Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Shop de leukste kerstcadeaus!

Geschreven door Annette O'Shea Op
Kerst is de tijd van het jaar geworden waarin we aandacht geven aan de mensen van wie we houden. We willen samen zijn, samen eten, samen genieten en samen kerstcadeaus uitpakken. Ontdek met welk kerstcadeau jij jouw geliefde dit jaar kunt verrassen!
Kerstpakket Nhaan uit Sharing Moments van Janny van der Heijden
Kerstpakket
Niet leverbaar
€ 74,85
€ 67,-
Kerstpakket
Niet leverbaar
€ 42,85
€ 39,-
Kerstpakket
Niet leverbaar
€ 51,75
€ 46,95

De traditie van het kerstcadeau

Het kerstcadeau hoort bij kerst. Dat is al jaren zo, maar waarom eigenlijk? Is het gewoon weer een inventie van commerciële instellingen om meer omzet te genereren in de feestmaanden? Het antwoord is nee. De traditie van het kerstcadeau gaat eeuwen terug, naar het jaar 336 toen 25 december vastgesteld werd als de dag waarop baby Jezus geboren werd. Zijn eerste bezoekers waren volgens het bijbelverhaal drie wijzen mannen die cadeaus kwamen brengen. Deze gebeurtenis valt samen met een Christelijke bisschop uit de vierde eeuw die bekend stond als iemand die graag cadeas uitdeelde, meneer Saint Nicholas. Door de jaren heen is de traditie uitgegroeid tot hoe we hem vandaag de dag kennen: de kerstcadeautjes onder de kerstboom die uitgepakt mogen worden op kerstavond of kerstochtend. De gewoonte om elkaar een kerstcadeau te geven groeide in landen die van oorsprong christelijk waren en zo verspreidde het gebruik langzaam ook naar andere landen.

Niet leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 24,95
Direct leverbaar
€ 19,95

Hoeveel kerstcadeaus geven met kerst?

Onder sommige kerstbomen ligt het bezaaid met kerstcadeaus, terwijl in andere huishoudens er gekozen wordt om één mooi kerstcadeau te geven. Volgens het oorspronkelijke idee worden er twaalf kerstcadeaus gegeven tijdens het kerstseizoen. Één kerstcadeau voor elke dag van het kerstseizoen. Een andere gewoonte is om een kerstcadeau te geven op Eerste Kerstdag en een tweede kerstcadeau volgt dan op de Twaalfde Nacht, de eerste en de laatste dagen van het kerstseizoen. In het welbekende kerstliedje '12 Days of Christmas' komen ook de twaalf dagen van kerst voorbij en welke kerstcadeaus er op die dagen gegeven wordt. Gek genoeg zijn deze kerstcadeaus vooral vogels en mensen, maar de ongebruikelijke kerstcadeaus hebben natuurlijk een diepere betekenis. Het kerstliedje over de twaalf kerstcadeaus was oorspronkelijk een kinderspelletje uit de 17e en 18e eeuw, waarbij je een snoepje moest weggeven wanneer je een fout maakte in de tekst. Alle bijzondere kerstcadeaus uit het liedje waren vogels die in die tijd gegeten werden tijdens het kerstdiner en de acties van de mensen die in het lied voorkomen, waren handelingen om het kerstdiner voor te bereiden. Dus eigenlijk gaat de 12 Days of Christmas over het voorbereiden van een heerlijke kerst, een tijd om samen te zijn en te genieten met de mensen van wie je houdt. Hoeveel kerstcadeaus er dan gegeven wordt, is helemaal niet belangrijk. 

Hoe kies je een goed kerstcadeau

Het is niet altijd zo makkelijk om een goed kerstcadeau uit te kiezen. Sommige mensen zijn ontzettend lastig om voor te shoppen, terwijl anderen weer dolblij zijn met van alles! Het handigste is natuurlijk als iemand de moeite neemt om een verlanglijstje te maken met leuke kerstcadeaus erop die ze écht graag willen hebben. Heeft iemand geen verlanglijstje gemaakt, let dan gedurende de weken voor kerst op of er spullen zijn die ze leuk, mooi of handig vinden. Misschien hebben ze het zelf geeneens door, maar kunnen ze je toch een goede hint geven voor hun kerstcadeau. Het leukste kerstcadeau is natuurlijk iets wat ze al lange tijd dolgraag zouden willen hebben. Een kerstcadeau waar al langere tijd voor gespaard wordt of wat moeilijk te vinden is. Dit verhoogt het verrassings gehalte enorm! Een kerstcadeau is ook leuker wanneer het iets is wat iemand niet per sé nodig heeft, maar een luxe artikel. Een verwennerij. Iets waar veel mensen met de steeds stijgende vaste lasten vaak niet meer aan toekomen: gewoon eens iets leuks voor zichzelf kopen.

