Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk

Koninklijk bezoek bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Annette O'Shea Op

De ambassadeurs van Stichting Lymph&Co volgden een workshop Delfts blauw schilderen op het hoofdkantoor van Heinen Delfts Blauw in Putten. Schaatsicoon Marianne Timmer, prinses Annette van Oranje, prinses Aimée van Oranje, Monique des Bouvrie en Marie-Jose Helle-Willemsen van Stichting Lymph&Co schilderden geheel naar eigen ontwerp Delfts blauwe wandborden die voor de stichting geveild gaan worden.

Prinsessen schilderen Delfts blauwe wandborden

Het koninklijke bezoek en de Nederlandse bekendheden begonnen hun dag met een rondleiding door de aardewerkfabriek van Heinen Delfts Blauw in Putten. Hier wordt nog op ambachtelijke wijze traditioneel Delfts blauw aardewerk gemaakt en beschilderd. Na de rondleiding was het de beurt aan de ambassadeurs van de stichting om zelf de penselen op te pakken. Meesterschilder Isa Lagendijk gaf het gezelschap een workshop in Delfts blauw schilderen, waarna ze zelf mochten proberen om een wandbord te beschilderen. Deze creatieve dag in Putten is georganiseerd om geld op te halen voor Stichting Lymph&Co. De stichting steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfeklierkanker te verbeteren.

OER-Hollands sportevenement tegen lymfeklierkanker

Om dit onderzoek financieel te ondersteunen, organiseert Stichting Lymf&Co elk jaar de Hollandse 100, een uniek Nederlands sportevenement met als thema ‘OER-Hollands’ waarbij schaatsen en fietsen centraal staan. Meedoen aan dit evenement kan individueel of in teamverband en voor kinderen vanaf groep 3 is er een speciaal schaatsonderdeel met de Sven Kramer Academy. De Hollandse 100 is een unieke kans om je krachten te meten met een heleboel bekende en minder bekende sporters, waarbij techniek, doorzettingsvermogen en ambitie nodig zijn om de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Wandborden veiling voor onderzoek kanker

Naast het sportevenement wordt ook het Hollandse Holland Gala gehouden. Tijdens dit gala wordt een veiling gehouden waarvan de opbrengst naar onderzoek naar lymfeklierkanker gaat. Het thema is ‘Typisch Hollands’ en zodoende zijn de ambassadeurs naar Putten vertrokken om daar unieke Delfts blauwe wandborden te maken die tijdens het gala geveild gaan worden.

De achtste editie van de Hollandse 100 vindt plaats op zondag 24 maart 2024 in Thialf Heerenveen.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Behind the scenes met Janny van der Heijden!

Onze Sharing Moments collectie met Janny van der Heijden is uitgebreid en om dat te vieren hebben we een prachtige video gemaakt om jullie mee te nemen in het proces van het ontwikkelen van een nieuwe collectie. Maar ook bij het maken van een video komt van alles kijken! Daar nemen we jullie in deze blog graag in mee. 

Wandcirkel Delftse Bloemenpracht 120 cm aan de muur woonkamer Heinen Delfts Blauw

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021!

Wandcirkels zijn de woontrend van 2021! Deze ronde schilderijen voor aan de muur groeien razendsnel in populariteit en we zien dan ook steeds meer cirkels op de muur verschijnen. 

Servetten vouwen als tafelversiering

De tijd van gezellig samen rond de eettafel zitten is weer aangebroken. Voor een normale maaltijd zet je misschien de dinerborden op tafel en misschien steek je zelfs nog wel een gezellig kaarsje aan, maar voor een bijzondere maaltijd trek je de servetten uit de kast. Servetten vouwen is een creatieve manier om veel sfeer aan je eettafel toe te voegen.