf. De grote sfeermaker hiervoor is natuurlijk een mooi servies dat past bij de stijl van de rest van het huis. Houd je van natuurlijke materialen met een landelijke uitstraling dan is ons Blauw Bloesem servies een uitstekende keuze. Is je huis juist moderner ingericht dan is het porseleinen Blauw Vouw servies, gebaseerd op de Aziatische vouwkunst Origami, een servies dat bij je past. Beide serviezen zijn van prachtig wit porselein gemaakt en beschikken over een minimalistische Delfts blauwe decoratie.

De decoratie zit met name aan de randen verwerkt, zodat deze ook mooi zichtbaar blijft wanneer een bord vol eten opgediend wordt. Wie liever een traditioneler servies aanschaft zit goed met de Oranje Tulp collectie. Dit servies van porselein is volledig met de hand beschilderd en valt op door zijn vrolijke Delfts blauwe decoratie met een weelderige oranje tulp die centraal staat. In de details zitten traditionele Delfts blauwe patronen zoals slagblaadjes en ossenkopjes verwerkt, vormen die al eeuwenlang terug te zien zijn op Delfts blauw aardewerk.

Handbeschilderd thee servies met bloemmotief Heinen Delfts Blauw

Delfts blauw serviesgoed voor grote gezelschappen

Van een mooi servies kun je nooit genoeg hebben. Het is altijd fijn om extra borden bij te kunnen zetten wanneer onverwachte gasten opduiken die gezellig mee willen eten. Een serviesset wordt ook nog eens intensief gebruikt, waardoor er helaas ook weleens een bord sneuvelt. Je kunt daarom maar beter een goede stapel borden in je kast hebben staan, want ze komen altijd van pas!

De serviezen van Heinen Delfts Blauw bieden we daarom als complete sets aan, zodat je een goede basis in huis hebt. Daarnaast zijn de artikelen uit de serviessets ook los te bestellen omdat het handig is om het basisservies uit te breiden met de producten die jij nodig hebt. Zo kun je zelf een servies samenstellen voor een klein gezelschap als twee personen, maar dit gezelschap kun je zo groot maken als wenselijk is.

Zoek je een servies voor zes personen, een servies voor acht personen of misschien zelfs een servies voor twaalf personen, dan is dit geen enkel probleem. We helpen je graag bij het samenstellen van het servies van jouw wensen.

Bekijk onze verschillende servies collecties

Blauw Bloesem Servies Dipschaaltje ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Servies en accessoires ontworpen door Debbie Wijskamp die de schoonheid van het imperfecte weerspiegelen.

“De schoonheid van het vergankelijke en imperfecte.” Debbie Wijskamp heeft de handen ineengeslagen met Heinen Delfts Blauw voor het ontwerpen van een nieuw en prachtig servies. 

 Bekijk collectie
Kaasplank met Blauw Vouw servies ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw
Een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw.

Een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw. Voor een compleet stijlvol en traditioneel servies. 

 Bekijk collectie
Gedekte tafel met delfts blauw Servies Oranje Tulp Heinen Delfts Blauw
Met dit handbeschilderde Delfts blauwe servies zet je de bloemetjes op tafel.
Met dit handbeschilderde Delfts blauwe servies zet je de bloemetjes op tafel. Traditionele Delfts blauwe elementen zoals de oud-Hollandse ossenkopjes en slagblaadjes combineren schitterend met een weelderige oranje tulp. 
 Bekijk collectie
Blauw Vouw Theekop en Multibordje als ontbijtset ontworpen door Romy Kuhne voor Heinen Delfts Blauw

Hoge kwaliteit servies

Een servies wordt over het algemeen intensief gebruikt, want het is jammer om een bijzonder serviesgoed aan te schaffen en deze alleen maar in de servieskast te laten staan. Er moet van gegeten worden, het moet makkelijk in gebruik zijn en ook nog eens een functioneel design hebben. Daar hoort naar onze mening ook bij dat een servies tegen een stootje moet kunnen en dus zonder problemen in de vaatwasser, de oven of de magnetron kan.

Daarom maken we bij Heinen Delfts Blauw niet alleen serviezen die er prachtig uitzien met een slimme vormgeving en een mooi decor, we zorgen er ook voor dat de kwaliteit tip top in orde is. Dat is wel zo belangrijk voor het gebruiksgemak! Een dinerbord gemaakt van hoogwaardig porselein wordt op hoge temperaturen gebakken en is dus ook ijzersterk.