Direct leverbaar
€ 99,95
Niet leverbaar
€ 99,95

Een kerstcadeau kopen

Hebje een verlanglijstje weten te bemachtigingen of heb je opgevangen wat iemand leuk vind om te krijgen? Stel dan vast hoeveel geld je eraan uit wilt of kunt geven. Lekker shoppen in de gezellige versierde winkelstraten en verlichte winkels is natuurlijk hartstikke gezellig. Het winkelpersoneel kan je helpen bij het uitkiezen van het kerstcadeau wat bij jouw zoektocht past en ze kunnen het ook nog mooi en feestelijk voor je inpakken. Zo is het kerstcadeau meteen klaar om onder de kerstboom te worden gelegd. Heb je juist geen zin om de drukke winkelstraten in te duiken of de gure wind en regen te trotseren, dan shop je net zo gemakkelijk online in de webshop. Wat extra handig is, is dat je doelgericht kunt zoeken en dus alleen relevante producten naar voren ziet komen. Daarnaast kun je ook aangeven wat het maximale bedrag is, dus die leuke, veel te dure kerstcadeaus vallen buiten de zoekcriteria en worden ook niet getoond. Zo word je ook niet verleidt om een kerstcadeau te kopen wat eigenlijk heel leuk is, maar buiten je gestelde budget valt. De meeste online bestellingen worden razendsnel aan huis bezorgd en vaak is er ook wel een inpakservice beschikbaar. Je perfect ingepakte kerstcadeau gewoon direct thuis bezorgd. Ideaal!

Kerstcadeaus voor hem of haar

Kerstcadeaus shoppen voor een man of een vrouw kan soms best moeilijk zijn, vooral zonder verlanglijstje. Gelukkig proberen winkels hierin steeds meer klantvriendelijk te zijn, door de collecties al zoveel mogelijk toe te spitsen op de juiste doelgroep. Zo zijn er vaak al categoriën aangemaakt met kerstcadeaus voor hem of kerstcadeaus voor haar, waarbij je op nieuwe ideeën wordt gebracht. De typische kerstcadeaus voor mannen of vrouwen verschuift al jaren. Kregen mannen vroeger vooral kerstcadeaus zoals kleding of een elektronische gadget, tegenwoordig zijn typische kerstcadeaus voor mannen een stuk veelzijdiger geworden. Zo waarderen zij ook een prachtig mooi servies, een gepersonaliseerde mok of bijzondere woondecoratie voor in huis. Kerstcadeaus voor vrouwen zijn daarentegen weinig veranderd. Zij genieten nog steeds van kerstcadeaus zoals heerlijke huisparfums, mooie hebbedingetjes voor in huis of sieraden. Blijf je het toch moeilijk vinden om iets te kiezen, dan zijn complete kerstcadeaupakketten een fijne keuze. Kies een thema wat je aanspreekt en je ontvangt een compleet feestelijk ingepakt kerstpakket vol leuke kerstcadeaus.

