Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Ontvang 25% korting op al het handschilderwerk met de kortingscode: CYBERMONDAY2022 .
MededelingWegens een storing kan het zijn dat u geen orderbevestiging ontvangt. Geen zorgen wij ontvangen wel uw order.
Wegens grote drukte kunnen wij niet garanderen dat uw order voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd wordt. Uiteraard verwerken wij alle orders zo snel mogelijk.

Styling guide: Hoge bolvaas!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Met onze collectie hoge bolvazen hebben we een reeks vazen ontworpen, die altijd goed van pas komen in huis. Met of zonder bloemen zijn deze vazen een lust voor het oog - een van onze criteria - en ze zijn ideaal om ook grotere boeketten mooi te schikken. Hoe je zo vaas nou mooi vult? We geven je graag wat styling tips hoe je de hoge bolvazen het beste kunt gebruiken.

Wat als eerste opvalt is dat de hoge bolvaas een hoge vaas is. Dankzij de bolle buik is er altijd voldoende ruimte voor water en voeding voor de verse bloemen en de lange, ranke nek geeft de bloemstengels de support die ze nodig hebben om langer mooi te blijven. Geen hangende of geknakte bloemen meer! Kies dus gerust voor een wat zwaardere bloemknop of grotere takken om je boeket te schikken, want de vaas kan het zeker hebben.

Deze grote vazen zijn van aardewerk gemaakt en dankzij hun gewicht staan ze lekker stabiel op tafel. Ook krijgen de vazen hierdoor een luxe uitstraling en spat de kwaliteit er van af. De prachtige decoratie is handgeschilderd door onze Delfts blauwe meesterschilder, waarna er een transfer van wordt gemaakt die aangebracht wordt onder het glazuur van de vaas. Hierdoor vervaagt de decoratie op de vaas niet, in tegenstelling tot hoge vazen waarbij de decoratie op het glazuur wordt aangebracht. Een groot verschil in kwaliteit dus. 

Zwarte hoge vazen zijn helemaal trendy op het gebied van inrichting en styling en we snappen we waarom. De zwarte achtergrond van deze hoge bolvaas combineert heel goed met de verschillende tinten Delfts blauw en geeft de hoge vaas een moderne uitstraling. Zo wordt de hoge vaas een indrukwekkend decoratiestuk in huis, ook wanneer je er geen bloemen in zet.
Een interieurtrend die nu weer helemaal hot is, na jaren weg te zijn geweest, is het gebruiken van hoge pampas pluimen. Ook andere droogbloemen zie je steeds meer terugkomen in de interieurs. De grote aardewerken vazen uit deze collectie zijn daar uitermate geschikt voor. Dankzij de lange hals van de vaas blijven de pampas pluimen prachtig rechtop staan en lijkt de vaas sneller gevuld dan wanneer je een uitlopende hals gebruikt. Door de hoogte van de vaas biedt deze een mooi visueel tegenwicht wat zorgt voor een goede balans tussen vaas en bloemen.
Geen zin om elke week de vaas te verversen en een nieuw boeket te schikken, kies dan voor een goede kwaliteit nepbloemen. Kon je vroeger nog overduidelijk zien wanneer een bloem van plastic was gemaakt, tegenwoordig is de kwaliteit zo hoog dat je veel kunstbloemen niet meer van echt kunt onderscheiden. Onze hoge bolvaas is van aardewerk gemaakt en dankzij dit gewicht staat hij altijd lekker stabiel, gevuld met water en verse bloemen maar ook wanneer er geen water in zit. Dat maakt deze hoge vaas ideaal voor het opmaken met nepbloemen. Eenmaal klaar met bloemschikken staat dit decoratiestuk prachtig in huis, zonder dat je er verder naar om hoeft te kijken. 
Voor een ander leuke effect combineer je deze hoge vaas met kleinere Delfts blauwe vaasjes. Dit kunnen bijzondere antieke vaasjes zijn of een leuk vaasje dat je bent tegengekomen op de kleedjesmarkt. Door de traditionele Delfts blauwe decoratie die we in een modern jasje hebben gegoten, past deze hoge bolvaas ook heel mooi bij de traditionele Delfts blauwe vaasjes. Kortom, wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe hoge bolvazen. Een kwalitatieve, veelzijdige vaas die je uitnodigt om jouw creativiteit lekker de vrije loop te laten.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Tattoo artiest Britton aan het werk bij Heinen Delfts Blauw in Putten

Bekende Amerikaanse tattoo-artiest schildert bij Heinen Delfts Blauw

De Amerikaanse tattoo-artiest Britton McFetridge heeft een bijzonder kunstwerk gemaakt voor Heinen Delfts Blauw. De succesvolle tatoeëerder heeft in eigen land tienduizenden fans van zijn opvallende werk en ruilde voor de gelegenheid het menselijk lichaam in voor een stuk handgemaakt keramiek. Het resultaat is een bijzonder Delfts blauw wandbord.

Mandala wandborden collectie in zomerse kleuren

Interieurtrend: Wandborden

In Hollywood doen ze het opeens massaal: aardewerken wandborden aan de muur als decoratie! Deze interieurtrend van 2022 is van oorsprong hartstikke Nederlands, want wie heeft de Delfts blauwe wandborden nou niet bij grootouders aan de muur zien hangen. Bij Heinen Delfts Blauw weten we als geen ander hoe we de mooiste wandborden maken en onze nieuwe collecties passen thuis in elk trendy interieur van nu!
show up

showUP

Begin september heeft Heinen Delfts Blauw deelgenomen aan de showUP Beurs in de Expo Haarlemmermeer. Het event richt zich op inkopers van woon- en giftstores, concept stores, webshops warenhuizen en museumwinkels. Een plek vol inspiratie!