Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Handbeschilderde vaas uit de collectie Kwast&Streek geschilderd door meesterschilder Simon van Oosten Heinen Delfts Blauw met tulpen

Nieuwe kunstzinnige collectie Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Martijn Op

Heinen Delfts Blauw lanceert een nieuwe collectie die helemaal met de hand gemaakt en beschilderd is. Plateelschilder Simon van Oosten besloot het voor deze collectie helemaal over een andere boeg te gooien en de traditionele schilderkunst waar hij zo bekend mee is, los te laten. "Ik wilde graag iets maken wat het jonge, Nederlandse publiek aan zou spreken", legt Simon uit. "Natuurlijk zijn de Delfts blauwe decoraties een geliefd patroon bij velen, maar er is ook een groep die iets moderners zoekt. Deze wens viel toevallig samen met het wegblijven van onze grootste doelgroep, namelijk de toeristen die door COVID-19 niet meer naar onze winkels kwamen. Een ding wist ik direct: voor deze collectie moet ik buiten mijn gebruikelijke paden treden."

Om deze collectie te schilderen moest deze ervaren plateelschilder loslaten wat hij al ruim veertig jaar doet. "Ik ruilde mijn vertrouwde penselen in voor kwasten", gaat Simon verder. "Het idee was om mooie grote streken op vazen te zetten in verschillende tonen. Ik wilde niet zomaar zonder idee de vaas vol schilderen, wat je vaak bij sommige ontwerpers ziet gebeuren, maar goed overdachte en rake kwaststreken neerzetten, met precies voldoende water in de kwast zodat de streek goed zichtbaar is en spannend blijft om naar te kijken."

"Het was even wennen bij de eerste vaas, maar al snel werd het een samengaan van mooie kwaststreken met de vormen van de biscuit. Ik lette hierbij vooral op welke vormen en welke kwaststreken het mooiste op elkaar aansloten en elkaar juist versterken." Voor de meesterschilder opende dit een deur naar veel nieuwe creativiteit. "Ik ontdekte nieuw plezier in iets waarvan ik tien jaar geleden gezegd zou hebben 'dat is niets voor mij'. Ook ontstaan er steeds nieuwe en betere ontwerpen, naarmate ik langer aan de collectie werk. Ook bij deze vazen is het zo dat elke vaas anders is en geen kwaststreek is hetzelfde. Ik stop er elke keer weer hetzelfde gevoel in, maar met een net iets andere streek." 

De collectie 'Kwast & Streek' is alleen verkrijgbaar bij de Delfts Blauw Fabriek PAAUW en enkele Heinen Delfts Blauw filialen in Delft en Amsterdam.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

The Good Roll: Delfts blauw wc-papier!

We gaan weer vegen in stijl! De wc-rollen die we ontworpen hebben voor The Good Roll waren zo'n groot succes, dat ze binnen no-time uitverkocht waren. Niet getreurd, ze zijn weer terug! En dit keer hebben we zes compleet nieuwe Delfts blauwe toiletrollen ontworpen.

Gekleurde vazen voor een fleurig interieur

Vazen maken iedere woning kleurrijker en leuker. Daar dragen we graag aan bij met onze opvallende ontwerpen. We hebben meerdere collecties met gekleurde vazen, waaronder Stapelgekte en Dip Dye. Ontdek wat er allemaal aan kleur te vinden is voor vazen! 
Handbeschilderd Spakenburgse dame Ootje Delfts blauw Spakenburg klederdracht tradities

Ontmoet ons Spakenburgse Ootje!

Het vissersdorp Spakenburg en Heinen Delfts Blauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die voortdurende relatie leidde tot de geboorte van een bijzonder Delfts blauw dametje, namelijk ons Spakenburgse Ootje!