Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Zo dek je de mooiste lente tafel!

Geschreven door Annette O'Shea Op

Als je aan de lente denkt, denk je aan aangename temperaturen, tuinen die in bloei komen te staan en vooral lekker onthaasten. Mañana, mañana! Wat nu niet komt, komt morgen wel! Wat ons betreft de perfecte ingrediënten om te genieten van een rustig ontbijt, een uitgebreide lunch of een gezellig diner. Daarom hebben we de leukste tips verzameld om de tafel zo te dekken dat je alles bij de hand hebt en de tafel er ook nog eens uitnodigend uitziet. Zo kunnen jij en je tafelgasten optimaal genieten van het moment.

Begin bij het begin. Kies voor een neutrale basiskleur zoals wit of zachte aardetinten om een luxe gevoel te creëren, maar vooral om de vrolijke printjes van het servies eruit te laten springen. Bij de lente denken we aan bloemen, blaadjes en uitbundige taferelen. Daarom kiezen wij voor het Sharing Moments servies van Janny van der Heijden. Dit servies bestaat uit twee lijnen die onderling perfect met elkaar mixen en matchen. De weelderige tulpen horen als geen ander thuis bij een lente tafel, terwijl de ondeugende aapjes en de speelse strepen voor een vrolijke noot zorgen. Ontspannen, vrolijk en leven in de brouwerij! Daarnaast is dit servies zo ontworpen dat het ook functioneel in gebruik is, dus geen geklungel met schalen vol eten doorgeven of sausjes die van je bord lopen. Geen zorgen, gewoon genieten.

Het servies vormt de belangrijkste basis van een mooi gedekte tafel. De sfeer versterk je door te kiezen voor de juiste accessoires. Daarom vullen we de tafel aan met vazen vol gekleurde bloemen. We zoeken hierbij naar een juiste balans tussen uitbundigheid en eenheid. Kies dus vazen die aansluiten bij het servies, zonder voor al teveel contrast te zorgen. Voor onze lente tafel kiezen we daarom Delfts blauwe vazen uit dezelfde collectie als het servies. Dankzij dezelfde decoraties op het servies als op de vazen creëer je eenheid aan tafel. Vul de vazen met verschillende kleuren bloemen, het is immers lente, het seizoen van kleur! Let er wel op dat je geen bloemen kiest die te sterk geuren. Het rijke parfum van sommige bloemsoorten kan de smaak van het eten overheersen en bederven.

Bij een heerlijk diner op een lange lenteavond hoort natuurlijk ook een glas goede witte wijn of rosé. Om de Delfts blauwe trend verder te trekken kiezen we daarom voor schitterende wijnglazen met een heel subtiel blauw verloop in het glas. De glazen hebben de vorm van een gesloten tulp, waarvan alleen het hart doorschijnend blauw is. Zo blijf je in hetzelfde thema van Delfts blauw en bloemen hangen, waardoor een volle gedekte tafel er toch rustig en georganiseerd uit blijft zien. Het heldere glaswerk en het kraakwitte porselein gaan prachtig samen en geven de tafel een luxueuze uitstraling. Hier wil je wel een paar uurtjes blijven zitten, praten en genieten.

Ten slotte maak je een gedekte tafel compleet met handige bijproducten als fijne servetten, mooie servetringen en kaarsenhouders. Kies voor kleinere theelichthouders als je een intieme, gezellige sfeer wil creëren aan tafel of als je voor een meer klassieke setting gaat, kies dan voor statige kaarsenstandaards. Als finishing touch leg je bestek neer dat aansluit bij de gerechten die er geserveerd worden. Voor een uitgebreide lunch heb je ander bestek nodig dan wanneer je een diner op tafel zet. En wordt het eten gang voor gang gebracht of staat alles gezellig op tafel in prachtige schalen opgediend? Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je tafelgast alles bij de hand heeft om optimaal te genieten van het heerlijke eten en drinken. Niets is zo fijn als lekker lang tafelen onder een warmelentezon met de mensen waar je om geeft. En met een goed gedekte tafel creëer je precies dat gevoel

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Heinen Delfts Blauw winkel Muntplein Amsterdam

Zelf schilderen in de Munt!

Vanaf heden is het niet alleen meer mogelijk om in de Delfts blauw fabriek in Delft aan de slag te gaan… Maar ook op onze unieke locatie in de Munt in Amsterdam!

Delfts blauwe vazen  van Heinen Delfts Blauw op Trendz

Heinen Delfts Blauw op de PTA souvenirbeurs

Bezoek Heinen Delfts Blauw op de souvenirbeurs in de Passengers Terminal Amsterdam, PTA. Van zondag 5 tot en met dinsdag 7 januari bewonder je hier onze nieuwste collectie Delfts blauwe vazen en andere souvenirs met een moderne twist.

Heinen Delfts Blauw x The Good Roll

Onze missie is duidelijk: Delfts blauw terug laten keren in alle Nederlandse huishoudens. En ja, dat is inclusief het kleinste kamertje van het huis! Daarom slaat Heinen Delfts Blauw de handen ineen met The Good Roll voor een bijzonder mooi product: Delfts blauwe toiletrollen.