Direct leverbaar
€ 31,95
Direct leverbaar
€ 34,95
Direct leverbaar
€ 21,95

Gepersonaliseerde kerstcadeaus

Soms wil je een écht bijzonder kerstcadeau geven aan iemand die je dierbaar is. Misschien heeft diegene een pittig jaar achter de rug of is er juist iets heel bijzonders gebeurd, zoals een huwelijk of een geboorte. Dan is het leuk om een kerstcadeau te geven dat net even iets persoonlijker is dan normaal gesproken. Kijk dan eens naar gepersonaliseerde kerstcadeaus die op ambachtelijke wijze speciaal voor jou gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de typisch Nederlandse traditie om elkaar bij bijzondere levensgebeurtenissen een handgeschilderd wandbord cadeau te geven. De Delfts blauwe schilderkunst is een eeuwenoud ambacht wat alleen doorgegeven wordt van meesterschilder op leerlingschilder en het duurt jaren voordat iemand de typische schilderkunst in de vingers heeft zitten. De porseleinen bordjes worden al generaties lang beschilderd met de namen van een bruidspaar of van het pasgeboren babytje, met de belangrijke datum erbij. Ook is het mogelijk om een geheel nieuw ontwerp te laten maken in bijvoorbeeld de vorm van een gepersonaliseerde vaas of een waxinelichthouder met het logo van een bedrijf erop. Er is ontzettend veel mogelijk wat betreft gepersonaliseerde kerstcadeaus

Direct leverbaar
€ 309,-
Direct leverbaar
€ 309,-
Direct leverbaar
€ 189,-

Bijzonder moment: kerstcadeau geven

Of je nou een groot of klein kerstcadeau hebt uitgezocht, iets van veel waarde of gewoon een leuk kleinigheidje... en of je nou de twaalf kerstcadeaus van kerst hebt gevolgd of compleet afwijkt van de oorspronkelijke traditie, het leukste van een kerstcadeau is het moment van uitpakken. Pak je kerstcadeau feestelijk in, want alleen al het inpakwerk is onderdeel van de beleving. Hoe mooier ingepakt, hoe groter is vaak het enthousiasme bij het uitpakken van het kerstcadeau. Dusals je iets bijzonders hebt uitgekozen, besteed dan ook zeker wat tijd aan het mooi inpakken van je cadeau. Kies vervolgens het juiste moment om je kerstcadeau te geven. Leg je het onder de kerstboom, zodat je het niet direct zelf overhandigt of geef je het kerstcadeau tijdens het kerstdiner waar iedereen bij is? Of kies je liever een intiemer moment om je kerstcadeau te geven. Kijk welke setting het beste past bij het soort kerstcadeau wat je geeft en kies het juiste moment. Sommige cadeaus vragen om een uitpakmomentje zonder toeschouwers, terwijl andere meer ludieke kerstcadeaus juist beter ontvangen worden wanneer een heel gezelschap rond de tafel zit.

Kerstcadeaus en lootje trekken

Heb je nou helemaal niks met de traditie van kerstcadeaus geven en heb je een hekel aan shoppen voor iedereen die een cadeatje verwacht, dan is lootje trekken een leuke optie. Spreek met een hele groep af dat jullie dat jaar geen kerstcadeaus voor iedereen kopen, maar dat je lootje gaat trekken. Je hoeft dan alleen maar een kerstcadeau voor één persoon te regelen, zonder dat iemand anders zich gepasseerd voelt. Dat scheelt je enorm in de kosten, maar ook in tijd en energie die je erin moet steken. Bij het lootje trekken, ook wel Secret Santa genoemd, houd je geheim welke naam erop je lootje staat. Iedereen voegt een klein verlanglijstje toe aan zijn of haar naam en het enige wat je nog hoeft te doen is het gewenste kerstcadeau te kopen. Daarnaast is het een leuke manier om kerst te vieren, door samen de cadeaus uit te pakken en te raden wie jouw Secret Santa was. 

Kerstboom nog versieren? Shop de mooiste kerstballen hier!

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Een grappige kerst met grappige kerstballen!

Nederland staat bekend als het land van de grappen en de grollen. Geen wonder dus dat we ook voorop lopen wanneer het aankomt op een grappige kerst! Houd je wel van een beetje humor en verrassing deze feestdagen, doe dan inspiratie op met grappige kerstballen en kerstornamenten voor een hilarische kerst.
Maison&Objet 2018 Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw in Parijs

Heinen Delfts Blauw zal van 19 t/m 23 januari voor het eerst haar opwachting maken op dé interieur en designbeurs van europa: Maison et Objet. Wij zullen hier de uitkomsten van onze samenwerkingen met de diversen Nederlandse designers tonen.

Delfts blauw wandbord Gouden Eeuw bloemen van Heinen Delfts Blauw m405

Het Jaar van de Gouden Eeuw

Onze collectie 'De Gouden Eeuw' is een romantische verwijzing naar de Gouden Eeuw, met prachtige prints die ook terug te zien zijn in het Rijksmuseum.