Warm je beker melk gerust op in de magnetron of houd een schaal eten wat langer warm in de oven, het kan allemaal zonder de kwaliteit van het servies aan te tasten. Ook onze serviezen van aardewerk of keramiek zijn van de beste kwaliteit gemaakt en met veel oog voor detail en vakmanschap. Voor welk servies je ook kiest, het is een investering waar je de rest van je leven plezier van hebt en wat je zelfs door kunt geven aan de volgende generaties. Een stukje erfgoed!

Blauw Vouw Vazen groot en klein met verse bloemen ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw

Complete serviessets met bijpassende vazen

Een compleet servies aanschaffen is het fijnste wanneer je shopt voor een nieuw servies, want dan ben je in een keer klaar en alles past bij elkaar. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat in zo’n compleet servies ook daadwerkelijk alles zit wat je nodig hebt. Daar hebben we extra goed over nagedacht! Het eerste waar je aan denkt bij serviesgoed zijn natuurlijk borden in verschillende maten. In de complete serviessets van Heinen Delfts Blauw zitten daarom ook borden met verschillende groottes. Dat is handig om meerdere redenen.

Voor een lunch gebruik je vaak een kleiner bord dan voor een uitgebreid diner. En voor een hele pizza is het fijn om een bord met nog meer ruimte te hebben. Net als dat een pastabord ideaal is door de hogere randen zodat de saus niet van de randen druipt. Ook schalen en kommen komen altijd van pas en daar kun je er nooit teveel van hebben. Om een lekkere, rijkgevulde salade mee te serveren of een kom hete soep en we hebben zelfs gedacht aan kleine schaaltjes speciaal voor dips en sausjes bij de borrel.

Daarnaast is het altijd handig om bijpassende mokken of kopjes met schoteltjes te hebben. Ook de kopjes hebben verschillende functies, voor een dampende kop thee heb je een ander kopje nodig dan voor een snelle espresso of een lekkere cappuccino. De samenstelling van onze complete serviessets is daarom goed doordacht en afgestemd op ultiem gebruiksgemak.

Een greep uit onze vazensets

Setprijs
Direct leverbaar
€ 47,85
€ 45,-
Setprijs
Direct leverbaar
€ 157,75
€ 141,50
Setprijs
Direct leverbaar
€ 40,85
€ 38,50
Setprijs
Direct leverbaar
€ 140,80
€ 126,50
Gedekte tafel met Blauw Bloesem Servies Saladeschaal ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Gedekte tafel met Blauw Bloesem Servies Saladeschaal ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Gedekte tafel met Blauw Bloesem Servies Espressokopje ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Blauw Bloesem Ontbijtbord ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Blauw Bloesem Espressokopje, Koffiekopje en Dipschaaltje ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Blauw Bloesem Servies Dipschaaltje ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Blauw Vouw bordje met een petitfour, Blauw Vouw Serviesset ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw
Blauw Vouw schaaltjes, Blauw Vouw Serviesset ontworpen door Debbie Wijskamp Heinen Delfts Blauw
Blauw Vouw theekop en serveerschaal als ontbijtset ontworpen door Romy Kuhne voor Heinen Delfts Blauw

Mix and match oud en nieuw servies

Misschien ken je het wel. Een antiek, Delfts blauwe serviesset is al generaties lang in de familie, maar is door de jaren heen incompleet geraakt. Het is zonde om het weg te doen vanwege de emotionele waarde, maar op deze manier is het onbruikbaar geworden. Dan is het een leuk idee om antieke Delfts blauwe serviesstukken te combineren met moderne Delfts blauwe serviezen. Dankzij de tijdloze Delfts blauwe tint en de schilderstijl die al eeuwenlang dezelfde techniek gebruikt, combineren vrijwel alle Delfts blauwe borden goed met elkaar omdat er vaak een overlapping te vinden is.

Kijk eens tussen onze moderne Delfts blauwe serviezen en vul je oude incomplete servies aan met gloednieuwe stukken. Het blaast het antieke servies nieuw leven in en het kan zo weer doorgegeven worden aan de volgende generatie. Daarnaast zorgt het ook voor een leuke verrassing op tafel wanneer de serviesstukken onderling verschillen en toch bij elkaar passen. Zo zet je werkelijk iets unieks op tafel. Ook is het leuk om bijvoorbeeld kopjes en schoteltjes van een antiek theeservies te combineren met moderne Delfts blauwe kopjes en schoteltjes. Juist dit contrast tussen oud en nieuw kan voor een heel verrassend effect zorgen.

