Ga naar content
Ma t/m vrij vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Wereldwijde verzending
Gratis verzending vanaf € 95,- binnen Nederland
Uniek handbeschilderd aardewerk
Online vrijmarkt Koningsdag gestart! Tot 75% korting op geselecteerde artikelen. Shop nu!

Koninklijk bezoek bij Heinen Delfts Blauw

Geschreven door Annette O'Shea Op

De ambassadeurs van Stichting Lymph&Co volgden een workshop Delfts blauw schilderen op het hoofdkantoor van Heinen Delfts Blauw in Putten. Schaatsicoon Marianne Timmer, prinses Annette van Oranje, prinses Aimée van Oranje, Monique des Bouvrie en Marie-Jose Helle-Willemsen van Stichting Lymph&Co schilderden geheel naar eigen ontwerp Delfts blauwe wandborden die voor de stichting geveild gaan worden.

Prinsessen schilderen Delfts blauwe wandborden

Het koninklijke bezoek en de Nederlandse bekendheden begonnen hun dag met een rondleiding door de aardewerkfabriek van Heinen Delfts Blauw in Putten. Hier wordt nog op ambachtelijke wijze traditioneel Delfts blauw aardewerk gemaakt en beschilderd. Na de rondleiding was het de beurt aan de ambassadeurs van de stichting om zelf de penselen op te pakken. Meesterschilder Isa Lagendijk gaf het gezelschap een workshop in Delfts blauw schilderen, waarna ze zelf mochten proberen om een wandbord te beschilderen. Deze creatieve dag in Putten is georganiseerd om geld op te halen voor Stichting Lymph&Co. De stichting steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfeklierkanker te verbeteren.

OER-Hollands sportevenement tegen lymfeklierkanker

Om dit onderzoek financieel te ondersteunen, organiseert Stichting Lymf&Co elk jaar de Hollandse 100, een uniek Nederlands sportevenement met als thema ‘OER-Hollands’ waarbij schaatsen en fietsen centraal staan. Meedoen aan dit evenement kan individueel of in teamverband en voor kinderen vanaf groep 3 is er een speciaal schaatsonderdeel met de Sven Kramer Academy. De Hollandse 100 is een unieke kans om je krachten te meten met een heleboel bekende en minder bekende sporters, waarbij techniek, doorzettingsvermogen en ambitie nodig zijn om de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Wandborden veiling voor onderzoek kanker

Naast het sportevenement wordt ook het Hollandse Holland Gala gehouden. Tijdens dit gala wordt een veiling gehouden waarvan de opbrengst naar onderzoek naar lymfeklierkanker gaat. Het thema is ‘Typisch Hollands’ en zodoende zijn de ambassadeurs naar Putten vertrokken om daar unieke Delfts blauwe wandborden te maken die tijdens het gala geveild gaan worden.

De achtste editie van de Hollandse 100 vindt plaats op zondag 24 maart 2024 in Thialf Heerenveen.

Delen

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Gerelateerde artikelen

Behind the scenes met Redmer Hoekstra

Ze zijn niet over het hoofd te zien: de ludieke wandborden van Redmer Hoekstra. Voor Heinen Delfts Blauw heeft deze eigenzinnige illustrator een collectie humoristische wandborden ontworpen. Hoe hij tot zijn wonderlijke ontwerpen komt? Kijk mee over de schouder van de kunstenaar.
Delfts blauwe vazen en serviezen van Heinen Delfts Blauw op Trendz

Bekijk de nieuwste Delfts blauwe trends van komend jaar!

Benieuwd naar de nieuwste Delfts blauwe trends van komend jaar, breng dan een bezoek aan de beurs Trendz. Hier vind je alle lifestyle en home decor trends voor 2020. Heinen Delfts Blauw staat er ook met onze nieuwste producten.

Nieuwe trend: Delfts blauwe wandvogels

De temperaturen dalen gestaag, de blaadjes vallen van de bomen en de eerste vogels die in V-formatie ons land verlaten zijn al aan de waterig blauwe hemel gespot. Ook onze Delfts blauwe wandvogels hangen het liefste samen aan de muur en fladderen in een duidelijke lijn door je huis! Deze nieuwe trend in woonaccessoires past perfect bij dit seizoen en geeft dynamiek aan een vlakke wand.