Blauw Vouw Espressokopje ontworpen door Romy Kuhne Heinen Delfts Blauw

Blauw en wit servies

Delfts blauw servies is al eeuwenlang een geliefd servies in Nederland. Inmiddels is het zelfs uitgegroeid tot een populair product tot in alle uithoeken van de wereld. Het wereldberoemde Delfts blauwe servies is van oorsprong geïnspireerd op het antieke blauw en wit servies uit China. Dit aardewerk werd in de Gouden Eeuw erg populair in Nederland waarna de Delfts blauw fabrieken een flinke groei maakten om zelf aan de vraag te kunnen voldoen.

Heinen Delfts Blauw is een van de grootste producenten van authentiek Delfts blauw servies. De combinatie van blauw en wit heeft zich door de eeuwen heen bewezen als een tijdloze creatie die nooit uit de mode raakt. Wij proberen om deze Delfts blauwe traditie voort te zetten door samen te werken met de beste Nederlandse designers en meesterschilders in de Delfts blauwe schilderkunst.

We maken zowel traditionele Delfts blauwe serviessets, maar we doen er ook alles aan om de tradities te vernieuwen en zo met porseleinen serviessets op de markt te komen die ook de nieuwe generaties aanspreekt. De serviessets Blauw Bloesem en Blauw Vouw zijn een mooi voorbeeld van modern Delfts blauw met een traditioneel tintje. Op deze manier houden we de Delfts blauw traditie in leven.

Prachtige porseleinen serviezen om mee te pronken

De nieuwe porseleinen serviezen van Heinen Delfts Blauw zijn een plaatje om naar te kijken. We snappen dan ook heel goed dat je met je Delfts blauwe servies wil pronken, ook wanneer er niet van gegeten wordt. Bij het creëren van nieuwe serviessets werken we nauw samen met Nederlandse topdesigners. Het resultaat is een servies waar je graag naar wilt kijken en dat je met trots in een glazen servieskast zet.

De verschillende producten van een serviesset sluiten kwa ontwerp ook slim op elkaar aan. Denk bijvoorbeeld aan dinerborden en gebaksschoteltjes die Delfts blauwe decoraties hebben die slim in elkaar overlopen wanneer je ze op elkaar stapelt. Of de grotere mokken en de verfijnde theekopjes die allebei een andere uitstraling hebben, maar toch harmonieus naast elkaar staan dankzij een goed doordacht design.

Ook worden onze bestaande serviezen continu uitgebreid met nieuwe producten die het servies op een verrassende manier aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan koffiemokken die er van de buitenkant identiek uitzien, maar aan de binnenkant bewerkt zijn met een gekleurd glazuur in plaats van een Delfts blauwe decoratie. Kortom, onze serviezen worden met elke uitbreiding alleen maar nog mooier!

Handbeschilderde Tulpenvaas met bloemmotief blauw met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

Delfts blauwe serviesset met vazen

Een mooi gedekte tafel begint met een mooi servies, maar eindigt met sfeervolle accessoires die er perfect bij passen. Om het hele plaatje compleet te maken hebben we onze porseleinen serviezen uitgebreid met bijpassende vazen. Zo hebben we trendy en hippe vazen die in dezelfde stijl gemaakt zijn als ons Blauw Vouw servies en het Blauw Bloesem servies, met dezelfde structuren en terugkerende decoraties. Het Oranje Tulp servies combineert prachtig met tulpenvazen die ook de kenmerkende oranje tulp centraal hebben staan, maar ook onze meer traditionele Delfts blauwe vazen met oud-Hollandse landschappen of bloemetjespatronen sluiten mooi aan op onze complete serviezen. Zo dek je een tafel waar iedereen graag aanschuift en samen nieuwe herinneringen maakt.

Gedekte tafel met delfts blauw Servies Oranje Tulp Heinen Delfts Blauw

Shop servies online of in de winkel

De complete serviezen van Heinen Delfts Blauw zijn in onze winkels in het echt te bewonderen. Onze winkelmedewerkers helpen je graag door hun advies te geven over de aanschaf van een mooi en kwalitatief servies. Ook is het mogelijk om de serviezen online te bestellen in onze webshop. De duidelijke productfoto’s, omschrijvingen en afmetingen geven een helder beeld van de gewenste producten en bij twijfel staat er altijd een online medewerker klaar om vragen te beantwoorden of om advies te geven. In de beoordelingen vind je eerlijke en gedetailleerde ervaringen van vorige klanten om een goed beeld te geven van onze service. Zo maken we het zo makkelijk mogelijk om online een servies te kopen. Is het gekochte servies toch niet helemaal naar wens, dan hebben we een helder retourbeleid.